News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Kovacic: αστέρας ενόψει

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa

Ο Κροάτης είναι η αίσθηση της σεζόν στην λευκή ομάδα


Ακριβώς όπως υπάρχουν παίκτες που δυσκολεύονται να κερδίσουν την αγάπη του Bernabeu, υπάρχουν άλλοι που μπαίνουν στο μάτι του οπαδού σχεδόν με την πρώτη. Αυτή είναι η περίπτωση του Mateo Kovacic, τον οποίο το μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης αποχαιρέτησε την περασμένη Κυριακή μ’ένα βροντερό χειροκρότημα.

Το γκολ του και η ασίστ του στον Κριστιάνο Ρονάλντο ενάντια στην Ρεάλ Σοσιεδάδ έστεψαν άλλη μια μεγάλη αναμέτρηση του Κροάτη μέσου, χαϊδεμένος και γυαλισμένος προσεκτικά από έναν Ζινεντίν Ζιντάν που είδε αυτό το καλοκαίρι στο πρόσωπό του έναν περισσότερο από άξιο παίκτη για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Kovacic ήταν ο πρώτος στη λίστα για ν’αφήσει την ομάδα, αν είχαν έρθει ο Pogba ή ο André Gomes, αλλά η θεαματική προετοιμασία του άλλαξε όλα τα σχέδια. Με μια επιβλητική σωματική διάπλαση κι ένα ηλεκτρικό και κάθετο ποδόσφαιρο, ο Κροάτης θάμπωσε τον Zizou, ο οποίος παίρνει απ’αυτόν τη μέγιστη απόδοση. Κάνει τους Casemiro, Kroos και Modric χωρίς να υποφέρει η ομάδα.

"Είμαι ικανοποιημένος μαζί του. Κάθε φορά που παίζει το κάνει καλά. Σκόραρε ένα γκολ και μου άρεσε πολύ. Στο μέλλον, μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα. Το να’χει έναν παίκτη του επιπέδου του είναι πολύ καλό για τη Μαδρίτη", τον κολάκεψε ο Ζιντάν μετά την αναμέτρηση, γνωρίζοντας ότι έχει στις τάξεις του έναν μέσο με πολύ μέλλον. Πιθανότατα, ο πιο υποσχόμενος απ’όλους που έχει τώρα στο ρόστερ ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Επειδή ο Kovacic, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, είναι ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στα 22 του, μόνο ο Asensio (20) είναι νεότερος απ’αυτόν. Αν και στο γήπεδο και στ’αποδυτήρια κινείται ήδη, ωστόσο, με την αναίδεια ενός ποδοσφαιριστή βαρύτητας. Τον βοηθά η φιλία του με τον Luka Modric, η ευκολία του με τις γλώσσες (μιλάει πέντε διαφορετικές) και η εμπειρία του στη ζωή. Ο Mateo ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά απ’τους συμπαίκτες του, σπάζοντας ρεκόρ νεότητας.

Μόνο 22 χρόνια

Γεννημένος στην Αυστρία από Βοσνιοκροάτες γονείς, έφτασε στην Κροατία στα 11 του για να παίξει στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του όντας ένα παιδί. Εκεί, στο κροατικό πρωτάθλημα, εξακολουθεί να’χει το ρεκόρ του νεότερου σκόρερ, έχοντας σκοράρει σε ηλικία 16 ετών και 198 ημερών. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, η Inter πλήρωνε για αυτόν 15 εκατομμύρια. Πήδηξε στο Calcio, όπου σκόραρε 8 γκολ σε 97 παιχνίδια πριν απ’την ένταξή του στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπου έφτασε με τον Rafa Benitez υπό από την ιδέα ότι ήταν ένας αμυντικός μέσος.


Δεκαοκτώ μήνες αργότερα, το προφίλ του δεν έχει καμία σχέση μ’αυτό που είπε ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Kovacic είναι ένας δημιουργικός μέσος. Με άγγιγμα: έχει 316 σωστές πάσες στο αντίπαλο μισό, ο πέμπτος του ρόστερ. Με ντρίμπλα, αυτός με τις περισσότερες ολοκληρωμένες στην ομάδα, με 32. Με τρέξιμο: έχει μέσο όρο πάνω από 11 χιλιόμετρα όταν ολοκληρώνει τα παιχνίδια ... Εξ ου κι ο Ζιντάν του ζητά να’ναι πιο επιθετικός στην επίθεση, να πατά περισσότερο την αντίπαλη περιοχή. «Το γκολ του ήταν δοκιμασμένο», εξήγησε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης μετά την αναμέτρηση. «Ο Benzema δίνει στον Ρονάλντο, αυτός κρατά και κοιτάει τον Kovacic, ο οποίος έχει τη δύναμη να’ρθει από πίσω και να σκοράρει», συνέχισε εξηγώντας ο Zizou, "χαρούμενος για τον Mateo", ο οποίος έβαλε το πρώτο του γκολ φέτος στο πρωτάθλημα την περασμένη Κυριακή. Είχε σκοράρει ήδη στο Champions League, εναντία στη Λέγκια, γκολ που απέτρεψε τη Μαδρίτη να πιει ένα πικρό ποτήρι στην πρώτη φάση του Champions League.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.