News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το Champions League που έζησε επικίνδυνα η ομάδα του Zizou

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Της Patricia Terroba

Πέντε απ’τους έξι αγώνες της Μαδρίτης στη φάση των ομίλων κρίθηκαν απ’το 85ο λεπτό και μετά

Τρεις, υπέρ των λευκών, και τα δύο χτυπήματα εναντίον της Ντόρτμουντ έφεραν την ομάδα του Zizou στη δεύτερη θέση


Η πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League αυτή τη σεζόν χαρακτηρίζεται αναμφίβολα απ’τα τελευταία λίγα λεπτά, εκείνες τις επικίνδυνες στιγμές, στις οποίες η λευκή ομάδα έχει κρίνει τους αγώνες της.

Επικίνδυνα, γιατί χωρίς αυτά δεν είχε καταφέρει ούτε καν να προκριθεί στους 16. Σωτήρια επίσης, επειδή της έχουν επιτρέψει να σκοράρει γκολ -όπως εναντίον της Σπόρτινγκ ή της Λέγκια- που σήμαιναν βαθμούς κλειδιά. Αλλά, αυτά τα τελευταία λεπτά, έχουν επίσης ζημιώσει την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν. Όπως στα δύο παιχνίδια εναντίον της Μπορούσια.

Οι λευκοί έχουν αποτύχει να καθαρίσουν τις Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις τους. Έχουν βγει συγκεντρωμένοι, αλλά έχουν χαλαρώσει. Έχουν ζήσει μια επικίνδυνη φάση ομίλων, η οποία θα μπορούσε να του έχει οδηγήσει τόσο να’ναι πρώτοι στον όμιλο, όσο και να’χουν αποκλειστεί, αν δεν ήταν αυτές τις τελευταίες στιγμές, στις οποίες κρίθηκαν τα ματς. Τόσο υπέρ, στα τρία απ’τα έξι παιχνίδια, όσο και κατά, στα ματς με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ρεάλ Μαδρίτης-Sporting de Portugal

Ξεκίνησε ρισκάροντας. Η πρεμιέρα των λευκών στο Champions League αυτή τη σεζόν ήταν αγωνιώδης, κι έπρεπε ακόμη και να φτάσει στις καθυστερήσεις για να πάρει μια οριακή νίκη. Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 48ο λεπτό σε μια αναμέτρηση στο Μπερναμπέου όπου κυριάρχησαν. Αλλά τότε ήρθε ο Cristiano, στο 88ο λεπτό και σκόραρε στο παραθυράκι μ’ένα απευθείας φάουλ. Και στη συνέχεια, στο 94' ο Morata που με κεφαλιά έκανε το 2-1. Η πρώτη νίκη στα τελευταία λεπτά που επρόκειτο να καθοδηγήσει την πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ευρώπη φέτος.

Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης

Με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πολύ διαφορετική. Ρίσκαρε και πάλι, αλλά σ’αυτή την περίπτωση το παιχνίδι πήγε στραβά. Προηγήθηκε μπροστά στη Γερμανία με το δεύτερο γκολ του Κριστιάνο στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ισοφάρισε ο Aubameyang, κι ο Varane έβαλε μπροστά στους λευκούς. Και με το παιχνίδι σχεδόν κερδισμένο, ο Schürrle σκόραρε στο 87'. Απέτυχε να τελειώσει το παιχνίδι και το πλήρωσε με δύο βαθμούς.

Legia-Ρεάλ Μαδρίτης

Η Legia, ο αντίπαλος που είχε διαλύσει στο σπίτι, αποκαλύφθηκε στην Πολωνία. Εκείνη την 2α Νοεμβρίου, σ’ένα παιχνίδι χωρίς θεατές, Μπέιλ και Μπενζεμά έβαλαν μπροστά στο σκορ τους λευκούς. Και η ομάδα του Ζιντάν κοιμήθηκε. Στο βαθμό που οι Πολωνοί κατάφεραν ν’ανατρέψουν το παιχνίδι (3-2). Ακόμα μία επικίνδυνη αναμέτρηση, στην οποία χάθηκαν οι τρεις βαθμοί, την οποία έπρεπε να επιλύσει ο Kovacic. Στο 85', ο Κροάτης ισοφάρισε μετά από ένα σουτ.

Sporting de Portugal-Ρεάλ Μαδρίτης

Διακυβεύονταν η πρόκριση στους 16, ενάντια σ’έναν αντίπαλο ο οποίος της είχε ήδη περιπλέξει τα πράγματα στο Santiago Bernabeu. Κι έκανε το ίδιο στη Λισαβόνα. Προηγήθηκε με τον Varane στο 29'. Και πάλι, οι λευκοί χαλάρωσαν. Ο Coentrao τζόγαρε, και μετά από ένα χέρι στην περιοχή στο 80', ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν. Άλλοι δύο επικίνδυνοι βαθμοί που διέφευγαν απ’τη Μαδρίτη στα τελευταία λεπτά. Αλλά ήρθε ο σωτήρας Καρίμ. Στο 87', τρία λεπτά απ’το τέλος, σκόραρε το νικητήριο γκολ.

Ρεάλ Μαδρίτης-Ντόρτμουντ


Η Μαδρίτη τελείωσε την φάση των ομίλων, όπως την είχε αρχίσει, επικίνδυνα. Το πέρασμα στους 16 εξασφαλίστηκε μετά τη νίκη στη Sporting, αλλά την περασμένη Τετάρτη εναντίον της Ντόρτμουντ έπαιζε την κορυφή του ομίλου. Κι έδειξε ότι την ήθελε. Ο Μπενζεμά έβαλε μπροστά την ομάδα του Ζιντάν στο Μπερναμπέου. Ο Γάλλος σκόραρε το πρώτο κι επίσης και το δεύτερο. Ένα 2-0, ένα αποτέλεσμα που έμοιαζε καθοριστικό κι ένας ματς που είχε καθαρίσει μέχρι το 60'. Ο Aubameyang μείωσε, κι ο Reus ισοφάρισε το παιχνίδι στο 88' λεπτό, αφήνοντας έτσι τους λευκούς δεύτερους στον όμιλο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.