News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Κι αν χειροκροτούσαν όλοι;

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Στ’αποδυτήρια πιστεύουν ότι σ’ένα πιο θετικό περιβάλλον θα κέρδιζαν περισσότερα παιχνίδια και περισσότερους τίτλους


Το Μπερναμπέου αγνοεί τη δύναμη που έχει, ή που θα’χε, στο σενάριο των αγώνων. Ίσως να’χαν μια ιδέα αν άκουγαν τι σχολιάζεται στ’αποδυτήρια θυμωμένα, με ορισμένη παραίτηση, και με έκπληξη, ιδίως μεταξύ των νεότερων, σχετικά με τις αποδοκιμασίες ενός συγκεκριμένου τμήματος των κερκίδων. Εάν επιδιορθωθούν, εν τέλει, στο τίμημα που πληρώνουν μερικές φορές κάποιοι παίκτες όταν ελέγχονται. Μία απ’τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις που θέτουν ως παράδειγμα στ’αποδυτήρια είναι του Casemiro. Σ’ένα απ’τα πρόσφατα παιχνίδια στο Bernabeu, ο Βραζιλιάνος έστειλε δύο φορές τη μπάλα στον Keylor, δύο παραχωρήσεις που έλαβαν ως ανταπόκριση το διάσημο σούσουρο. Λίγα λεπτά αργότερα, ο παίκτης, μην καταφεύγοντας στην πιο εύκολη και σωστή λύση, έχασε τη μπάλα προσπαθώντας να μην την δώσει στον τερματοφύλακά του, κι απ’το λάθος του ήρθε το γκολ.

«Είναι κρίμα, αλλά είναι έτσι», εξηγούν οι βετεράνοι στους νεοφερμένους, παίκτες όπως τους Kovacic ή Danilo, που δεν μπορούν να καταλάβουν πώς ένα μέρος των οπαδών μπορεί να ρίξει πέτρες στη δική του στέγη του τόσο αναίσχυντα.

Απαιτούν σε οποιαδήποτε τιμή

Ούτε αυτοί που βρίσκονται τα περισσότερα χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης το καταλαβαίνουν. Πλέον το’χουν εσωτερικεύσει αλλά δεν το έχουν αποδεχτεί. Δεν συμμερίζονται ούτε και το επιχείρημα της απαίτησης κι ότι υπό αυτό το μάντρα αποδοκιμάζονται οι παίκτες. Αυτό το τμήμα του Bernabeu μπορεί να σκέφτεται, και είναι δικαίωμά του, ότι μ’αυτήν την πίεση έχουν καταφέρει να μετατρέψουν τη Μαδρίτη στην πιο επιτυχημένη ομάδα στον κόσμο, ότι αυτό το κλίμα έχει επιτρέψει να μην χαλαρώνει ποτέ η ομάδα.

Στ’αποδυτήρια, όμως, το βλέπουν διαφορετικά. Αυτό που συζητιέται ή φαντάζεται αυτές τις μέρες στ’αποδυτήρια, είναι το τι θα’ταν η Μαδρίτη αν έπαιζε μ’ένα άνευ όρων κοινό. Και δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά για να δώσουμε μερικά παραδείγματα του τι σχολιάζεται μεταξύ των παικτών. Με περισσότερη υποστήριξη στις δύσκολες στιγμές -κανείς δεν αμφιβάλει ότι με ούριο άνεμο η υποστήριξη είναι ομόφωνη- υποστηρίζουν ότι θα’χαν κερδίσει περισσότερα παιχνίδια και περισσότερους τίτλους.

Υπάρχει ένα αίσθημα οργής αυτές τις μέρες στ’αποδυτήρια. Ούτε ακόμη και το γεγονός ότι έχουν κερδίσει κι έχουν κρατήσει ασφαλές το προβάδισμα δεν θα το αλλάξει πολύ. Είναι πεπεισμένοι ότι θα αρκέσει μια ισοπαλία, ένα άλλο παιχνίδι με δυσκολίες, και η μουσική θα ακουστεί και πάλι.

Η οργή του CR7

Στ’αποδυτήρια είναι πεπεισμένοι ότι μ’ένα πιο θετικό περιβάλλον θα’ταν όλα πιο εύκολα. Αυτό είναι, ακριβώς, ό, τι πέρναγε απ’το κεφάλι του Κριστιάνο όταν άκουσε τις αποδοκιμασίες στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, αφού έχασε δύο μπάλες. Η χειρονομία του οργής και περιφρόνησης προς τις αποδοκιμασίες δεν ανταποκρίνεται σε οτιδήποτε άλλο. Στο τέλος, όπως πάντα, κατέληξε να πάρει την επευφημία, αλλά αυτό για τον Πορτογάλο δεν επισκιάζει το προηγούμενο.

Απ’το σύλλογο φοβόντουσαν επίσης περισσότερο το Bernabeu παρά την Real Sociedad, χωρίς να υποτιμούν τον αντίπαλο, ο οποίος δεν εξέπληξε ούτε τον Ζιντάν ούτε τους παίκτες του. Ήξεραν ήδη ότι ήταν μια ομάδα που θα μπορούσε να βάλει δύσκολα, όπως κι έγινε, κι ως εκ τούτου ο σύλλογος ήξερε ότι θα μπορούσε να δοθεί το πρόσφορο έδαφος έτσι ώστε το εν λόγω τμήμα της κερκίδας να επιτεθεί ενάντια σε κάποιους απ’τους παίκτες τους.


Όπως σχολιάζεται στην ευγενή περιοχή, αν αιωρείται πράγματι στους οπαδούς το φάντασμα της διάσημης κατάρρευσης που συνέβη με τον Αντσελότι «να ενθαρρύνουν, αλλά να μην αποδοκιμάζουν» αν πιστεύουν ότι μπορούν να το διορθώσουν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.