News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Rummenigge: "Ο Florentino σιχαίνεται να λαμβάνει προσφορές για τους παίκτες του"

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ο πρόεδρος της Μπάγερν παραδέχεται τη δυσκολία των συλλόγων της Bundesliga να ανταγωνιστούν με την οικονομική δύναμη της Μαδρίτης, της Barça και της Premier.



Οι επικεφαλής της Μπάγερν Μονάχου και της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Karl-Heinz Rummenigge και Hans-Joachim Watzke, συμπίπτουν αυτή την εβδομάδα σε κοινή συνέντευξη στην Sport Bild μπροστά στην απειλή που, η αυξανόμενη οικονομική ισχύς της Premier League και της Laliga Santander, - "Ο κίνδυνος της εξέλιξης των μισθών δεν έρχεται μόνο απ’την Αγγλία, αλλά κι απ’την Ισπανία", λέει ο Rummenigge- σημαίνει για τη Bundesliga γενικά και για τους συλλόγους της ειδικότερα.

Ο Rummenigge θέτει ως παράδειγμα τις πρόσφατες ανανεώσεις που έχει αναλάβει η Ρεάλ Μαδρίτης, επεκτείνοντας τη σύμβαση του Κριστιάνο Ρονάλντο με μισθό που είναι αδύνατο να φτάσει η οντότητά του. "Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ανανεώσει πολλούς παίκτες. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα κερδίζει 20,5 εκατομμύρια καθαρά. Τόσα δεν κερδίζει μικτά κανένας παίκτης της Bundesliga! Αυτό αποτελεί ένα επιχειρηματικό μοντέλο: να μην πάρει τους παίκτες της η Αγγλία", εξηγεί ο Rummenigge στο γερμανικό περιοδικό.

Ο πρόεδρος της Μπάγερν αποκαλύπτει πώς ενοχλεί τον Florentino να λαμβάνει προσφορές για τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης: "Και οι δύο ξέρουμε τον φίλο μας τον Florentino Perez. Σιχαίνεται να του κάνουν μια προσφορά για έναν παίκτη που θεωρεί καλό. Ειδικά αν η προσφορά προέρχεται απ’την Αγγλία", σχολιάζει ο Rummenigge.

Για τον Watzke, υπάρχουν δύο πόλεμοι, αυτός που έχουν οι δύο μεγάλοι της Γερμανίας με τη Barça και τη Μαδρίτη κι αυτός που δίνουν οι υπόλοιπες ομάδες της Bundesliga με την Πρέμιερ Λιγκ.

«Η Μπάγερν και η Μπορούσια θα’χουν περισσότερα προβλήματα με τη Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ Μαδρίτης και το υπόλοιπο της Bundesliga με τους αγγλικούς συλλόγους της μεσαίας τάξης. Οι παίκτες μας δεν πρόκειται να πάνε στην Στόουκ, αλλά υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες της Bundesliga που [στην Premier] μπορούν να αμειφθούν διπλά ή τριπλά», παραπονιέται ο Watzke.

Με τις νυν συμβάσεις τους, -οι οποίες έχουν τεθεί σε ισχύ την φετινή σεζόν- η Premier και η Laliga θα εισπράττουν 2.3 και 1.573 δισεκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα ανά σεζόν μέχρι το 2018-2019. Απ’τη μεριά της, η νέα τηλεοπτική συμφωνία της Bundesliga για την επόμενη σεζόν και τις επόμενες τρεις, θα αποφέρει 1,16 δισεκατομμύρια στο γερμανικό πρωτάθλημα σε σύγκριση με τα κάτι παραπάνω από 700 εκατομμύρια που παίρνει τώρα.


Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι, ενώ τα χρήματα της Premier διανέμονται μόνο μεταξύ των 20 συλλόγων της πρώτης αγγλικής κατηγορίας, αυτά της Laliga (που περιλαμβάνουν επίσης το Copa del Rey, εκτός απ’τον τελικό) κατανέμονται μεταξύ των 20 ομάδων της Primera και των 22 της Segunda, και η Μπουντεσλίγκα πρέπει να αποζημιώσει τους 36 συλλόγους (18 σε κάθε κατηγορία) των δύο κορυφαίων κατηγοριών του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.