News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Σε αναμμένα κάρβουνα για τον Bale

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Των Juan Ignacio García-Ochoa, Pablo Polo και José Félix Díaz

Ο Gareth υποφέρει από μια τραυματική εξάρθρωση του περονιαίου τένοντα στο δεξί αστράγαλό του

Η  εξέλιξή του μέσα στις επόμενες 48 ώρες, κλειδί



Μια αίσθηση απογοήτευσης εισέβαλε χθες στο Santiago Bernabeu και στην ciudad deportiva de Valdebebas. Ο Gareth Bale, ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης με την καλύτερη φόρμα μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν, υποφέρει από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο που μπορεί να τον κρατήσει μακριά απ’τον αγωνιστικό χώρο κατά τις προσεχείς εβδομάδες.

Ο Μπέιλ, όπως ανέφεραν χθες οι ιατρικές υπηρεσίες της Ρεάλ Μαδρίτης, υποφέρει από μια τραυματική εξάρθρωση του περονιαίου τένοντα στο δεξί αστράγαλό του, μια λεπτή πάθηση που μπορεί να φέρει πολλά προβλήματα, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση εν θερμώ κι αναμένεται η εξέλιξη του παίκτη -η προθεσμία είναι 48-72 ώρες- πριν την έναρξη της πιο κατάλληλης θεραπείας και του καθορισμού του χρόνου απουσίας.

Μετά το πέρας αυτής της έκδοσης, δεν αποκλείονταν ακόμα και να μπορούσε να παίξει στο Clásico, -σύμφωνα με την εκδοχή των πιο αισιόδοξων μελών της Ρεάλ Μαδρίτης- και να μην χρειάζονταν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, επιλογή που δεν αποκλείεται επίσης και η οποία εφόσον διεξαχθεί θα κρατήσει τον παίκτη εκτός δύο με τρεις μήνες. Υπάρχει επίσης η ενδιάμεση λύση, να μην τον αφήσει ο τραυματισμός να παίξει στο υπόλοιπο του έτους, αλλά που μπορεί να ξεπεραστεί με μια συντηρητική αγωγή. Στην περίπτωση αυτή, ο χρόνος απουσίας θα’ναι περίπου 4 ή 5 εβδομάδες. Η εξέλιξη του παίκτη μέσα στις επόμενες ώρες θα’ναι καθοριστική.

Φρένο στον Gareth

Ο τραυματισμός έρχεται στον Bale στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του και σε πλήρη άνοδο της Ρεάλ Μαδρίτης στο ιδιαίτερο Everest της. Ξεπερνώντας τα στάδια του Καλντερόν και της Λισαβόνας, οι λευκοί πρέπει ακόμα ν’αντιμετωπίσουν στο Δεκέμβριο τις ράμπες του Clásico, της Μπορούσια Ντόρτμουντ και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Τρία θεμελιώδη ραντεβού στο madridista ημερολόγιο που ο Ζιντάν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει χωρίς έναν απ’τους παίκτες του με την καλύτερη φόρμα.

Χωρίς τον Μπέιλ, η Μαδρίτη χάνει τον ταχύτερο και ισχυρότερο παίκτη της, έναν απ’τους καλύτερους κεφαλοσφαιριστές της κι έναν παίκτη ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες είχε λάμψει επίσης σε αμυντικά καθήκοντα. Πιο εξοικειωμένος από ποτέ, ο Gareth είχε μετατραπεί σ’ένα προπύργιο αυτής της Μαδρίτης του Ζιντάν, που μετρά 30 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να χάσει.

Με τον Gareth εκτός δράσης, -αυτό που είναι σίγουρο 100% είναι ότι δεν θα παίξει εναντίον της Sporting Gijón- ο Ζιντάν πρέπει, για πολλοστή φορά αυτή τη σεζόν, να πειράξει την ομάδα και μπορεί και το σύστημα. Με τον Μπενζεμά να χωλαίνει, ο Γάλλος είχε επιλέξει ένα 4-2-3-1 με τον Cristiano φορ και τον Bale στ’αριστερά να βοηθά τον Marcelo.

Αλλαγή σχεδίων

Χωρίς τον Ουαλό, η πιο λογική επιλογή είναι η είσοδος του Μπενζεμά στην αρχική ενδεκάδα, αν κι ούτε ο Γάλλος ούτε ο Cristiano έχουν την ικανότητα να δουλεύουν στην πλευρά όπως το 11 madridista, έτσι είναι πιθανό ο Zizou να ποντάρει τώρα σ’ένα 4-4 -2, αφού κι ο Morata είναι επίσης εκτός δράσης. Σ’αυτήν την απουσία του Bale πρέπει επίσης να προστεθεί του Toni Kroos, που με έναν τραυματισμό στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού, δεν μπορεί να παίξει για το υπόλοιπο του έτους.


Η απουσία του Bale είναι μια αναποδιά σχεδόν νέα για τη Μαδρίτη αυτή τη σεζόν. Μέχρι αυτόν τον τραυματισμό, ο Gareth μόλις που είχε χάσει τρία παιχνίδια φέτος. Έχασε τα παιχνίδια, εναντίον της Εσπανιόλ στο πρωτάθλημα, εναντίον της Σεβίλλης στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, -δεν επέστρεψε εγκαίρως μετά Euro- κι εναντίον της Cultural στο Κύπελλο -λόγω rotation-.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.