News Update :

powered by Agones.gr - livescore

«Στην Κολομβία είναι ο πρωταγωνιστής και στη Μαδρίτη, ένας κομπάρσος»

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Των Hugo Carrasco, Laura Rubio και Patricia Terroba

Πέντε Κολομβιανοί δημοσιογράφοι αναλύουν την κατάσταση του James για τη MARCA

«Ό,τι δεν πετύχει στη Ρεάλ Μαδρίτης, θα ήταν ένα πλήγμα» Guillermo Ordonez,  δημοσιογράφος του El Espectador

«Ο James πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει να παίζει στην Ρεάλ Μαδρίτης» Laura Hernandez, δημοσιογράφος των Red + Noticias

«Εάν φύγει ο James απ’τη Μαδρίτη, θα δικαιώσει τους επικριτές του» Juan Pablo Coronado, δημοσιογράφος του Win Sports

«Ο ρόλος του έχει πάει απ’τα πολλά στα λίγα. Ο Ζιντάν του τον έχει αφαιρέσει» Fabian Rozo, δημοσιογράφος του ESPN

«Το καθεστώς βασικού πρέπει να το κερδίσει, αλλά πρέπει να του δοθούν περισσότερα λεπτά» Juan Diego Ramírez, δημοσιογράφος του El Espectador



Η κατάσταση που ζει ο James στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν περνά απαρατήρητη στην Κολομβία. Ο μέσος δεν καταλήγει να βρει τη θέση του στο λευκό σύνολο και δεν έχει τα λεπτά που θα ήθελε, κάτι που δεν έρχεται καλά στη χώρα του. Η MARCA έχει μιλήσει με πέντε Κολομβιανούς δημοσιογράφους για να μάθει την αντίληψη που έχουν για τον παίκτη στην άλλη πλευρά του ωκεανού, του τι αντιπροσωπεύει για τη χώρα και το ρόλο του τόσο στη madridista ομάδα όσο και στην εθνική.

Ένα είδωλο στην Colombia

Η άφιξή του στο Bernabeu σφυρηλατήθηκε μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014. Με τις επιδόσεις του στη Βραζιλία, έγινε μια εθνική αναφορά. «Ο James είναι ένα σύμβολο στην Κολομβία και το ότι είναι διαχωρισμένος απ’την ομάδα δεν αρέσει στους οπαδούς» λέει ο Guillermo Ordoñez, δημοσιογράφος του El Espectador.

Απ΄τη μεριά της, η Laura Hernandez (Red + Noticias) αναδεικνύει την απελπισία των Κολομβιανών οπαδών: «Εδώ οι άνθρωποι δεν έχουν υπομονή. Θέλουν να παίζει τα πάντα, να’ναι το νούμερο ένα στη Μαδρίτη και διατείνονται ότι είναι ήδη». Ωστόσο, ο Juan Pablo Coronado (Win Sports) σημειώνει ότι, απ’την Ισπανία, υπάρχει μια "μιντιακή καταδίωξη" για τον παίκτη, όπως κι ο Juan Diego Ramírez (El Espectador), ο οποίος πιστεύει ότι τόσο εδώ όσο κι εκεί, "ο Τύπος έχει μεγεθύνει αυτή την κατάσταση".

Η έλλειψη ευκαιριών του στην ομάδα του Ζιντάν προκαλεί φουσκάλες στη χώρα της Νότιας Αμερικής. Ο Fabián Rozo, δημοσιογράφος του ESPN, υπογραμμίζει την έλλειψη εμπιστοσύνης ως μία απ’τις κύριες αιτίες: «Ο ρόλος του στο γήπεδο έχει πάει απ’τα πολλά στα λίγα. Ο Ζιντάν του έχει αφαιρέσει τον ρόλο, το οποίο έχει μειώσει την απόδοσή του. Χρειάζεται διάρκεια, επειδή δεν έχει αυτοπεποίθηση και τα λεπτά που παίζει δεν δίνει τον καλύτερο εαυτό του, δεν προχωράει». Ένας άλλος που επικαλείται την έλλειψη λεπτών είναι ο Juan Diego Ramírez. Ο δημοσιογράφος θεωρεί ότι ο συμπατριώτης του "αξίζει περισσότερες ευκαιρίες, αν και το καθεστώς βασικού πρέπει να το κερδίσει".

Ο Ordóñez θεωρεί ότι «πρέπει να κάνει το αδύνατο για να πετύχει εκεί». «Είναι στο πάνθεον του ποδοσφαίρου κι όλα όσα δεν πετύχει στη Ρεάλ Μαδρίτης θα’ναι μια οπισθοδρόμηση», προσθέτει. Απ’την πλευρά του, ο Hernandez θεωρεί ότι όλα χρειάζονται μια διαδικασία κι ότι ο cafetero πρέπει ακόμη ν’αποδείξει ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν το σύνολο του Chamartin να τον υπογράψει: "Ο James πρέπει ν’αποδείξει ότι είναι ένας σπουδαίος παίκτης κι ότι αξίζει να παίζει εκεί, είναι αυτό που ελπίζουμε όλοι, αλλά όλα χρειάζονται ένα χρόνο προσαρμογής".

Ενώ ο Coronado πιστεύει ότι το έχει κάνει ήδη, αλλά ωστόσο βλέπει ως ένα βάρος το ποσό που κόστισε: «Δεν πρέπει να δίνει έμφαση στο ότι δεν παίζει, επειδή όταν το κάνει, αποδεικνύει την αξία του και συμπληρώνεται τέλεια με το BBC, αλλά τα 80 εκατομμύρια που πλήρωσαν έχουν μεγάλο εκτόπισμα». Σχετικά με μια πιθανή έξοδο απ’το σύνολο του Chamartin, ο Coronado το’χει ξεκάθαρο: «Θα δικαίωνε τους επικριτές του, επειδή έχει την ποιότητα για να παίξει στο club, στερείται μόνο της διάρκειας. Το εύκολο θα’ταν να μην αντιμετωπίσει την κατάστασή του και να φύγει».

Πολύ διαφορετική κατάσταση απ’αυτήν που ζει ο James στη Μαδρίτη, είναι αυτή που ζει στην εθνική του. Εκεί, είναι ο ηγέτης της ομάδας, ή όπως υπογραμμίζει καλά ο Ordóñez, «εδώ είναι ο πρωταγωνιστής και στη Μαδρίτη ένας κομπάρσος». «Εδώ έχει περισσότερες ευθύνες, όταν παίζει είναι μια σημαντική ανάσα για την ομάδα», προσθέτει ο Coronado.


Κι αυτό γιατί, όπως η πίεση και η εμπιστοσύνη τον υπονομεύουν στο madridista σύνολο, όταν ο James βάζει την cafetera φανέλα είναι όλα εντελώς διαφορετικά. Με την Κολομβία το «10» μοιάζει άλλο, κάτι που εκτιμούν επίσης εκεί, όπως σημειώνει ο Hernandez: "Μεταμορφώνεται, έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση". Κάτι στο οποίο συμφωνεί επίσης ο Coronado: "Αυτό είναι που θέλουν να δουν οι άνθρωποι επίσης στην Real, θέλουν να δουν τον James του εδώ, του Mundial, αυτόν της πρώτης σεζόν".

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.