News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Benzema, ο άθικτος του Zidane είναι πολύ εκτεθειμένος στα αποδυτήρια

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Του Alonso Castilla

Η απόδοση του Γάλλου, αμφισβητείται

Η απόδοση του Γάλλου απέχει πολύ απ’το επιθυμητό, ​​το οποίο προκαλεί επικριτικές φωνές στ’αποδυτήρια. Θα εξεταστεί με μεγεθυντικό φακό στο ματς της Μαδρίτης ενάντια στην Σοσιεδάδ


Σε μόλις δύο εβδομάδες, ο παράδεισος έχει μεταλλαχθεί. Η ατμόσφαιρα είναι κάπως ταραγμένη γύρω απ’την Ρεάλ Μαδρίτης, και στα σπλάχνα της επίσης. Έχασε απ’την Σεβίλλη στο ματς για την LaLiga Santander, αποκλείστηκε απ’την Θέλτα στο Copa del Rey, και η ατμόσφαιρα έχει μολυνθεί κάπως. Ορισμένοι παίκτες αρχίζουν να αμφισβητούνται, μέσα κι έξω, ξεκινώντας μ’έναν Karim Benzema ο οποίος αποδίδει πολύ κάτω απ’το αναμενόμενο επίπεδο. Η επίσκεψη της Real Sociedad στο Santiago Bernabeu (21:45) δεν είναι μικρό θέμα για τη νυν πρωτοπόρο του εγχώριου τουρνουά, πολύ λιγότερο για τον Γάλλο επιθετικό. Οι απαιτητικοί κι αυστηροί madridista οπαδοί τον έχουν στοχοποιήσει ξεκάθαρα μετά τις τελευταίες αποτυχίες της ομάδας. Μένει να δούμε αν κι ο Ζιντάν επίσης...

Αυτή η εφημερίδα έχει ήδη αποκαλύψει τους ψιθύρους που αρχίζουν να διασχίζουν το εσωτερικό των λευκών αποδυτηρίων, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο επίκεντρο της κριτικής. Είναι πιο πομπώδεις εκείνοι που ακούγονται για τον Μπενζεμά. Η απόδοση του ταλαντούχου επιθετικού αυτή τη σεζόν απέχει πολύ απ’την επιθυμητή, το οποίο προκαλεί ν’αρχίζουν οι συμπαίκτες του να τον στοχοποιούν ξεκάθαρα. Ο Πορτογάλος δεν είναι καλά, αλλά οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι μπορούν να κατηγορήσουν για λίγα έναν παίκτη ο οποίος έχει δώσει ψωμί, και πολύ, στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Ανά πάσα στιγμή, σκέφτονται, μπορεί ν’ανακτήσει την συνήθη δύναμή του στο σκοράρισμα. Με τον Karim η σκέψη είναι πολύ διαφορετική, η επίπτωσή του εξακολουθεί να’ναι πολύ χαμηλή, κι επίσης και η συμμετοχή του όταν πρέπει ν’ανασκουμπωθεί.

Έχοντας καλή υπόληψη στο προεδρικό γραφείο, ο Ζιντάν τον προφυλάσσει επίσης κάτω από ένα προστατευτικό μανδύα. Είπε ήδη, με το που ανέλαβε την ομάδα, ότι κάθε φορά που θα’ταν έτοιμοι, τα τρία μέλη της τρίαινας θα’χαν εξασφαλισμένη θέση στις εντεκάδες. Ενώ όλα ήταν προσθήκη επιτυχίας μετά από επιτυχία, συμπεριλαμβανομένων τίτλων, οι εσωτερικές δίκες ήταν πολύ ελεγχόμενες. Τώρα που στην πορεία έχουν εμφανιστεί οι λακκούβες, η μορφή του Μπενζεμά έχει εκτεθεί στα μάτια των συμπαικτών του. Το παιχνίδι του Balaídos, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης αποχαιρέτησε το Copa del Rey, έχει σημαδέψει ακόμα περισσότερο τον Γάλλο παίκτη. Έπαιξε μέχρι το τέλος και η σημασία του ήταν μηδενική απ’την αρχή μέχρι το τέλος.


Προστατευόμενος του Florentino

Το μεγάλο θύμα είναι ο Álvaro Morata. Παρά το γεγονός ότι την Παρασκευή χρησιμοποίησε τα κοινωνικά δίκτυα για να διαλύσει τις αμφιβολίες -«ό, τι κι αν λένε, Hala Madrid», έγραψε-, η πραγματικότητα είναι ότι ο Μαδριλένος επιθετικός δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος μ’αυτό που ζει αυτή τη σεζόν. Τόσο που, εξετάζει να φύγει απ’την ομάδα, όπως ενημέρωσε αυτή η εφημερίδα, στην οποία επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι, και να ορίσει μια νέα πορεία απ’τον Ιούνιο. Όταν επέστρεψε το έκανε σκεπτόμενος ότι μετά από δύο καλές σεζόν στη Γιουβέντους, ο ρόλος του στα λευκά θα’ταν σημαντικός. Είχε καλές εβδομάδες, στις οποίες τα γκολ έδωσαν πολλή λάμψη στο αρχείο του, αλλά τον τελευταίο καιρό δεν έχει το ρόλο που επιθυμεί.

Υπογραφή που διαχειρίστηκε ο Florentino Pérez, ο επιθετικός που γεννήθηκε στην Λυών ήταν ανέκαθεν ένας απ’τους αγαπημένους του προέδρου. Πολλές φορές φάνηκε ν’ανοίγει η πόρτα της εξόδου στα μάτια του Karim, αλλά συνέβη πάντα το ίδιο. Ωστόσο, οι προσεχείς μήνες παρουσιάζονται πιο κρίσιμοι από ποτέ για τον Benzema, που ζει μια εποχή πιο περίπλοκη από ό, τι τις προηγούμενες. Επιθετικοί πρώτου επίπεδου εμφανίζονται στον λευκό ορίζοντα, με θέα πλέον το επόμενο έτος, κι έτσι ο τώρα σημαδεμένος παίκτης απ’τους ίδιους του τους συμπαίκτες, πρέπει να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός για ν’αρχίσει ν’απαντά στην ηχηρή κριτική που τον συνοδεύει τώρα. Σημαντικοί σύλλογοι του εξωτερικού, φυσικά, τον έχουν πάντα στο στόχαστρο, αν και η Ρεάλ Μαδρίτης του έκοψε πάντα το δρόμο. Δεν είναι γνωστό, εάν δεν αλλάξει η εικόνα, αν θα συμβεί το ίδιο το επόμενο καλοκαίρι.


Η σωματική κατάσταση

Οι κερκίδες του Santiago Bernabeu, μεταβλημένες κατά τις τελευταίες εβδομάδες, θα εξετάζουν σταθερά τον Karim Benzema από τώρα και στο εξής. Πολλές φορές τον έχουν υποδείξει κι αποδοκιμάσει δυνατά, και τώρα επίσης. Ο παίκτης έχει σωματικά προβλήματα τους τελευταίους καιρούς και φέτος δεν έχει δείξει ποτέ το υψηλό επίπεδο άλλων εποχών. Τώρα που οι τραυματισμοί έχουν αφανίσει το ρόστερ σ’αυτή την αρχή του έτους, αναμένονταν περισσότερα απ’τον επιθετικό. Αυτό που συμβαίνει, επίσης, είναι ότι η απουσία του Μπέιλ είναι αισθητή. Οι συμπαίκτες του, νιώθουν την απουσία του ισχυρού Ουαλού, στον ίδιο βαθμό που περιμένουν πολύ περισσότερα απ’το γαλλικό «9». Είναι ο πρώτος που γνωρίζει ότι η αντίδραση δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Πριν ταξιδέψει η ομάδα στο Vigo για να παίξει ενάντια στην Θέλτα, ο Ζιντάν παραδέχθηκε ότι έβλεπε μια παράξενη ατμόσφαιρα γύρω του. «Φαίνεται ότι είμαστε τελευταίοι, σα να παλεύαμε για την αποφυγή του υποβιβασμού», είπε. Γνωρίζει πολύ καλά τι είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, κι επίσης το πώς αντιμετωπίζεται η κοινωνική μάζα. Ξέρει ότι ο συμπατριώτης του, Benzema, είναι πολύ εκτεθειμένος στην επικριτική κερκίδα του Μπερναμπέου, αλλά αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχουν λόγοι γκρίνιας. «Χρειαζόμαστε την βοήθεια του κόσμου, δεν ανησυχώ για την αντίδρασή του», δήλωσε χθες, και υποστήριξε όταν ρωτήθηκε για τον Karim ότι «Κάνει μια μεγάλη σεζόν. Δεν θα διαγραφεί ποτέ και θα τον υποστηρίζω πάντα». «Δεν έχω καμία προνομιακή μεταχείριση απέναντί του», τόνισε ο προπονητής, προσθέτοντας ότι «δεν πιστεύω ότι υπάρχει μια εκστρατεία εναντίον του, θα πρέπει να δεχτούμε την κριτική. Έχει προσωπικότητα, χαρακτήρα και τον βλέπω αφοσιωμένο».

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.