News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα 5 καθήκοντα του Zidane για να σηκώσει τη Μαδρίτη μετά το αντίο της στο τρεμπλ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Απ’το να επαναφέρει τον καλύτερο Cristiano στο να σηκώσει το ηθικό της ομάδας


Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο αφήνει την Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς το ονειρεμένο και ποθητό τρεμπλ. Για άλλη μια φορά υπήρξε συζήτηση γι 'αυτό κι άμεση αναστολή της αποστολής. Τώρα, ξεχνώντας το να γράψει ιστορία, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική και η ομάδα του Ζιντάν έχει την αποστολή ν’ανακτήσει τις αισθήσεις που έμειναν σ’αυτά τα οκτώ λεπτά στο Sánchez Pizjuán και που δεν έχουν επιστρέψει ακόμη.

1. Απομάκρυνση της αρνητικότητας γύρω απ’τη Μαδρίτη

Ο Ζιντάν επιμένει ότι στην ομάδα δεν συμβαίνει τίποτα, ότι συνεχίζει να παίζει καλά κι ότι τη madridista ομάδα την περιβάλλει ένας καταστροφικός αέρας που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι έχει έρθει η ώρα για τον τεχνικό για να ανακτήσει το χαμένο μονοπάτι του Ιανουαρίου, αυτό που έχει δει τις ίδιες ήττες της ομάδας του μ’όσες στους προηγούμενους 12, και που για πρώτη φορά έχει δει πως η Ρεάλ Μαδρίτης του, χάνει μια πρόκριση με τον Γάλλο στον πάγκο.

2. Ανάκτηση της καλύτερης εκδοχής του Cristiano

Ο πιο σημαντικός κι επείγον στόχος είναι ν’ανακτήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον ίδιο που χθες δεν είχε καμία ευστοχία στο γήπεδο, αλλά που ήταν ένα βήμα μακριά απ’το να δώσει ζωή και συνέχεια στην Ρεάλ Μαδρίτης στο Κύπελλο. Ο CR7 δεν φωνάζει παρόν. Οι συμπαίκτες του τον περιμένουν και παρόλο που δεν μπορούν να τον κατηγορήσουν ότι δεν παλεύει, η ευστοχία του απέχει πολύ απ’το να’ναι αυτή που τον οδήγησε να ανακηρυχθεί ο καλύτερος στον κόσμο πριν τρεις εβδομάδες.

Ο Ζιντάν ξέρει ότι το μέλλον της Ρεάλ Μαδρίτης περνά σε μεγάλο βαθμό απ’την επιστροφή της καλύτερης εκδοχής του Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν υπάρχουν περισσότερα. Ο Πορτογάλος είναι ο πιο αποσταθεροποιητικός παράγοντας αυτής της ομάδας και χωρίς αυτόν στο μέγιστο, η λευκή εντεκάδα υποφέρει. Ο Ρονάλντο δείχνει δέσμευση κι όσο κι αν χθες βρήκε και πάλι στα δοκάρια, το παιχνίδι του δεν είναι αυτό μηνών πριν.

3. Βελτίωση της φυσικής κατάστασης της ομάδας

Ο άλλος τομέας που ανησυχεί είναι η φυσική κατάσταση, η ίδια που είναι κίνητρο μελέτης απ’τους λευκούς ηγέτες. Για άλλη μια φορά η ομάδα κλατάρει τον Ιανουάριο, δείχνοντας ότι όταν φτάνει η μέγιστη απαίτηση, σπάει κι εμφανίζονται παντού τραυματισμοί. Η ένταση και το φόρτο των αγώνων είναι επιχειρήματα που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. Τώρα δείχνουν ένα τρίτο και είναι αυτό της σωματικής βάσης των παικτών, τάση του νυν ποδοσφαίρου ενώπιον της απουσίας προπονήσεων λόγω των ατελείωτων αγώνων.

4. Τερματισμός της μάστιγας των τραυματισμών

Ο Ζιντάν είναι ήσυχος, γιατί πιστεύει ότι η δουλειά γίνεται καλά. Έτσι έχει ομολογήσει στους ηγέτες και δεν το κρύβει ούτε στ’αποδυτήρια ούτε σ’όποιον τον ρωτάει. Τον πονάνε περισσότερο οι τραυματισμοί παρά ο αποκλεισμός κι όλα διότι υποστηρίζει ότι η προετοιμασία είναι καλά εστιασμένη. Δύσκολες στιγμές για τον Γάλλο.

5. Ανύψωση του ηθικού της ομάδας


Τ’αποδυτήρια κατέληξαν χθες πληγωμένα έχοντας πει αντίο στο τρεμπλ, αλλά γνωρίζουν ότι είναι ζωντανοί στις δύο πιο σημαντικές διοργανώσεις. «Θα δώσουμε τη ζωή μας για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το Champions League», είπε ο Lucas Vázquez λίγο μετά το παιχνίδι, προσπαθώντας να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.