News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι Σπαρτιάτες του ZZ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Του David G. Medina

Nacho, Isco, Kovacic και Lucas τρυπώνουν στην madridista γιορτή ενάντια στην Ατλέτικο Μαδρίτης



Κανένας απ’τους τέσσερις δεν αποτελεί μέρος της ιδανικής 11άδας του Ζιντάν, της 11άδας των μεγάλων αγώνων, αυτής που εν τέλει, επέλεξε ο Γάλλος για να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο παιχνίδι της σύντομης καριέρας του στους πάγκους, τον τελικό του Champions League στο Μιλάνο εναντίον της Ατλέτικο.

Ακριβώς ενάντια στους rojiblancos, αυτή τη φορά στο πρωτάθλημα, μετατράπηκαν σε απρόσμενους ήρωες, σε πρωταγωνιστές μιας ευτυχισμένης ιστορίας υπό λευκό πρίσμα, στους Σπαρτιάτες του ZZ. Ενός τεχνικού ο οποίος δεν δίστασε να βάλει πάνω τους την ευθύνη να κλείσουν τρεις συνεχόμενες σεζόν χωρίς να’ναι σε θέση να βάλουν χέρι στη μαδριλένικη αντιπαλότητα στο πρωτάθλημα.

Και το πέτυχε σε ένα μεγάλο βαθμό, μ’ένα 0-3 με αστρική απόδοση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Όμως, ο Πορτογάλος, αυτή τη φορά, ήταν περισσότερο περιβαλλόμενος από ποτέ. Τόσο απ’τα άλλα λευκά αστέρια (τους Μπέιλ, Μαρσέλο, Modric και σία) όσο κι απ’αυτούς που συνήθως δεν τραβάνε τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο αγώνας έδωσε την καλύτερη εκδοχή ενός Isco που έδειξε κλάση, αυτοπεποίθηση, αφοσίωση και γαλόνια για να πάρει την ομάδα στην πλάτη του. Θύμισε τον επιτελικό μέσο που, στη Μάλαγα, χειρίζονταν όλες τις έννοιες της επιτελικής δημιουργίας. Ο malagueño φαίνεται να’χει ξεχάσει τον εξοστρακισμό τον οποίο έζησε στην αρχή της σεζόν κι έχει εκμεταλλευτεί καλύτερα απ’τον καθένα τους τραυματισμούς των συμπαικτών του στη μεσαία γραμμή. Το να βγει απ’την 11άδα όταν θα’ναι όλοι θα’ναι μια δύσκολη απόφαση για τον Zizou.

Στην επίθεση ξεχώρισε επίσης ο Lucas Vázquez. Ο canterano ήταν και πάλι φυλαχτό. 17 παιχνίδια βασικός μ’ένα ισοζύγιο 15 νικών και δύο ισοπαλιών. Του είναι το ίδιο να’ρχεται απ’τον πάγκο με το να’ναι βασικός. Κάνει κατάθεση ψυχής, αμύνεται σαν ένας ακόμα και, με τη μπάλα, είναι ένα πραγματικό μαρτύριο για τους αμυντικούς. Ο Luis Filipe τον υπέφερε και δεν μπορούσε ν’ανέβει στην επίθεση ως συνήθως.

Η Κροατία στο κουμάντο

Ο Kovacic, ολοένα και πιο σημαντικός στη μεσαία γραμμή, κι ο Nacho, ο οποίος ξέρανε τους επιθετικούς της Ατλέτικο, συμπληρώνουν την τετράδα των λευκών άξιων στο ντέρμπι. Ο Κροάτης σχηματίζει ένα απρόσκοπτο δίδυμο στη μεσαία γραμμή με τον συμπατριώτη του Modric. Έπρεπε να καλύψουν την καταβόθρα που άφησε πρώτα ο Casemiro και στη συνέχεια ο Kroos, και οι δύο τραυματίες. Η πρόκληση δεν ήταν απλή και οι δύο πήραν άριστα.


Όπως δεν ήταν επίσης εύκολο να’ναι ο στόπερ απέναντι σε μια ομάδα με τους Griezmann, Τόρες, Carrasco ... Ο Nacho, μαζί με τον Varane, ήταν θαυμάσιοι και οι Ramos και Pepe δεν έλειψαν απ’τον Ζιντάν. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των Σπαρτιατών του, να καλύπτουν οποιαδήποτε απουσία, αποδεικνύοντας ότι το βάθος της ντουλάπας που έχει ο Γάλλος είναι απεριόριστο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.