News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η διπλή κατάρα που πρέπει να σπάσει η Ρεάλ Μαδρίτης

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Του Lorenzo Lara

Δεν κέρδισε ποτέ το Champions League ως δεύτερη στον όμιλο και καμία ομάδα δεν μπόρεσε να επανακατακτήσει τον τίτλο


Όπως κάθε σεζόν, ο κύριος στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι να κερδίσει το Champions League. Για να επιτευχθεί αυτό, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν θα πρέπει ν’αντιμετωπίσει τους μεγάλους αντίπαλους όπως τις Barcelona, Ατλέτικο και Μπάγερν Μονάχου, αλλά επίσης και τις δύο κατάρες που στέκονται στο δρόμο του λευκού συνόλου.

Απ’τη μία πλευρά, καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να επανακατακτήσει τον τίτλο στην εποχή του Champions League. Στις 24 εκδοχές που έχουν διοργανωθεί έχουν υπάρξει 12 διαφορετικοί νικητές. Πέντε τίτλοι ήταν για την Ρεάλ Μαδρίτης, τέσσερις για τη Μπαρτσελόνα, τρεις για τη Μίλαν, δύο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Μπάγερν Μονάχου κι ένας για τις Γιουβέντους, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Πόρτο, Μαρσέιγ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Ίντερ και Άγιαξ. Ωστόσο, κανένας δεν μπόρεσε να το επανακατακτήσει.

Υπήρξαν αρκετές ομάδες που έχουν φτάσει κοντά στο να το καταφέρουν. Η τελευταία ήταν η Manchester United, η οποία κέρδισε το Champions League το 2008 και το επόμενο έτος ήταν δευτεραθλήτρια, υποκύπτοντας στον τελικό ενάντια στη Μπαρτσελόνα.

Η δεύτερη κατάρα που μπαίνει στον δρόμο των παικτών του Ζιντάν έχει να κάνει με τη θέση που πήραν στην φάση των ομίλων. Το λευκό σύνολο δεν έχει κερδίσει ποτέ το Champions League περνώντας ως δεύτερο. Αυτό έχει συμβεί επτά φορές, την τελευταία τη σεζόν 2012-13. Εκείνη τη φορά αποκλείστηκε στα ημιτελικά, συγκεκριμένα, εναντίον της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Στις άλλες έξι εκδόσεις, δεν ήταν σε θέση να ξεπεράσει τον επόμενο νοκ-άουτ γύρο. Αυτή τη σεζόν, η ισοπαλία in extremis του γερμανικού συνόλου, το υποβίβασε στην δεύτερη θέση του ομίλου.

Το βάρος της ιστορίας

Ιστορικά, οι ομάδες που τερματίζουν πρώτες έχουν περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν στον τελικό. Ένα 79% των φιναλίστ τελείωσε την φάση των ομίλων ως πρώτο κι ένα 21% ως δεύτερο.

Επιπλέον, απ’τις 24 εκδόσεις που έχουν παιχτεί, μόλις πέντε δεύτερες αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες. Ήταν οι Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πόρτο, Λίβερπουλ και Ίντερ.

Έχει υπάρξει μόνο ένας τελικός με δύο ομάδες που βγήκαν δεύτερες. Ήταν αυτός ανάμεσα στην Ίντερ και τη Μπάγερν τη σεζόν 2009-10.


Ο τερματισμός αυτών των καταρών δεν είναι μια αδύνατη αποστολή για τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος από τότε που ανέλαβε την ομάδα γράφει ιστορία στον σύλλογο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.