News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Zizou, Simeone και οι αλήθειες του derbi

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Του Roberto Palomar, αρχισυντάκτη της Marca


Η La Liga βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής αλλά υπάρχουν δύο προπονητές πιο ανήσυχοι από ό, τι οι άλλοι 18. Ζιντάν και Simeone γνωρίζουν ότι τους έρχεται ένα ντέρμπι καταδότης, ένα παιχνίδι που, πέρα ​​απ’το αποτέλεσμα, θα παρέχει πολλές πληροφορίες σχετικά με την πραγματική κατάσταση των ομάδων τους και των προθέσεών τους.

Για την Ατλέτικο είναι γνωστό ότι τείνει προς μια αλλαγή δέρματος, αλλά επίσης κι ότι το νέο στυλ προκαλεί αμφιβολίες. Έχει κερδίσει επιδεικτικότητα σε ορισμένα παιχνίδια, αλλά έχει χάσει συνοχή. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ανταγωνίζεται. Αντιμετώπισε αντιπάλους πρώτης τάξης -Bayern, Barcelona...- και το σθένος της δεν υπέστη καμία μείωση. Κάθε τίτλος θα πρέπει να συζητηθεί με την Ατλέτικο. Στο πρωτάθλημα, αν σε οποιαδήποτε στιγμή πάψει να’ναι μια υποψήφια, θα είναι κριτής.

Ενάντια στη Μαδρίτη, και περισσότερο παίζοντας εντός έδρας και μπροστά σε μια διαφορά έξι βαθμών που θα μπορούσε να πάει στους εννέα στη χειρότερη περίπτωση, ο Simeone πρέπει να διαλύσει εκείνη την αμφιβολία του Menotti: αν θέλει να’ναι ταύρος ή ταυρομάχος. Μπορούμε να δούμε την εκδοχή των τελευταίων σεζόν, αξιόπιστη και βραχώδης, ή την χαλαρή, επιθετική, και αλέγκρα Ατλέτικο με τον Koke στο κέντρο και με πολύ δηλητήριο μπροστά. Η άμυνα της Μαδρίτης θα μπορούσε να’ναι ένας πειρασμός. Ο Cholo αποφασίζει.

Πρώτος σοβαρός αντίπαλος

Μία απ’τις κατηγορίες που κρέμονται πάνω απ’την Ρεάλ Μαδρίτης, εκτός απ’το ανεξέλεγκτο που κυριαρχεί στα παιχνίδια της, είναι το ότι ακόμα δεν έχει παίξει εναντίον κανενός. Είναι αλήθεια, αλλά αυτό δεν είναι δικό της σφάλμα, παίζει ενάντια σ’οποίον έχει σειρά και δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμη μια Ατλέτικο, μια Barça ή μια top του Champions League που δίνει ενδείξεις για την ισορροπία μιας ομάδας συνηθισμένη στον ίλιγγο και στο περπάτημα στο όριο των αγώνων. Όταν έπρεπε να ασχοληθεί με αντιπάλους ορισμένης ουσίας, οδήγησε τις μονομαχίες σ’αυτό το ηρωικό ίχνος που τόσο αρέσει στο Μπερναμπέου. Της έφτασε για να’ναι πρώτη, αλλά όχι για να διαλύσει τις αμφιβολίες. Το αντίθετο. Αυτό που έρχεται στη Μαδρίτη δεν θα δοκιμάσει μόνο το νευρικό σύστημα των οπαδών της. Θα μετρήσει επίσης τη μαεστρία του Ζιντάν-ενός εξαιρετικού παρακινητή και διαχειριστή των εγώ- και, πάνω απ 'όλα, τη συνέπεια μιας τεμπέλικης ομάδας την ώρα της άμυνας, αλλά μ’ένα μοναδικό δολοφονικό ένστικτο στην διοργάνωση. Οι αλήθειες του ντέρμπι, αποκαλύπτονται.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.