News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane ισοφαρίζει το ρεκόρ του Beenhakker: 34 παιχνίδια αήττητος

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

25 νίκες και 9 ισοπαλίες


Ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, ισοφάρισε το ρεκόρ των 34ων αήττητων παιχνιδιών του Ολλανδού Leo Beenhakker, ο οποίος μεταξύ της 2 Οκτωβρίου του 1988 και της 9 Απριλίου του 1989 έφτασε σ’αυτόν τον αριθμό αήττητων αναμετρήσεων με το λευκό σύνολο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν είχε να παίξει μόνο την πρώτη θέση στον όμιλο του Champions League. Είχε επίσης ενόψει το άφταστο για 27 χρόνια ρεκόρ, το οποίο άγγιξε η Ρεάλ Μαδρίτης του Carlo Ancelotti, η οποία σταμάτησε σ’έναν αγώνα με τη Μπαρτσελόνα μένοντας ένα βήμα μακριά.

Εκείνη η Ρεάλ Μαδρίτης του Beenhakker έκανε 25 νίκες και 9 ισοπαλίες, ενώ ο Ζιντάν έχει ισοφαρίσει αυτό το ρεκόρ, με 25 νίκες και 9 ισοπαλίες. Το 2-2 ενάντια στη Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν του έδωσε αυτή τη μικρή ανωτερότητα, την οποία κατάφερε ωστόσο στα γκολ: 95 υπέρ και 32 κατά έναντι των 86 που σκόραρε εκείνη η Ρεάλ Μαδρίτης της Quinta del Buitre, η οποία μάζεψε τη μπάλα απ’τα δίχτυα της 35 φορές.


Τώρα, η Ρεάλ Μαδρίτης του Ζιντάν έχει ενόψει άλλα ρεκόρ. Η επόμενη στη λίστα των αήττητων αγώνων είναι η Barcelona του Luis Enrique, που έκανε 39 παιχνίδια αήττητη. Με 40, είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ του Brian Clough, που έκανε αυτό το ρεκόρ μεταξύ 1977 και 1978.

Το απόλυτο ρεκόρ είναι πιο πρόσφατο. Το έχει η Γιουβέντους του Αντόνιο Κόντε, που μεταξύ 2010 και 2011 έκανε 43 ματς χωρίς ήττα και τελείωσε τη σεζόν αήττητη στη Serie A. Ωστόσο, σ’εκείνη τη σεζόν, δεν έπαιξε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Ο Ζιντάν δεν έχει χάσει ένα παιχνίδι απ’την ήττα απ’την Βόλφσμπουργκ στις 5 Απριλίου του 2016 στο πρώτο σκέλος των προημιτελικών του Champions League. Εκείνη την ημέρα, έχασε 2-0 και, από τότε, η Ρεάλ Μαδρίτης του Γάλλου προπονητή δεν έχει ξαναχάσει.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.