News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Celta Real 2-2

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Στους 16 αυτής της διοργάνωσης η Ρεάλ αντιμετώπιζε την Σεβίλλη. Ο ΖΖ κατέβασε μια επιθετική τριάδα με Μοράτα, Χάμες κι Ασένσιο, που πρέσαρε ασφυκτικά τη Σεβίλλη, κι οδήγησε σ’ένα 3-0 που άνοιξε τον δρόμο στους 8. Στους 8, η Ρεάλ αντιμετώπιζε την Θέλτα, με το πρώτο ματς και πάλι εντός. Ο Χάμες ήταν τραυματίας, αλλά υπήρχε ο Λούκας που τον αντικατέστησε. Ο ΖΖ όμως, αποφάσισε να μην ξεκινήσει με τον Μοράτα, κι έβαλε τον Ρονάλντο, προφανώς επειδή έτσι ήθελε ο Πορτογάλος. Το αποτέλεσμα ήταν να τον ψάχνουμε σ’όλο το ματς και να’ρθει το 1-2, που έδωσε εν πολλοίς την πρόκριση στην Θέλτα. Η οποία έχοντας προίκα αυτό, κατάφερε να το διαχειριστεί, παίρνοντας την πρόκριση, και στερώντας απ’την Ρεάλ τον πρώτο τίτλο της σεζόν, οδηγώντας την στην πρώτη αποτυχία της για φέτος. Ο ΖΖ, δεν τόλμησε να χρησιμοποιήσει ούτε το φάντασμα Κοεντράο των μόλις 150 φετινών λεπτών, που είναι εκτός ρυθμού, ούτε και τον 18χρονο Ακράφ κι έκανε πειράματα, βάζοντας δίπλα στον Ράμος τον Κάζε, παίζοντας χωρίς 6άρι, κι αυτό επέτρεψε στην Θέλτα να βρει φάσεις στην κόντρα και δύο γκολ.


Η Ρεάλ μπήκε στο ματς ψάχνοντας 2 γκολ, και η Θέλτα έχοντας την πολυτέλεια της ήττας με 0-1. Ως εκ τούτου, παραχώρησε αβίαστα τη μπάλα στη madridista ομάδα, περιμένοντάς την πίσω απ’την σέντρα. Η Ρεάλ είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή, η οποία τέλειωσε στο πρώτο μέρος με ποσοστό άνω του 70%, αλλά, για μεγάλο διάστημα, δυσκολεύονταν να βρει τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία και να ξεπεράσει το πρέσινγκ της Θέλτα. Η πρώτη καλή στιγμή για τους λευκούς ήταν στο 5’, όταν ο Μπενζεμά, που αγωνίζονταν ως δεξί εξτρέμ, έκανε την πλαγιοκόπηση από δεξιά, με τον Ρονάλντο ν’αφήνει, και τη μπάλα να φτάνει στον Ίσκο, ο οποίος έκανε το σουτ απ’το ημικύκλιο, με τον Sergio να μπλοκάρει.

Χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά, όταν και ο Ίσκο έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Ρονάλντο πήρε καλά την κεφαλιά, ο Sergio έκανε δύσκολη επέμβαση με τα ακροδάχτυλα, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο, και στην επαναφορά ο Ρονάλντο έχασε το άχαστο, στέλνοντας προ κενής εστία τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Μέχρι το 35’ η εικόνα συνέχιζε η ίδια, με την Θέλτα να μην τολμά να περάσει τη σέντρα, όταν σ’εκείνο το λεπτό, βρέθηκε ψηλά σε μια απ’τις σπάνιες στιγμές της, πρέσαρε, ο Καζεμίρο έκανε λάθος πάσα απ’την τελική γραμμή πάνω στον Άσπας στο ύψος της λευκής περιοχής, με τον Ισπανό να ψάχνει να κάνει την πάσα αντί να τελειώσει, χάνοντας μοναδική στιγμή για την Θέλτα. Οι celeste πλέον όμως, είχαν μυριστεί αίμα.

Έτσι, αφού αρχικά η Ρεάλ απείλησε στο 38’, όταν ο Ράμος πήρε την κεφαλιά από κόρνερ του Κρος, με τον Sergio να μπλοκάρει εύκολα, η Θέλτα έφυγε στην επίθεση, ο Ντανίλο έκανε κακό μαρκάρισμα στον Wass, ο οποίος με κεφαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Guidetti, με τον Κασίγια να διώχνει σε κόρνερ με μεγάλη επέμβαση. Στο επόμενο λεπτό, ο Díaz έκανε το συρτό απ’το ημικύκλιο με τον Κίκο να μπλοκάρει εύκολα και στο 43’, οι célticos έφυγαν στην επίθεση, ο Ράμος δεν μπόρεσε να κόψει τη μπάλα ακριβώς έξω απ’την περιοχή, ο Guidetti βγήκε και πάλι τετ α τετ, με τον Κασίγια να κάνει νέα μεγάλη επέμβαση, και στην επαναφορά, ο επερχόμενος Ντανίλο να αιφνιδιάζεται και να την πετάει στα δίχτυα.


Στο δεύτερο μέρος, η Ρεάλ μπήκε επηρεασμένη απ’την εξέλιξη. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 58’, όταν ο Κρος χτύπησε από δεξιά το συρτό φάουλ, προσπαθώντας έξυπνα να αιφνιδιάσει στον Sergio, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, μια απ’τις κλασικές ντροπιαστικές κινήσεις του Ρονάλντο, όταν σε προσπάθεια να ντριμπλάρει τον αντίπαλό του, με το που πάτησε περιοχή, τινάχτηκε στο έδαφος κι άρχισε να σπαρταράει για να πάρει το πέναλτι. Και στο 62’, σε φάουλ από δεξιά απ’τα 30 μέτρα, ο Πορτογάλος κατάφερε να περάσει το τείχος -κάτι που αποτελεί είδηση-, βάζοντας μια γκολάρα, που ήταν και η μόνη συνεισφορά του στο παιχνίδι. 3 γκολ από φάουλ φέτος, πιάνει το μ.ο. του των τελευταίων σεζόν, και το πολύ πολύ να βάλει κανά ακόμα μέχρι το τέλος. Των χαμένων, ον ουκ έσται αριθμός.


Η ψυχολογία ήταν πλέον με τους madridistas, οι οποίοι έψαξαν το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 67’ ο Κρος εκτέλεσε από δεξιά, με τον Ράμος να παίρνει ανενόχλητος της κεφαλιά και να την στέλνει μόλις άουτ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία. Ποιος να τον κατηγορήσει; Στο επόμενο λεπτό ο Ρονάλντο έκανε την κούρσα, μπήκε στην περιοχή, έχασε τη μπάλα η οποία κατέληξε στον Μπενζεμά, με τον Γάλλο να σουτάρει άμεσα, έξω. Τα λεπτά περνούσαν, η Ρεάλ δεν έβρισκε το δεύτερο γκολ, και μοιραία ανοίγονταν. Στο 82’, ο Μοράτα που είχε περάσει μόλις στο ματς, έκανε το σουτ από δεξιά από δύσκολη γωνία με τον Sergio να μπλοκάρει, και στο 84, η Θέλτα έφυγε στην αντεπίθεση κι άλλαξε ωραία τη μπάλα, με τον Wass να υποδέχεται στο ύψος της περιοχής, να δίνει μέσα σ’αυτήν στον Jozabed, ο οποίος τράβηξε τρεις madridistas πάνω του, με τον Ράμος να’ναι αυτός που κακώς άφησε τον Wass ο οποίος πήρε πάλι κι εκτέλεσε τον Κίκο με ωραίο πλασέ.

Εκεί φάνηκαν να τελειώνουν όλα, αλλά η Ρεάλ του ΖΖ έχει μάθει να κυνηγά την τύχη της και να μην τα παρατά ποτέ. Έτσι στο 90’, ο Κρος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπενζεμά πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Λούκας στο δεύτερο ο οποίος έκανε το 2-2. Εκεί πλέον, όλοι σκέφτηκαν ότι θα’χουμε και πάλι το λεπτό Ράμος. Όμως αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει κάθε φορά, και η Ρεάλ δεν κέρδισε ούτε ένα στημένο για το ψάξει. Αντιθέτως, στο τελευταίο λεπτό, η Θέλτα θα μπορούσε να’χε πάρει και τη νίκη, όταν ο Bongonda βγήκε τετ α τετ με τον Κίκο στέλνοντας τη μπάλα πάνω του.


Ο Ρονάλντο το γκολ, και λίγα παραπάνω. Απ’τους βασικούς υπαίτιους της απώλειας του κυπέλλου. Από κοντά κι ο Μπενζεμά, ο οποίος στο πρώτο ματς έχασε τρομερή ευκαιρία για το 2-2, ενώ σήμερα παίζοντας ως δεξί εξτρέμ, ήταν αρκετά δραστήριος στο πρώτο μέρος, για να χαθεί στο δεύτερο, και να’χει μόνο την ασίστ στο 2-2. Ο ΖΖ δεν έχει δικαιωθεί καθόλου με τη μόνιμη επιλογή του, και τον παραγκωνισμό του Μοράτα. Φυσικά, αφού πλέον ο Ρονάλντο δεν μπορεί να κινηθεί στα άκρα, το πράγμα γίνεται πολύ δύσκολο για τον φορ, είτε λέγεται Μπενζεμά, είτε Μοράτα. Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση με τον Μπενζεμά, ξεπέρασε το απροχώρητο. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τον Ρονάλντο, αλλά δεν αγγίζεται.

Ο Ασένσιο δεν μπόρεσε να φανεί πολύ και γίνει ουσιαστικός, σωστά αντικαταστάθηκε. Πολύ δουλειά απ’τους Κρος, Κόβασιτς και Ίσκο, με την Θέλτα τόσο οπισθοχωρημένη, ήταν εύκολο να διατηρήσουν την κατοχή, αλλά από’κει και πέρα, όταν σημείο αναφοράς στην επίθεση είναι ο Ρονάλντο, που αναγκαστικά για να τον βρουν πρέπει να σηκώσουν τη μπάλα, η κατοχή πήγαινε χαμένη. Ο Κρος είχε πολύ καλά χτυπήματα στα στημένα, ο Κόβασιτς πολλά τρεξίματα και κουβάλημα της μπάλας, ο Ίσκο δεν πρόσφερε όσο αναμένονταν στην αντίπαλη περιοχή. Και φυσικά με τον Κρος 6άρι, όπως ήταν λογικό, η ομάδα έφαγε πολλές αντεπιθέσεις.

Ο Νάτσο ήταν σταθερός. Για τον Ράμος τα πράγματα ήταν δύσκολα, καθώς κλήθηκε να παίξει με παρτενέρ τον αργό και κακό με τη μπάλα στα πόδια Καζεμίρο, κι έχει κάνει τα λάθη του και στα δύο γκολ, ενώ έχασε και τη μεγάλη ευκαιρία στο 67. Αλλά γι’αυτήν, ποιος τολμά να τον κατηγορήσει; Ούτε κι ο Βραζιλιάνος πήγε πολύ καλά. Φυσικά τους κόστισε η απουσία καθαρού 6αριού από μπροστά τους. Ο Κασίγια ήταν ΒΡΑΧΟΣ με τρομερές επεμβάσεις.

Ο ΖΖ ήταν αναγκασμένος να ξεκινήσει τον Ντανίλο. Κι έλπιζε σε μια καλή εμφάνιση για να μπορέσει να τον βάλει και την Κυριακή στο Μπερναμπέου ενάντια στην Σοσιεδάδ. Κι αυτός ήταν ο χειρότερος της ομάδας του, μακράν του δεύτερου. Σ’άλλη χώρα ο Βραζιλιάνος, πιθανότατα στην Πορτογαλία και στο Οπόρτο, απ’το οποίο προήλθε, και είναι μια ανάσα απ’το Βίγκο. ΦΙΑΣΚΟ.

Ο Λούκας πήγε πολύ καλά ως αλλαγή, ενώ πέτυχε το γκολ που διατήρησε τις λιγοστές ελπίδες της Ρεάλ. Ο Μοράτα μπήκε στο 82, ο Μαριάνο ακόμα πιο μετά, και προφανώς και δεν θα μπορούσαν να κάνουν πολλά. Ωστόσο ο Μαδριλένος βρήκε ένα σουτ εντός στόχου, που ο Μπενζεμά δεν βρήκε σε 90 λεπτά.

Ζινεντίν ο αποκλεισμός βαραίνει πρώτα εσένα. Έχασες τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Και τον έχασες σκύβοντας κεφάλι. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να πάρεις κάποιον απ’τους άλλους δύο, και σημαντικότερους, σκύβοντας κεφάλι, συνέχισε να το σκύβεις. Μέχρι να πέσει το τσεκούρι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.