News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Real Madrid Real Sociedad 3-0

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Το ματς, μετά τις γκέλες των Μπάρτσα και Σεβίλλη, ήταν κομβικό για την Ρεάλ. Και ταυτόχρονα πολύ δύσκολο, ενάντια στην πέμπτη της βαθμολογίας, ενώ προέρχονταν απ’τον αποκλεισμό στο κύπελλο, και με το κλίμα να’ναι βαρύ για τους Ρονάλντο, Μπενζεμά και Ντανίλο, με τους δύο τελευταίους ν’αποδοκιμάζονται στην ανακοίνωση των εντεκάδων. Η νίκη ήταν εκ των ουκ άνευ, κι επετεύχθη, με την Ρεάλ να’ναι κυνική μετουσιώνοντας σχεδόν όλες τις καλές ευκαιρίες που είχε, δείχνοντας για πολλοστή φορά αυτήν την φημισμένη πυγμή της, σβήνοντας την ήττα στην Σεβίλλη, και φέρνοντας την ομάδα στην κατάσταση που επικρατούσε πριν απ’αυτήν. Με την διαφορά, ότι ο γύρος για την Ρεάλ έκλεισε σήμερα, κι αν και στον δεύτερο έχει ακόμα να επισκεφτεί αξιόλογες έδρες, ωστόσο έχει βγάλει, με βάση την βαθμολογία, τις τέσσερις δυσκολότερες: Καμπ Νου, Πιθχουάν, Καλντερόν και Ανοέτα. Έχει διαφορά 4 βαθμών και ματς λιγότερο, κι όλο αυτό το πλεονέκτημα, πρέπει να το προστατέψει καλύτερα κι απ’τα μάτια της.


Πολύ φτωχό πρώτο μέρος, στο οποίο η Σοσιεδάδ νιώθει σίγουρα αδικημένη πηγαίνοντας στ’αποδυτήρια πίσω στο σκορ, αλλά σε τόσο οριακές καταστάσεις η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Η Σοσιεδάδ μπήκε ψυχωμένα με πολύ τρέξιμο, πολύ πρέσιγνκ, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία της. Η Ρεάλ προφανώς και ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ήταν για τους Βάσκους, όταν στο 15’ ο Willian José εκτέλεσε το συρτό φάουλ με τον Νάβας να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ. Ρονάλντο και Μπενζεμά, σε κάθε αποτυχημένη προσπάθειά τους, άκουγαν χλιαρές αποδοκιμασίες, οι οποίες όμως καλύπτονταν από χειροκροτήματα. Μέχρι που στο 29’, όταν σε μια εύκολη πάσα που επιχείρησε ο Ρονάλντο στα 5 μέτρα χωρίς ιδιαίτερη πίεση, απέτυχε στέλνοντάς την πλάγιο άουτ, ακούστηκε η πρώτη καλή αποδοκιμασία.

Φτάσαμε στο 37’, κι ο Rulli ήταν πραγματικός θεατής, ακόμα περισσότερο κι απ’τον Νάβας, όταν σ’εκείνο το λεπτό, ο Ρονάλντο έκανε ωραία το 1-2 με τον Μπενζεμά στο χώρο του κέντρου, ο Πορτογάλος πάσαρε στον κενό χώρο στον Κόβασιτς βγάζοντάς τον τετ α τετ, κι ο Κροάτης πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-0. Ήταν το μόνο σενάριο για γκολ: στην ασίστ ένας εκ των δύο γκασμάδων πολυτελείας, και στο τετ α τετ οποιοσδήποτε εκτός των δύο γκασμάδων πολυτελείας. Στο 40’, μια μαχαιριά για την Ρεάλ για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, όταν ο Κρος είδε, σε τάκλινγκ του, την κίτρινη, και θα χάσει την έξοδο στο Μπαλαΐδος. Η Ρεάλ θα εύχεται πλέον να προλάβει τον αγώνα ο Μόντριτς. Στο 44’ η Σοσιεδάδ θα μπορούσε να’χε φέρει το ματς στα ίσια, όταν συνδυάστηκε ωραία από αριστερά, και με την παρουσία του Ντανίλο εκεί, αυτό δεν είναι και το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο, κι ο Χουάνμι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, το πλασέ του όμως ήταν τραγικό και πέρασε πολύ άουτ, επιτρέποντας στην Ρεάλ να πάει με το προβάδισμα στην ανάπαυλα.

Άλλο ματς είχαμε στο δεύτερο μέρος. Παράσταση για έναν ρόλο με την Ρεάλ πρωταγωνιστή και την Σοσιεδάδ κομπάρσο. Μόλις στο 50’, ο Κρος βγήκε από πίσω με τη μπάλα, πέρασε δεξιά στον Κόβασιτς στην κατάλληλη στιγμή ενώ έπεφτε, ο Κροάτης έκανε άμεσα την διαγώνια στην δεξιά γωνία της περιοχής βγάζοντας τετ α τετ τον Ρονάλντο, κι αυτός μ’ένα σκαφτό τεχνικό και γλυκό πλασέ, πλήρως αντίθετο με τα νευρωτικά -σήμα κατατεθέν του- έκανε το 2-0 διευρύνοντας το προβάδισμα της Ρεάλ. Από’κει και πέρα, η ομάδα πάτησε καλύτερα. Στο 61, ο Κρος πέρασε στ’αριστερά της περιοχής για τον Μπενζεμά, αυτός απέτυχε να περάσει στο ένας μ’έναν τον αντίπαλό του, και δέχτηκε την έντονη αποδοκιμασία της κερκίδας. Η αποδοκιμασία θα γίνονταν εντονότερη τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο ΖΖ πέρασε στην θέση του τον Μοράτα, μέσα σε πολλά σφυρίγματα, αλλά και χειροκροτήματα.

Σοσιεδάδ δεν υπήρχε στο ματς, και στο 69’ ο Κόβασιτς, που ήταν ο καλύτερος του γηπέδου, τσίμπησε τη μπάλα μπροστά απ’τον Μαρτίνεθ, ο οποίος τον ανέτρεψε και δεν είδε λανθασμένα την 2η κίτρινη. Στο 72 ο Rulli έκανε λάθος πάσα, ο Λούκας έκλεψε, ελίχθηκε αποφεύγοντάς τον αντίπαλο του κι  έκανε το σουτ από δεξιά μέσα απ’την περιοχή με τον Rulli να διώχνει διορθώνοντας. Και στο επόμενο λεπτό, ο Μαρτίνεθ δεν άντεξε, έχωσε μια μεγαλοπρεπέστατη κλωτσιά στον Καζεμίρο και πήγε να πάρει το πρόωρο ντους που τόσο ήθελε. Το σκορ διαμορφώθηκε στο 82΄, όταν μετά από κόρνερ της Σοσιεδάδ, ο Νάβας μάζεψε, έδωσε με τα χέρια στον Ρονάλντο, ο Πορτογάλος πέρασε μπροστά στον Ντανίλο κι αυτός ακόμα πιο μπροστά στον Λούκας, ο gallego έκανε την ωραία σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, κι ο Μοράτα πέτυχε με κεφαλιά το πρώτο του γκολ μετά τις 10 Δεκεμβρίου.

Ο Ρονάλντο είχε ένα μέτριο παιχνίδι. Αρνητικότατος στο πρώτο μέρος, όπου είχε μόνο την ασίστ και τίποτα άλλο, βελτιώθηκε στο δεύτερο μετά το γκολ του, όπου έγινε πιο δημιουργικός, πιο θετικός και ουσιαστικός. Ο Μπενζεμά, στο πρώτο μέρος ήταν καλύτερος απ’τον Ρονάλντο. Έδειξε να πήρε το μήνυμα του αρνητικού κλίματος προς το πρόσωπό του, και είχε πολλή προσπάθεια, και συμμετείχε στο πρέσινγκ στον αντίπαλο. Άλλο θέμα ήταν η ουσία και η αποτελεσματικότητά που του έλειψαν και πάλι. Η άνιση αντιμετώπιση που έχει έναντι του Μοράτα, συνιστά μια αδικία, που μεγαλώνει κάθε μέρα. Ο Λούκας έκανε πολύ καλό παιχνίδι, πολύ ουσιαστικός στην επίθεση και στην δημιουργία, ενώ είχε και ασίστ.

Τεράστιο ματς απ’τον Κόβασιτς. Γκολ και ασίστ για τον καλύτερο του γηπέδου. Από κοντά και οι Κρος, Καζεμίρο, με πάρα πολύ θετική δουλειά στον χώρο του κέντρου.

Άψογοι πίσω οι Ράμος, Βαράν και Νάβας, ήταν ο κυριότερος λόγος για την ανέπαφη εστία, σε συνδυασμό με τους Κρος και Κάζε. Καλός ο Νάτσο, ο οποίος προσπάθησε να βοηθήσει και σε αρκετές προωθήσεις, αλλά δεν κατάφερε να φανεί ουσιαστικός. Ο Ντανίλο, με τα δεδομένα του ότι είναι αυτός που είναι κι ότι έχει όλο το γήπεδο εναντίον του, θα μπορούσε να τα’χε πάει πολύ χειρότερα.

Πολύ ευχάριστη η βραδιά για τον Μοράτα, έδειξε θέληση απ’την πρώτη στιγμή, έδειξε καλά, κι εν τέλει βρήκε το γκολ. Ο πανηγυρισμός του τα λέει όλα. Ξέσπασε κι αγκάλιασε έντονα τον εφηβικό του φίλο απ’την cantera, Λούκας. Ο Ίσκο δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα, ενώ ο Ασένσιο, παρά το λίγο χρόνο που είχε, πρόλαβε να μαγέψει με την πιρουέτα στο 89.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.