News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη ανακτά το χαμόγελο

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Του Jesús Sánchez


Η Ρεάλ Μαδρίτης ανέκτησε μ’ένα χτύπημα το χαμόγελο, την πυγμή και τον έλεγχο της Laliga. Σε μια εβδομάδα γεμάτη στροφές μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και την κινητοποίηση των παικτών που επιδιώκουν τη συνενοχή του Bernabeu (έτσι ώστε να μην χρειάζεται να παίξουν ως φιλοξενούμενοι όλους τους αγώνες του δεύτερου γύρου), η ομάδα του Ζιντάν, σε μια έξυπνη νύχτα, έκανε καλό υπολογισμό της Ρεάλ Σοσιεδάδ για να εξαργυρώσει μια πολύ ευοίωνη αγωνιστική κατά την οποία γκέλαραν όλοι εκείνοι που της έριχναν το γάντι στον ανηφορικό της Ιανουάριο.

Ξαφνικά ο ηγέτης, που μαστίζεται και πάλι από απουσίες, αναβίωσε, όταν μέχρι πρόσφατα φαίνονταν να βρίσκεται στην αρχή μιας κατάθλιψης. Τίποτα περισσότερο μεταβλητό απ’το ποδόσφαιρο και τις ψυχολογικές του διαθέσεις που αποτυπώνονται πάντα απ’τα αποτελέσματα. Η Μαδρίτη επιβλήθηκε με τις απουσίες των τελευταίων αναμετρήσεων (εκτός του Varane) και με τους «απόβλητους» Danilo και Μπενζεμά. Η νίκη είναι χρυσός: προβάδισμα τεσσάρων βαθμών απ’τον δεύτερο κι εξακολουθεί να’χει ένα παιχνίδι λιγότερο. Όλα τ’άλλα είναι καπνός ή παραμύθια. Έτσι είναι αυτό το παιχνίδι.

Η ομάδα του Ζιντάν ήταν πολύ αποτελεσματική ενάντια σ’έναν καλό αντίπαλο. Η Real Sociedad, η οποία έχει αφήσει στη μνήμη ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα στο Anoeta για τη Liga, έκανε ένα καλό παιχνίδι στο Μπερναμπέου, αλλά της έλειψε να υλοποιήσει τις υπέροχες προθέσεις της. Σ’έναν αγώνα χωρίς τέρμα θα’χε σαρώσει. Η Μαδρίτη, η οποία είχε μυριστεί δόλωμα καθώς έπαιζε τελευταία στη μέρα, δεν έχασε την ευκαιρία να οριοθετήσει την περιοχή στο πρωτάθλημα ακριβώς όταν φαίνονταν ότι ξεκινούσε η κατάρρευσή της.

Η Σοσιεδάδ πρόσφερε μια θαυμάσια απόδοση στη Μαδρίτη, σύμφωνα με την καλή σεζόν της ομάδας του Eusebio. Κυκλοφόρησε τη μπάλα πιο συνετά, συνεργάστηκε καλύτερα, διαχειρίστηκε την αναμέτρηση υπό την διεύθυνση του Illarra, ο οποίος έχει ανθίσει και πάλι στο κλίμα του. Πολλά απ’τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν κατά το πρώτο ημίχρονο είχαν να κάνουν με το Donostiarra σύνολο, που παίζει καλά, όπως ήταν γνωστό. Δικές του ήταν οι καλύτερες ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένου μια του Oyarzabal αμέσως μετά την εκκίνηση. Η λευκή άμυνα επίλυσε καλά το πρόβλημα.


Στην πραγματικότητα, η Μαδρίτη πέρασε περισσότερα προβλήματα απ’την Σοσιεδάδ, μια γενναία και τολμηρή ομάδα, που πίεσε ψηλά, που μειώνει τους χώρους και χειρίζεται καλά τη μπάλα. Κανείς δεν την καίει. Η ομάδα του Ζιντάν πέρασε πρώτα τις εξετάσεις των ντεσιμπέλ στο Μπερναμπέου. Κατά την παρουσίαση αποδοκίμασαν τους Danilo και Μπενζεμά. Στη συνέχεια ήταν κολακευτικοί μαζί τους. Ο Βραζιλιάνος έχει αξία, διότι δεν είναι άνετος με το να παίζει σ’ένα ηφαίστειο. Τα πήγε καλά. Ο Μπενζεμά είναι πιο συνηθισμένος. Έχει θώρακα. Τονίστηκε επίσης ενώ άρχισε να αυξάνεται η γενναιοδωρία των κερκίδων, που χειρίστηκε με διακριτικότητα, ευαίσθητη στο κάλεσμα του συλλόγου και στη σημασία του αγώνα.

Υπήρξαν επίσης κάποιες αποδοκιμασίες για τον Κριστιάνο. Δεν είναι νέες. Ο Πορτογάλος επιθετικός εμπλέκεται σε μια επικίνδυνη δυναμική: πολλές απ’τις φάσεις της ομάδας του χειροτερεύουν όταν περνάνε απ’τα πόδια του. Δηλαδή, καλύτερα να εμφανίζεται για το τελευταίο άγγιγμα. Το μουρμουρητό του Bernabeu με τον Πορτογάλο επιθετικό θα’ναι σίγουρα άδικο, αλλά ο Κριστιάνο δεν μπορεί να αγοράσει μνήμη για τους οπαδούς του κι ούτε κάνει πάρα πολλά για ν’αλλάξει τον ρυθμό των οπαδών του. Φυσικά, καθώς δεν υπάρχουν απόλυτες αλήθειες, ήταν ο Κριστιάνο που τράβηξε πρώτος τους τρεις αμυντικούς της Σοσιεδάδ, που πάντα έζησε πάντα με την άμυνα πολύ ψηλά, και στη συνέχεια εξουσιοδότησε τον Kovacic έτσι ώστε ο Κροάτης να κάνει την διαφορά πριν απ’το διάλειμμα. Η κίνηση γεννήθηκε από μια βαθιά μπαλιά του Keylor, κάτι λίγο σύνηθες, και κατέληξε στα δίχτυα του Rulli. Επιβράβευση στην αποτελεσματικότητα, στο άμεσο ποδόσφαιρο. Η Σοσιεδάδ είχε χαϊδέψει το γκολ, αλλά τα γκολ μπαίνουν, που θα’λεγε κι ο Di Stefano.

Το προβάδισμα ήταν μια μεγάλη νίκη για τη Μαδρίτη, η οποία μόλις που είχε ευκαιρίες. Όλος ο κίνδυνος προέρχονταν απ’τον Lucas Vázquez, μεγαλωμένος ενάντια στον Kevin. Ο canterano της Σοσιεδάδ και οι συμπαίκτες του, είδαν την ίδια ταινία στο δεύτερο ημίχρονο. Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει ακόμη, η ομάδα του Eusebio έλεγχε την κατάσταση και η Μαδρίτη σκόραρε κι άλλο γκολ. Αυτή τη φορά, ο Kovacic, ο καλύτερος της νύχτας, έδωσε ασίστ στον Κριστιάνο, που τελείωσε ενώπιον του Rulli με τη λεπτότητα του Μέσι. Μια άλλη συμφιλίωση ήταν σε εξέλιξη. Η Μαδρίτη υποχώρησε σε αναζήτηση μιας αντεπίθεσης που θα τέλειωνε τη δουλειά. Το Bernabeu κατάπιε τον απόλυτο έλεγχο της Σοσιεδάδ, η οποία εκτέθηκε πολύ. Η βασκική πλευρά θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα πέναλτι στον Juanmi απ’τον Ramos και κατέληξε να χάσει τον Inigo Martinez, που αποβλήθηκε σωστά. Ήταν οι στιγμές που πρωταγωνίστησε η διαιτησία. Στη συνέχεια ήρθε η καταδίκη. Ο Morata, με μια εξαιρετική σέντρα του Lucas, ξαναβρήκε το γκολ 50 μέρες αργότερα και η ομάδα του ανέκτησε το χρώμα για να φορέσει το καλύτερο απ’τα χαμόγελά της.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.