News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane περνάει το τεστ του Calderón

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Του José Luis Calderón

Οι τελευταίες επισκέψεις στην Ατλέτικο κόστισαν στους Αντσελότι και Μπενίτεθ



Η δοκιμή του βαμβακιού. Ή μάλλον, η δοκιμή του Καλντερόν. Είναι αυτή που θα περάσει ο Ζιντάν το Σάββατο στο ντέρμπι. Η πίστωση στον Γάλλο ως επικεφαλής της Μαδρίτης είναι άθικτη, αλλά το rojiblanco γήπεδο έχει μετατραπεί τις τελευταίες σεζόν σ’ένα σημαντικό θερμόμετρο για την αξιολόγηση των λευκών τεχνικών. Πείτε το στους δύο τελευταίους, Μπενίτεθ κι Αντσελότι, οι οποίοι άρχισαν να κλονίζονται μετά το πέρασμα απ’το Καλντερόν.

Και στις δύο περιπτώσεις, το ντέρμπι στο Manzanares σήμανε ένα σημείο καμπής, ένα πριν και μετά. Τον Αντσελότι τον καταδίκασε πρακτικά το 4-0 και για τον Μπενίτεθ ήταν ο πρώτος του λεκές με μια ισοπαλία που είχε γεύση ήττας. Ο Ζιντάν παρουσιάζεται στο Calderón με μια πολύ ισχυρότερη θέση. Μεταξύ άλλων, η Μαδρίτη του είναι πρώτη στο πρωτάθλημα. Αλλά ακόμα κι έτσι το ντέρμπι είναι μια πρώτη δοκιμασία φωτιάς στην οποία ο τεχνικός παρουσιάζεται με τη δυνατότητα να δώσει ένα χτύπημα εξουσίας.



Η Μαδρίτη υπερασπίζεται το αήττητό της με την πιθανότητα ν’αφήσει την Ατλέτικο εννέα βαθμούς μακριά, μια διαφορά που είναι πάρα πολλή μεγάλη, αν κι απομένουν πολλοί μήνες ανταγωνισμού μπροστά. Είναι η πρώτη μεγάλη μονομαχία στο πρωτάθλημα, το πρώτο σκηνικό μέγιστης απαίτησης, όπου μετρούνται ομάδες όπως η Μαδρίτη.

Η Ατλέτικο είναι η έναρξη για μερικές εβδομάδες, φορτωμένες με αναμετρήσεις ζωτικής σημασίας για το λευκό σύνολο, τόσο στη Liga (Atlético και Barcelona) όσο και στο Τσάμπιονς Λινγκ (Sporting και Μπορούσια) και είναι σημαντικό να ξεκινήσει καλά.

Είναι αλήθεια ότι ο αγώνας εναντίον των rojiblancos έρχεται στον Ζιντάν με την ομάδα ξηλωμένη απ’τους τραυματισμούς, γεγονός που του περιπλέκει τη ζωή ενόψει του σχεδιασμού του αγώνα και τον αναγκάζει να ψάξει την κατάλληλη φόρμουλα για να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο Ζιντάν αντιμετωπίζει μια σημαντική εβδομάδα για τον τίτλο του πρωταθλήματος. Προσεγγίζει το τεστ του Καλντερόν.

Αντσελότι: Ένα 6-0 μεταξύ πρωταθλήματος και Copa del Rey, τον καταδίκασε

Στην σεζόν 14-15, η Μαδρίτη του Carlo Ancelotti δέχθηκε ένα 2-0 στο Καλντερόν στο πρώτο παιχνίδι των 16 του Κυπέλλου. Στη Liga ήταν ακόμα χειρότερα, ένα 4-0 για τους rojiblancos που έπληξε λίγο περισσότερο την πίστωση του Ιταλού τεχνικού στη δεύτερη σεζόν του στα λευκά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Ατλέτικο είχε πάρει το Super Cup Ισπανίας επίσης εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, με ένα άλλο 1-0 στο γήπεδό της.

Με τέτοιον τρόπο που ούτε το άρωμα του «Δέκατου», το οποίο αιωρούνταν ακόμα στην ατμόσφαιρα, δεν μπόρεσε να σώσει έναν Αντσελότι ο οποίος εκτέθηκε πολύ μετά από εκείνα τα ντέρμπι, ειδικά μετά την ισοπέδωση στο πρωτάθλημα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στο Champions League, το νόμισμα έπεσε και πάλι στη madridista πλευρά, χάρη στο γκολ του Chicharito Hernandez στο Μπερναμπέου.

Μπενίτεθ: κριτικές, στην προσέγγισή του, και του τεχνικού προς τους παίκτες

Την περασμένη σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης απέτυχε και πάλι στο Calderón. Δεν υπήρξε ήττα, αλλά ισοπαλία μετά από ένα πρόωρο γκολ του Μπενζεμά που η Μαδρίτη απέτυχε να εκμεταλλευτεί για να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι. Οι κριτικές έδειξαν τον Rafa Benitez, του οποίου η συντηρητική προσέγγιση δεν άρεσε σε πολλούς τομείς του madridismo.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μετά το παιχνίδι ο Μαδριλένος προπονητής έστειλε πολλά ραβασάκια στους παίκτες του, -μεταξύ αυτών στον Sergio Ramos- που δεν έκαναν τίποτα άλλο απ’το να συμβάλουν στην περαιτέρω εξασθένηση της ατμόσφαιρας μέσα στα madridista αποδυτήρια. Ήταν η αρχή του τέλους της «εποχής Μπενίτεθ» στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε τον επίλογό της με μια άλλη ισοπαλία, εναντίον της Βαλένθια στο Mestalla.

Μουρίνιο, ο βασιλιάς ως φιλοξενούμενος


Μέχρι τώρα, αυτός που έχει τους καλύτερους αριθμούς είναι ο Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος προπονητής είναι ο βασιλιάς του Καλντερόν, με τέσσερις νίκες στις τέσσερις επισκέψεις του. Del Bosque, Queiroz, Luxemburgo, Schuster και Pellegrini, κέρδιζαν επίσης πάντα, αλλά σε λιγότερες επισκέψεις απ’ότι ο Μουρίνιο. Στις τελευταίες σεζόν, μεταξύ Ράφα Μπενίτεθ και Κάρλο Αντσελότι, υπήρξε μόλις μια νίκη εκεί.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.