News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Real Malaga 2-1

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Η Ρεάλ υποδέχονταν σήμερα τη Μάλαγα των χιλίων προβλημάτων, των πολλών απουσιών και του νέου προπονητή, που στα δύο πρώτα ματς του, μετρούσε ισάριθμες ήττες. Ήταν το τέλειο σενάριο για μια πειστική νίκη, η οποία όπως ήταν φυσικό, κι αναμενόμενο για όσους ξέρουν την ομάδα και το ρεπορτάζ της, μόνο έτσι δεν επρόκειτο να’ρθει, αλλά αντ’αυτού με ζόρι, ιδρώτα, συγκινήσεις, κι ακόμα μια απ’τις γνωστές προβληματικές φετινές της εμφανίσεις ενάντια σε υποδεέστερο και προβληματικό αντίπαλο στο Μπερναμπέου. Κι έτσι ακριβώς έγινε. Και πάντα με πρωταγωνιστή τον αρχηγό, που στη μέση της σεζόν, έχει φτάσει κιόλας τα 8 γκολ, ρεκόρ σκοραρίσματος για τον ίδιο σε μια σεζόν. Σε καλό δρόμο για τα 15 βρίσκεται ο…στόπερ…

Αφού δεν μπορούν άλλοι…


Ο Μαρσέλο αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό στο 23’. Σε διεκδίκηση με τον αντίπαλό του, πέφτοντας, έπιασε τον δικέφαλο στον αριστερό μηρό. Μάλλον κάποια θλάση, που αν είναι έτσι, θα τον αφήσει έξω 3 βδομάδες (εξετάσεις λογικά την Δευτέρα). Όταν πριν 4 μέρες, βγήκε εκτός ο Καρβαχάλ, με θλάση στο ίδιο μέρος, για σχεδόν ένα μήνα. Αυτά δεν είναι τυχαία: προηγήθηκε η μίνι χειμερινή προετοιμασία -και μια προετοιμασία μπορεί να φέρει πάντα μυϊκούς στα πρώτα παιχνίδια μετά απ’αυτήν-, και σα να μην έφτανε αυτό, η ομάδα στερείται εξτρέμ. Ως εκ τούτου, ο ΖΖ επέλεξε ένα 3-5-2 στην Σεβίλλη, που κατέβαλλε πάρα πολύ τους Καρβαχάλ, Μαρσέλο. Οι δύο μπροστινοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν προσφέρουν τίποτα σε τρεξίματα, και την πληρώνουν τα μπακ. Και στην περίπτωση του Μαρσέλο, το πράγμα γίνεται ακόμα πιο γελοίο, καθώς αντικαταστάτης του, είναι ο Κοεντράο, το…φαντασματάκι: αόρατος.

Όπως φαίνεται, η ψυχολογία του Ντανίλο, άλλης μιας επιλογής του τεχνικού διευθυντή, είναι στο ναδίρ. Το Μπερναμπέου τον περιμένει στην γωνία, κι ο ΖΖ, παρά τα όσα δήλωσε χθες, όχι μόνο δεν τόλμησε να τον δώσει στο διψασμένο πλήθος απ’την αρχή, αλλά ούτε καν στο 23’, περνώντας τον Νάτσο αριστερά. Αντίθετα, πέρασε τον Νάτσο αριστερά, και δεξί μπακ τον Λούκας, γυρνώντας σ’ένα 4-3-1-2. Το πιθανότερο είναι, μπροστά στον διαφαινόμενο τραυματισμό του Μαρσέλο και την ανυπαρξία του Κοεντράο, στην Θέλτα να βάλει Νάτσο αριστερά, και Ντανίλο δεξιά. Και να ελπίζει σε καλή εμφάνιση, για να τον εμφανίσει με την Σοσιεδάδ εντός.

Απίστευτο παιχνίδι, ξεμπρόστιασμα των δύο μπροστινών δημόσιών υπαλλήλων. Η Ρεάλ μπήκε ορεξάτη, μ’αυτήν την ένταση που καταγγέλλει ο ΖΖ ότι απουσιάζει πολλές φορές απ’την ομάδα του. Οι πάντες ήταν συγκεντρωμένοι και στην πρίζα, εκτός απ’τους Ρονάλντο, Μπενζεμά, που φρόντιζαν να γκρεμίζουν ότι καλό έχτιζε η ομάδα, είτε με χαμένες τεράστιες ευκαιρίες, είτε με ανούσιες ντρίμπλες κι ενέργειες. Μόλις στο 10’, ο Λούκας έκανε την ωραία συστημένη σέντρα από δεξιά, βρήκε τον Μπενζεμά μόνο μέσα στην περιοχή, κι ο Γάλλος έχοντας κακή τοποθέτηση και πηδώντας νωρίς, έπιασε την σκαστή κεφαλιά στέλνοντας την πάνω απ’τα δοκάρια σπαταλώντας την ευκαιρία. Ο Ρονάλντο δεν μπορούσε να το αφήσει έτσι αυτό, και στο αμέσως επόμενο λεπτό, έγινε αποδέκτης της πολύ ωραίας κάθετης του Κρος, που τον έβγαλε τετ α τετ, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΜΕΝΙ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΧΑΣΤΟ. Θυμωμένος κι εξαγριωμένος ο Μπενζεμά απ’την πρόκληση του Ρονάλντο στο ρεσιτάλ, στο 14’ δέχτηκε την πλαγιοκόπηση από δεξιά του Λούκας, ο οποίος είχε φύγει στην αντεπίθεση, μέσα στην περιοχή, και ΧΟΡΕΨΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΤΣΑΜΙΚΟ ΜΕ ΤΑΚΟΥΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΧΑΣΤΟ.

Η Μάλαγα είδε αυτές τις «εφηβικές» πράξεις των λεβεντόπαιδων, μυρίστηκε αίμα κι αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο πρώτο μέρος, όταν ο Chory πήρε τη μπάλα πάνω αριστερά στην περιοχή, έκανε άμεσα το διαγώνιο συρτό με τη μπάλα να καταλήγει στην ρίζα του απέναντι δοκαριού. Το Μπερναμπέου, μπροστά στ’απίστευτα, άνοιξε το ποτενσιόμετρο, κι ακούστηκε η πρώτη δυνατή αποδοκιμασία. Η Ρεάλ δεν θορυβήθηκε κι επέτρεψε στη Μάλαγα να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Δύο λεπτά αργότερα, και πάλι ο Chory έγινε αποδέκτης σέντρας από δεξιά, έκανε και πάλι το σουτ από αριστερά, με τον Νάβας αυτήν την φορά ν’αποκρούει. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Fornals, και πάλι από αριστερά, έκανε το συρτό απ’τα 20 μέτρα, με τον Νάβας να μπλοκάρει.


Αφού πέρασε το 5λεπτο της Ρεάλ κομπάρσου, η λευκή ομάδα ξαναπήρε τα ηνία, και στο 23’, ο Λούκας δέχτηκε τη βαθιά σέντρα του Κρος απ’το κέντρο, μπήκε από δεξιά, έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Καμενί έδιωξε. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κρος κινήθηκε σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, έκανε την σέντρα από αριστερά βρίσκοντας τον Μπενζεμά σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, με τον Γάλλο να σουτάρει απελπιστικά άουτ.

Αφού οι δύο μπροστινοί γκασμάδες πολυτελείας ΔΕΝ μπορούσαν, ανέλαβε και πάλι ο μπάτμαν Ράμος να σώσει την Γκόθαμ Σίτι. Στο 35’ ο Κρος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, κι ο Ράμος με το γνωστό σημείο, έκανε το 1-0. Κι επειδή φυσικά, όταν παίζεις στην επίθεση με γκασμάδες, που δεν προσφέρουν τίποτα ούτε σ’αυτήν, ούτε στην αμυντική λειτουργία, ένα γκολ δεν είναι αρκετό ακόμα και κόντρα στην πολύπαθη Μάλαγα στο Μπερναμπέου, ο μπάτμαν ανέλαβε και το δεύτερο, και πάλι σε συνεργασία με τον Τόνι (Ρόμπιν) Κρος, όταν ο Γερμανός χτύπησε το φάουλ από αριστερά στο 42’, κι ο Ράμος, από πολύ οριακή θέση οφσάιντ έκανε το 2-0, στέλνοντας την ομάδα του ήρεμη στ’αποδυτήρια.


Όμως πόσο ήρεμος μπορεί να’σαι με τα δυο στραβάδια μπροστά; Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τη Μάλαγα να’χει απόλυτη πίστη. Στο 51’ ο Recio έκανε την κούρσα και στο συρτό σουτ από αριστερά, με τον Νάβας να μπλοκάρει. Και στο 62’, η πίστη της Μάλαγα δικαιώθηκε. Ο μικρόσωμος Λούκας, είχε κληθεί απ’το 23’, να πάρει όλη την πλευρά ως άλλος Καφού. Αφού λοιπόν, όπως ήταν απολύτως κατανοητό, σε κάποια φάση πιάστηκε ψηλά, ο Juan Carlos έφυγε στην πλάτη του, πέρασε με ποδιά τον Βαράν που προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον κόψει, βγήκε τετ α τετ και σούταρε. Ο Νάβας απέκρουσε, αλλά στο ριμπάουντ ο Juanpi έκανε το 2-1. Η Ρεάλ είδε φαντάσματα, και στο αμέσως επόμενο λεπτό, σε φάση καρμπόν, ο Chory πήρε τη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, βγήκε τετ α τετ από αριστερά, σούταρε με τον Νάβας να λέει και πάλι όχι. Και το Μπερναμπέου είπε το δικό του, με νέα ηχηρή αποδοκιμασία στα όσα έβλεπε και ζούσε.


Στο 73’ η Μάλαγα προσπάθησε να μιμηθεί την Ρεάλ και ν’αυτοκτονήσει, αλλά είπαμε: γκασμάδες. Ο αμυντικός, πιεζόμενος, έκανε το γύρισμα στον Καμενί απ’το κέντρο κι ο Καμερουνέζος έχασε το κοντρόλ με τη μπάλα να κατευθύνεται στο τέρμα. Ο τερματοφύλακας του blanquiazul συνόλου πρόλαβε να διώξει πάνω στην γραμμή, με τη μπάλα να φτάνει στον Ρονάλντο, ο οποίος βλέποντας τον Καμενί πεσμένο την έστειλε ΠΑΝΩ ΤΟΥ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΧΑΣΤΟ (Ρονάλντο Μπενζεμά 2-2, εδώ). Απ’το κόρνερ του Κρος, ο Ίσκο έστρωσε με το στήθος στον Μόντριτς, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με τον Καμενί να διώχνει. Και στο 78’ είχαμε νικητή στην άτυπη κόντρα των γκασμάδων: ο Ίσκο έκανε τη γλυκιά σέντρα από αριστερά, βγάζοντας τον Ρονάλντο μόνο του από δεξιά, ο Πορτογάλος κατέβασε με το στήθος, εκτέλεσε άμεσα, και στάθηκε άτυχος, στέλνοντας τη μπάλα στο απέναντι κάθετο δοκάρι (Ρονάλντο Μπενζεμά 3-2, ο Πορτογάλος μεγάλος νικητής). Το ρεσιτάλ ολοκληρώθηκε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Ίσκο πέρασε στον Ρονάλντο από αριστερά, με τον Πορτογάλο να κάνει το σουτ και τον Καμενί να αποκρούει. Και στο 81’, ο ΖΖ θυμήθηκε ότι υπάρχει κι ο Μοράτα κι έβγαλε τον Μπενζεμά. Ο Γάλλος αποχώρησε μέσα σε έντονη αποδοκιμασία και κάποια χειροκροτήματα.

Η παραπάνω ανάλυση για τους Ρονάλντο, Μπενζεμά τα λέει όλα.

Και για τους υπόλοιπους επίσης. Δεν θέλω να γράψω πολλά κι αναλυτικά για τους υπόλοιπους, που καταθέτουν ψυχή όπως πάντα, όταν υπάρχουν οι δύο μπροστινοί. Τι να πω; Για τον συγκλονιστικό Κρος; Για τον μετρονόμο Μόντριτς; Για τον ΒΡΑΧΟ Νάβας, που τολμάνε να μιλάνε για Ντε Χέα και Κουρτουά; Για τον Ράμος, από άλλο κόμικ; Γι’αυτό που συμβαίνει με το ντουετάκι Μπενζεμά-Μοράτα; Για τον συγκινητικό Νάτσο; Για τον Λούκας που έχασε τη θέση του στη μείωση, γιατί έχει καταλήξει Βέγγος, να τρέχει στο γήπεδο και γι’άλλους; Για τον Μαρσέλο, που ως άλλος Βέγγος, κατέρρευσε; Όπως κι ο Καρβαχάλ; Και ξέρετε την σημασία αυτών των δύο στο παιχνίδι μιας ομάδας χωρίς εξτρέμ. Κι έρχεται η Θέλτα για το κύπελλο, όπου η ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον 2 γκολ. Κι έρχεται η Σοσιεδάδ μέσα. Και ίσως ακολουθήσει ημιτελικός στο κύπελλο. Κι έρχεται η επίσκεψη στο Μπαλαίδος για το πρωτάθλημα…

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.