News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Στόχοι εκπληρωμένοι, διαχείριση άψογη

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Του Santiago Segurola

Πλησιάζει το τέλος του έτους και η Ρεάλ Μαδρίτης έχει εκπληρώσει όλους τους μεγάλους στόχους της. Απ’την άφιξη του Ζιντάν στην ομάδα, έχει κερδίσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και προκρίθηκε για τους 16 του Champions League. Η νίκη της στο Καμπ Νου της επέτρεψε να πλησιάσει τη Μπάρτσα στο πρωτάθλημα περισσότερο απ’ό, τι θα μπορούσε να σκεφτεί. Η ισοπαλία την περασμένη εβδομάδα την βάζει έξι βαθμούς μπροστά απ’το μεγάλο αντίπαλό της. Εντυπωσιάζει το σίριαλ των αήττητων παιχνιδιών, τίποτα λιγότερο από 34. Σε λίγες μέρες θα ολοκληρώσει την τελική πρόκλησή της στο 2016. Την περιμένει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων έχει ένα άλλο ανησυχητικό χαρακτηριστικό: διακόπτει την ταχύτητα πλεύσης των ομάδων, ειδικά εκείνων που βαδίζουν καλά. Έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στις Μπάγερν, Μπάρτσα και στην ίδια τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η καλύτερη περίοδος του Αντσελότι ήταν πριν απ’τον Ιανουάριο του 2015, όταν η ομάδα έπαιζε σαν μετάξι, κέρδιζε παιχνίδια εκρηκτικά και φαινόταν ανίκητη. Κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στο Μαρακές κι έχασε το νήμα λόγω κόπωσης, τραυματισμών κι ένα πρόγραμμα με ματς παραπάνω.

Αυτή τη φορά θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται: ένα πολύ μεγάλο ταξίδι και η ριζική αλλαγή ώρας. Είναι θέματα που αλλάζουν την ρουτίνα της καθημερινότητας, η οποία στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται να λειτουργεί τέλεια. Είχε περισσότερα φώτα από σκιές. Σε κάθε περίπτωση, έχει βρει πάντα τον τρόπο να επιβάλλεται στους αντιπάλους και, πάνω απ 'όλα, να προσφέρει την καλύτερή εκδοχή της ενάντια στις ισχυρότερες ομάδες στην Ισπανία. Κέρδισε το Supercopa εναντίον της Σεβίλλης, νίκησε σχεδόν χωρίς προβλήματα την Ατλέτικο στο Calderón κι έφυγε απ’το Καμπ Νου με μια ισοπαλία κι έξι βαθμούς μπροστά απ’τη Μπαρτσελόνα.

Ramos. Σ’αυτή την περιοδεία έχει βρει και πάλι τον παίκτη των μεγάλων περιστάσεων. Ο Ramos, ο οποίος σκόραρε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, σκόραρε τα γκολ των νικών εναντίον των Σεβίλλη και Barca. Την τελευταία στιγμή, φυσικά. Ο Ramos είναι μια αλληγορία για την ομάδα. Συζητιέται μερικές φορές, μετατρέπεται αμέσως σε είδωλο για τη νικηφόρα ανδρεία του. Έτσι είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Στις κριτικές της συμβαίνουν οι ενθουσιασμοί, και το αντίστροφο. Κι όπως συμβαίνει στον Ramos, βρίσκει σχεδόν πάντα τον τρόπο να κερδίζει. Είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα σ’αυτήν την περίοδο με τον Ζιντάν ως προπονητή. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει χάσει απ’τις αρχές Απριλίου.

Μια σημαντική αξία της ομάδας είναι η ικανότητά της να ξεπερνά πολύ πολύπλοκες καταστάσεις. Η συχνότητα των τραυματισμών ήταν η υψηλότερη των τελευταίων ετών, όχι τόσο λόγω μυϊκών ζητημάτων, όπως σε παλιότερες σεζόν, όσο άλλου είδους. Απ’την απουσία των Keylor Navas, Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπενζεμά στο ξεκίνημα της σεζόν μέχρι τον πρόσφατο τραυματισμό του Μπέιλ, η Μαδρίτη έχει αντιμετωπίσει μια αιμορραγία τραυματισμών σ’όλες τις γραμμές. Όλα τα μεγάλα της αστέρια έχουν πληρώσει το τίμημα, αλλά η απάντηση της ομάδας ήταν άψογη.


Ο Ζιντάν έχει χειριστεί τους παίκτες του, περιστασιακά πολυάριθμοι, σε ορισμένες χρονικές περιόδους λίγοι, με μια επιδεξιότητα και λεπτότητα, χωρίς να ενθαρρύνει την αντιπαράθεση και σχεδόν χωρίς να ενοχλήσει τους παίκτες. Αυτή η ικανότητα διαχείρισης είναι ζωτικής σημασίας σ’ένα κλαμπ όπως η Μαδρίτη, όπου η πυκνότητα των μορφών και των εγώ ήταν ανυπέρβλητη για πολλούς τεχνικούς. Στο κεφάλαιο αυτό, ο Ζιντάν και οι παίκτες ήταν στο ύψος των προσδοκιών και σε πολλές περιπτώσεις τις ξεπέρασαν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.