News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η στρατηγική της ανατροπής

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Του Rubén Giménez

Η Μαδρίτη είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στις στημένες φάσεις


Η στρατηγική για την ανατροπή είναι οι στημένες φάσεις. Δεν είναι ένας πλεονασμός, είναι μια τεράστια πηγή της Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Ζιντάν είναι το σύνολο που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ, στις σχεδιασμένες κινήσεις, στην Ευρώπη. Οι λευκοί έχουν, σε όλες τις διοργανώσεις, 13 γκολ από στημένες φάσεις. Γκολ που αξίζουν βαθμούς, που ανατρέπουν παιχνίδια ... και που θέλουν να βάλουν οι μαθητές του Zizou στο Vigo για να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa.

Ομάδες με περισσότερα τα γκολ από στημένες φάσεις

Real Madrid 13

West Bromwich Albion 10

Metz 8

Nice 8

Deportivo de La Coruña 7

Liverpool 7

Lazio 7

West Ham United 7

Mainz 7

Real Sociedad 7

Ο κύριος εκτελεστής είναι ο Toni Kroos, ο άνθρωπος που πατά το κουμπί για να απελευθερωθεί η τεράστια δύναμη αέρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι επτά ασίστ του στις στημένες φάσεις τον τοποθετούν στην κορυφή της κατάταξης των Ευρωπαίων ασίστμαν, ξεπερνώντας τα στατιστικά άλλων ειδικών όπως ο Pjanic ή ο Payet, που έχουν πέντε.

Παίκτες με τις περισσότερες ασίστ στις στημένες φάσεις

Kroos, Toni 7

Pjanic, Miralem 5

Payet, Dimitri 5

Malli, Yunus 5

Coutinho, Philippe 4

Phillips, Matt 4

Birsa, Valter 4

Seri, Jean Michael 4

Di María, Ángel 3

De Bruyne, Kevin 3

Ο Toni είναι ο παίκτης που ανάβει το φυτίλι, αυτός που ενεργοποιεί με το πόδι τον πύραυλό εδάφους-αέρος έτσι ώστε ο Ramos να τον στείλει στη συνέχεια στα δίχτυα. Η συνεργασία μεταξύ του Γερμανού και του Camas είναι απεριόριστη. Είναι ήδη οκτώ τα γκολ που έχει πανηγυρίσει ο madridista αμυντικός μετά από μια πάσα του Kroos, τέσσερα εκ των οποίων αυτή τη σεζόν.

Sergio, ο επικεφαλής

Ο Ramos είναι ο Ευρωπαίος παίκτης ο οποίος χρησιμοποιεί περισσότερο το κεφάλι. Ο λευκός αρχηγός έχει σκοράρει έξι γκολ με το κεφάλι μέχρι τώρα αυτή τη σεζόν, το οποίο τον μετατρέπει στον Pichichi της ηπείρου μ’αυτόν τον τρόπο, μαζί με τον Antonio της Γουέστ Χαμ. Ξεπερνά τους ειδικούς κι επιθετικούς, όπως ο Cavani, ο Ιμπραΐμοβιτς ή ο Giroud, οι οποίοι έχουν περισσότερες ευκαιρίες στις φάσεις της επίθεσης σε σχέση μ’έναν αμυντικό που ενσωματώνεται στις στημένες φάσεις. Ακόμα κι έτσι, ηγείται της κατάταξης.

Οι παίκτες με τα περισσότερα γκολ με το κεφάλι

Ramos, Sergio 6

Antonio, Michail 6

Cavani, Edinson 5

Rondón, Salomón 5

Icardi, Mauro 5

Ibrahimovic, Zlatan 5

Giroud, Olivier 5

Slimani, Islam 5

Willian José 5

Griezmann, Antoine 4

Οι έξι κεφαλιές του στα δίχτυα χρησιμεύουν επιπλέον στην Ρεάλ Μαδρίτης για να απομακρυνθεί ως η ομάδα της ηπείρου με τα περισσότερα γκολ με το κεφάλι, με 20, μπροστά απ’την Άρσεναλ με 14, ή τις Μονακό, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Σοσιεδάδ, που έχουν 12.

Ομάδες με περισσότερα γκολ με κεφαλιά

Real Madrid 20

Arsenal 14

Monaco 12

Barcelona 12

Real Sociedad 12

West Bromwich Albion 11

Borussia Dortmund 10

Mainz 10

West Ham United 10

Everton 9

Οι τελευταίες μεγάλες χαρές της Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχουν στη μνήμη πάντα με τον ίδιο τρόπο, μέσω του αέρα. Στη Λισαβόνα και στο Μιλάνο, τα γκολ του Ramos που έφεραν  το δέκατο και το ενδέκατο, ήρθαν από στημένες φάσεις. Η ισοπαλία στο Camp Nou την τελευταία στιγμή, η ανατροπή επί της Deportivo, η πιο πρόσφατη νίκη κόντρα στη Μάλαγα... Λευκές γιορτές μ’έναν κοινό παρονομαστή. Μια μπάλα που πετά στον αέρα και προσγειώνεται στα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας. Η madridista αεροπορία ετοιμάζει μια επίθεση στο Balaídos με τα δύο καλύτερα όπλα της έτοιμα και καθοδόν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.