News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τοίχος πριν το ρεκόρ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Του Santiago Siguero

Η Μαδρίτη, 28 παιχνίδια αήττητη, κυνηγά το ρεκόρ της ομάδας της La Quinta (34)

Για να το σπάσει θα πρέπει να ξεπεράσει το δυσκολότερο τμήμα της σεζόν

25 παιχνίδια κέρδισε η Μαδρίτη της σεζόν 88-89, έναντι των 21 του τωρινού σερί των λευκών



Προσθέτει και συνεχίζει. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 28 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να χάσει. Είναι έξι παιχνίδια μακριά απ’τα καλύτερο σερί στην ιστορία του λευκού συλλόγου, που έγινε τη σεζόν 1988-89. Για να το ισοφαρίσει, ή να το ξεπεράσει, η ομάδα του Ζιντάν αντιμετωπίζει, απ’την επόμενη 19η Νοεμβρίου, το δυσκολότερο κομμάτι του προγράμματος μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν. Αν οι λευκοί καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτόν τον τοίχο, θα μπορέσουν να παρομοιαστούν με μια θρυλική ομάδα, τη Μαδρίτη της Quinta del Buitre.

Η Μαδρίτη είναι πρώτη στην Laliga κι εξαρτάται απ’τον εαυτό της για να’ναι η πρώτη στον όμιλο του Champions League, αν και δεν λείπουν οι επικριτικές φωνές για το παιχνίδι της. Ωστόσο, τα δεδομένα υποστηρίζουν τη δουλειά του Ζινεντίν Ζιντάν και της ομάδας του.

Απ’την άφιξη του Γάλλου προπονητή, η Μαδρίτη έχει χάσει μόνο δύο παιχνίδια, ένα ντέρμπι εναντίον της Ατλέτικο στο Μπερναμπέου (27 Φεβρουαρίου) και το πρώτο ματς του προημιτελικού γύρου του Champions League εναντίον της Βόλφσμπουργκ. Η ήττα στη Γερμανία έλαβε χώρα στις 6 Απριλίου.

Από τότε, έχουν περάσει επτά μήνες και τέσσερις ημέρες, -με τη λογική καλοκαιρινή παύση- και συνολικά 28 παιχνίδια μεταξύ πρωταθλήματος, Champions League και Κυπέλλου, στα οποία η Μαδρίτη δεν ξέρει πως είναι να πηγαίνει ηττημένη στ’αποδυτήρια. Καθ’οδόν, στις βιτρίνες του Chamartin έχουν φτάσει δύο νέοι τίτλοι, το ενδέκατο Ευρωπαϊκό Κύπελλο και τρίτο ευρωπαϊκό Super Cup.

Έρχονται στροφές

Παρά την υποστήριξη των αριθμών, δεν θα’ναι εύκολο για τη Μαδρίτη να σπάσει το ρεκόρ της ομάδας της La Quinta, με επικεφαλής τον Ολλανδό Leo Beenhakker. Οι αντίπαλοι που περιμένουν τους λευκούς στην επιστροφή απ’το διάλειμμα, είναι κλάσης. Στη Liga, η Μαδρίτη ξαναμπαίνει στον ανταγωνισμό με μια επίσκεψη στην Ατλέτικο. Και, δύο αγωνιστικές αργότερα, νέο ταξίδι υψηλού κινδύνου, αυτή τη φορά στη Βαρκελώνη για να παίξει το Clásico, το παιχνίδι που μπορεί να διακυβεύεται η πρωτοπορία της Laliga. Πιο προσιτές είναι, θεωρητικά, οι επισκέψεις στο Μπερναμπέου των Σπόρτινγκ Χιχόν και Cultural (στο Κύπελλο). Επειδή στην Ευρώπη δεν υπάρχει μια εικόνα ακριβώς απλή.

Η Μαδρίτη πρέπει να κερδίσει τα επόμενα δύο παιχνίδια της για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο και το πλεονέκτημα της έδρας σε μια υποθετική διασταύρωση στους 16. Μια κατάσταση στην οποία οι λευκοί μοιάζουν αναγκασμένοι λόγω της ασταθούς τους απόδοσης εκτός έδρας, όπου δεν έχουν ακόμη καταφέρει να κερδίσουν φέτος στην Ευρώπη. Στη Λισαβόνα, εναντίον της Σπόρτινγκ θα’χουν μια πρώτη ευκαιρία να το πράξουν, σχεδόν μια υποχρέωση λαμβάνοντας ως προεξοφλημένη τη νίκη της Μπορούσια Ντόρτμουντ επί της αδύναμης Λέγκια. Εάν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη, η ομάδα του Ζιντάν θα πρέπει να επαναλάβει τη νίκη ενάντια στο γερμανικό σύνολο στην αγωνιστική που κλείνει τον όμιλο, αυτή τη φορά στη ζεστασιά του Bernabeu. Ξεπερνώντας τα προηγούμενα πέντε παιχνίδια και κάνοντας το ίδιο εναντίον της ομάδας του Thomas Tuchel, αυτό το παιχνίδι (7 του Δεκέμβρη) θα’ναι το υποδεικνυόμενο για την ισοφάριση του προηγούμενου ρεκόρ, το οποίο έχει πλέον μια ηλικία 28 ετών.


Το τρέχον σερί της Μαδρίτης, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό τουλάχιστον μέχρι τις 19-Ν, άνοιξε στις 9 Απριλίου με τη νίκη (4-0) εναντίον της Eibar. Αυτό της Μαδρίτης του Beenhakker ξεκίνησε με μια νίκη εναντίον της Oviedo στο Carlos Tartiere. Ήταν στις 2 Οκτωβρίου του 1988. Από τότε, η ομάδα του τότε προέδρου Ramón Mendoza έμεινε αήττητη περισσότερο από επτά μήνες. Είχε 25 νίκες κι 9 ισοπαλίες, μέχρι που, γονάτισε τελικά σε μια επίσκεψη στο Balaídos, χάρη σε μια ντομπλέτα του Amarildo για τους celestes. Παρ 'όλα αυτά, έκανε το νταμπλ. Της αντιστάθηκε μόνο η Ευρώπη. Η Milan τελείωσε το όνειρό της.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.