News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Real Celta 1-2

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Η Ρεάλ Μαδρίτης μετρούσε ένα σερί 40 αήττητων αγώνων, έμοιαζε να’χε ξεχάσει πως είναι να χάνει. Κι όπως έμοιαζε να το’χε ξεχάσει, τώρα που έχει επιστρέψει στις ήττες, μοιάζει να’χει ξεχάσει πως είναι να επιστρέφει στις νίκες. Πιο δίκαιο θα’ταν το 2-2, αλλά ο Βαράν, και κυρίως ο Μπενζεμά, είχαν άλλη άποψη, και η Θέλτα πήρε ένα πολύ καλό σκορ, που την κάνει φαβορί για την πρόκριση, κι αναγκάζει την Ρεάλ να πάει στο Βίγκο να ψάξει τη νίκη, σκοράροντας τουλάχιστον δύο γκολ. Πολύ κακή απόδοση απ’την Ρεάλ, χαρακτηριστικό το συνεχόμενο παιχνίδι με σέντρες, μόνιμη κατάσταση με το BBC που δεν στρίβει. Η καλή μέρα απ’το πρωί φαίνεται, και λίγα λεπτά πριν την έναρξη, υπήρξε η είδηση της θλάσης του Καρβαχάλ, που ήταν έτσι κι αλλιώς εκτός αποστολής, και που θα τον αφήσει εκτός για σχεδόν ένα μήνα.


Νωθρό το ξεκίνημα απ’την Ρεάλ στο πρώτο μέρος, υπό το ψύχος που επικρατούσε στη Μαδρίτη. Άνευρο, χωρίς ρυθμό, χωρίς καλή κυκλοφορία και με κακές επιλογές. Η πρώτη στιγμή ήρθε στο 19’, όταν ο Ράμος έκλεψε στην άμυνα έβγαλε άμεσα μπροστά για τον Λούκας, ο οποίος έφυγε στην κόντρα στο κενό χώρο, και φτάνοντας έξω απ’την περιοχή έκανε στο συρτό σουτ με τον Sergio να μπλοκάρει. Το ματς συνέχιζε στην ίδια κακή εικόνα και στο 29΄ήταν σειρά τη Θέλτα ν’απειλήσει, όταν έφυγε στην αντεπίθεση, και με δεύτερη προσπάθεια, ο Chelo Díaz έκανε το μακρινό σουτ με τον Κασίγια να μπλοκάρει.

Κάπου εκεί, η Ρεάλ άρχισε να ζεσταίνεται, να πατάει καλύτερα και να κλείνει κάπως τη Θέλτα. Στο 30’, ο Μόντριτς έδωσε στα δεξιά του για τον Κρος κι αυτός έκανε άμεσα το φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, με τον Sergio να διώχνει δύσκολα, στην καλύτερη στιγμή της λευκής ομάδας στο πρώτο μέρος. Στο 32’, ο Wass εκτέλεσε απευθείας το φάουλ για την Θέλτα, με τον Κίκο να διώχνει εύκολα με γροθιές, κι αμέσως μετά ο Λούκας ελίχθηκε ωραία μέσα στην celeste περιοχή, αλλά το σουτ του βρήκε στα σώματα, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Ράμος αποφάσισε να προωθηθεί για να ξυπνήσει την ομάδα, μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε στον Ρονάλντο, ο οποίος επιχείρησε ένα άψυχο πλασέ στα σώματα.

Στο 38’, ο Πορτογάλος ένιωσε ένα χάδι στο μανίκι του, κι έπεσε μέσα στην περιοχή σα να τον είχε χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα, μια απ’τις γνωστές ντροπιαστικές στιγμές του σχεδόν σε κάθε ματς. Και στο 39’, ήρθε η τελευταία φάση σ’ένα πολύ κακό πρώτο μέρος, όταν ο Μόντριτς έδωσε στον Καζεμίρο κι αυτός έκανε άμεσα το πολύ καλό μακρινό σουτ, με τη μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

Η Ρεάλ μπήκε στο δεύτερο μέρος, όπως τέλειωσε το πρώτο, ζωηρή. Ένα δεύτερος μέρος, που θα’ταν γεμάτο ανατροπές και συγκινήσεις και δεν θα’χε καμία σχέση με το πρώτο. Αρχικά, στο 49’ η λευκή ομάδα κυκλοφόρησε τη μπάλα στην επίθεση, με τον Ρονάλντο να κάνει το συρτό σουτ εκτός περιοχής και τον Sergio να μπλοκάρει εύκολα. Και στη συνέχεια η Ρεάλ έφτασε κοντά στο γκολ στο 57’, όταν ο Λούκας γύρισε από δεξιά στον Κρος στο ύψος του ημικύκλιου, ο Γερμανός έδωσε άμεσα στην άλλη γωνία για τον Μοράτα, ο οποίος έκανε το σουτ από πλάγια, με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω απ’τα δοκάρια, με τον Sergio να την βρήκε ίσως με τα ακροδάχτυλα.


Τα πάντα κρίθηκαν σε 7 λεπτά

Κι ενώ η Ρεάλ έψαχνε το γκολ και μετρούσε μια κατοχή 62-38, ένα αρκετά καλό ποσοστό για τα δεδομένα της, και η Θέλτα δεν απειλούσε, στο 63’, η celeste ομάδα έφυγε στην αντεπίθεση από αριστερά, με την μαδριλένικη άμυνα να βρίσκεται στην σέντρα, και τον Ντανίλο να γυρίζει απ’την επίθεση στον δικό του χαλαρό ρυθμό, ο Bongonda πήρε την πάσα στον κενό χώρο, έφυγε από αριστερά, πάσαρε μέσα στην περιοχή, ο Μαρσέλο έδιωξε όπως όπως, με τη μπάλα να καταλήγει στον ελεύθερο Άσπας ο οποίος εκτέλεσε τον Κίκο. Η λευκή ομάδα έψαξε την αντίδραση στο σοκ, και την βρήκε στο 69’, όταν ο Μόντριτς σέντραρε από δεξιά, ο Hugo Mallo απομάκρυνε με κεφαλιά προς την αριστερή γωνία της περιοχής, η μπάλα στρώθηκε στον Μαρσέλο, κι ο Βραζιλιάνος με αριστερό κεραυνό έκανε το 1-1. Και πριν προλάβει η Ρεάλ να πάρει την ψυχολογία, στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Λούκας έκανε το λάθος στην σέντρα, η Θέλτα έφυγε και πάλι στον κενό χώρο κι ο Jonny εκτέλεσε τον Κίκο στο τετ α τετ για το 1-2, προκαλώντας απόλυτη ψυχρολουσία, σε πλήρη αρμονία με την θερμοκρασία της βραδιάς.

Η Ρεάλ προσπάθησε ν’αντιδράσει εκ νέου. Στο 72’, ο Μόντριτς έδωσε στα δεξιά του στον Ρονάλντο στο ύψος της περιοχής, αυτός έκανε τις προσποιήσεις και το σουτ με το αριστερό με τον Sergio να μπλοκάρει εύκολα. Στο 80’ ο Μόντριτς εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά με τον Βαράν να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα δίπλα απ’τα δοκάρια, και στο 82’, ο Μαρσέλο σέντραρε από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μοράτα έκανε την κεφαλιά πάσα προς το κέντρο, ο Sergio έδιωξε πάνω στον Μπενζεμά, κι ο Γάλλος, προς κενής εστίας, ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ. Δεν θα υπήρχε άλλη φάση μέχρι τη λήξη με την Θέλτα να παίρνει ένα τεράστιο αποτέλεσμα.


Ο Ρονάλντο κουλουράκια και πάλι. Ένα περιφερόμενο αίσχος, ένα απόλυτο μηδενικό, δεν πρόσφερε τίποτα. Ο Λούκας για όσο έπαιξε, ήταν ο καλύτερος. Πολύ δραστήριος με πολύ ενέργεια, κουβαλούσε την ομάδα στην επίθεση. Του λερώνει την εικόνα το σοβαρό του λάθος που οδήγησε στο τελικό 1-2. Μέτριο παιχνίδι απ’τον Ασένσιο, στάθηκε άτυχος καθώς χτύπησε στο χέρι κι έπρεπε να εγκαταλείψει μόλις στο 55.

Ο Μόντριτς ήταν ο καλύτερος απ’την τριάδα του κέντρου, ο Κρος είχε μια μέτρια βραδιά, ο Καζεμίρο έβγαλε πολύ ενέργεια, είχε κοψίματα, αλλά από ένα σημείο και μετά το ματς ήθελε πολύ δημιουργία κι επίθεση που δεν μπορούσε να την προσφέρει.

Ράμος και Βαράν στο πρώτο μέρος πήγαν εξαιρετικά. Ο Ράμος ήταν αυτός που έκανε όλο το παιχνίδι από πίσω, προσπαθώντας να σπρώξει τη νωχελική ομάδα στην επίθεση, ενώ δεν επέτρεψαν ουσιαστικές απειλές. Εκτέθηκαν όμως στην φάση του πρώτου γκολ, όπου πιάστηκαν όλοι τους στην σέντρα. Ο Μαρσέλο δημιουργικά δεν κατάφερε να φανεί, πέτυχε ωστόσο το μοναδικό γκολ της ομάδας. Αμυντικά, δεν δέχτηκε πολλές φάσεις, αλλά στο πρώτο γκολ το διώξιμό του είναι απαράδεκτο. Για τον Ντανίλο δεν υπάρχουν λόγια, και θα τον υποστούμε και για κάποιο διάστημα.


Όπως λόγια δεν υπάρχουν και για τον Μπενζεμά, μοιραίο της βραδιάς για τους λευκούς. Χαρακτηριστική η αντίδραση του ΖΖ στην απίστευτη χαμένη ευκαιρία του. Ας συνεχίσει να τον προτιμάει έναντι του Μοράτα κι ας φάει τα μούτρα του. Ένας Μοράτα που κλήθηκε ν’αντικαταστήσει τον Ασένσιο και να παίξει και πάλι στην αριστερή πλευρά, όπως στην Σεβίλλη για το κύπελλο. Έξω απ’την θέση του κι απ’τα νερά του, έκανε ότι μπορούσε, αλλά ο Μπενζεμά είχε διαφορετική άποψη. Μέτρια η απόδοση του Κόβασιτς, που δεν κατάφερε να συνεισφέρει ουσιαστικά.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.