News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane ανακατεύει την 11αδα

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Του J. L. Calderón

Η μεσαία γραμμή είναι το μεγάλο δίλημμα του Γάλλου ενόψει του ντέρμπι



Τικ, τακ , τικ, τακ. Το ντέρμπι πλησιάζει και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αρκετά αφοπλισμένη λόγω των τραυματισμών. Ο Zizou προσπαθεί να φτιάξει εσπευσμένα την λευκή 11άδα του Καλντερόν, αλλά θα καθορίζεται απ'το αναρρωτήριο μέχρι την τελευταία στιγμή. Πολλές αμφιβολίες πάρα πολύ σημαντικών παικτών, όπως το να μην ανακατέψει την παρουσία τους ή όχι μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η κατάσταση αναγκάζει τον Ζιντάν να σκεφτεί. Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο, όπως στο Μιλάνο, όπου αρκέστηκε απλά στο να βάλει την καλή 11άδαν εναντίον της Ατλέτικο. Αλλά αυτή την 11άδα, σαν να'ταν καταραμένη, δεν την έχει χρησιμοποιήσει ξανά από τότε. Ούτε κι αυτό το Σάββατο στο Calderon.


Αυτό αναγκάζει τον Ζιντάν ν'ανακατεύει την ομάδα. "Δεν αποκλείεται τίποτα", προειδοποιούν στο Valdebebas. Κι αναφέρονται στους παίκτες και στο σύστημα. Χωρίς την καλή 11άδα διαθέσιμη,  ανοίγει στον Ζιντάν η δυνατότητα της μετακίνησης της ομάδας, του να ψάξει για τη φόρμουλα αντιμετώπισης της Ατλέτικο. Επίσης, σε σκέψη της 11άδας προσκαλεί το να μην έχει στο εκατό τοις εκατό βασικούς, όπως είναι η περίπτωση του Μπενζεμά.

Κάποιες αμφιβολίες

Τα πάντα περνάνε απ'το κέντρο. Χωρίς τους Casemiro και Kroos, με τον κουτσό Kovacic και τον Modric φρέσκο από ένα σημαντικό τραυματισμό, η τρίαινα στη μεσαία γραμμή είναι στο στόχαστρο του Ζιντάν. Για να την ολοκληρώσει πρέπει να βάλει έναν επιθετικογενή παίκτη, όπως τον Isco, τον Asensio, τον James ή τον Lucas Vázquez. Σε ένα άλλο σενάριο, κι ενάντια σ'έναν άλλο αντίπαλο θα βοηθούσε, αλλά στο Καλντερόν κι εναντίον της Ατλέτικο απαιτείται μια ειδική θωράκιση, που δεν θα'χει η Μαδρίτη, αν ξεκινήσει με το BBC (αν παίξει ο Μπενζεμά) ή το BCM (αν επιλεχθεί ο Morata) συν μία τρίαινα επιτελικών μέσων.

Αυτό είναι, λοιπόν, το ερώτημα. Να συνεχίσει με το 4-3-3 ή να εκμεταλλευτεί τις απουσίες και τους πληγωμένους για ν'αλλάξει το σύστημα, ποντάροντας σ'ένα 4-4-2 κι ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή. Να βάλει έναν ακόμα επιτελικό μέσο, αλλά να κερδίσει τουλάχιστον σε παρουσία στη μεσαία γραμμή. Η κροατική σύνδεση ως επικεφαλής των επιχειρήσεων (Λούκα-Kovacic) και δύο ακόμη για την προστασία του κέντρου, επιλέγοντας μεταξύ των προαναφερθέντων Isco, Asensio, James και Lucas Vázquez. Μπροστά, Κριστιάνο Ρονάλντο και Gareth Bale. Αυτή η αλλαγή θα απαιτούσε να θυσιάσει τα δύο εννιάρια του, πολύ μεγάλο πράγμα και μια απόφαση που δεν είναι τόσο απλή στη Μαδρίτη.


Μια άλλη επιλογή είναι να διατηρήσει τον Μπενζεμά ή τον Morata στην αρχική ενδεκάδα και να οπισθοχωρήσει τον Bale στην μεσαία γραμμή. Δεν είναι η πρώτη φορά που πρέπει να θυσιάσει ο Ουαλός τη συνήθη θέση του στην τριάδα της επίθεσης για να ενισχύσει την μεσαία γραμμή. Συνέβη ήδη στο Μόναχο πριν από δύο σεζόν στο περίφημο 0-4 των ημιτελικών του Champions League. Περιέργως, με τον Ζιντάν στον πάγκο δίπλα στον Αντσελότι. Με αυτόν τον τρόπο θα έμπαιναν όλοι οι βασιλιάδες και θα ενισχύονταν η μεσαία γραμμή.

Μια παρόμοια κατάσταση αυτή του Zidane, μ’αυτήν που έζησε ο Αντσελότι στη δεύτερη σεζόν του. Παρουσιάστηκε στο Καλντερόν, χωρίς τους Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, James και Modric. Ο Ιταλός προπονητής διατήρησε τη διάταξη και περιορίστηκε στο ν’αντικαταστήσει παίκτες. Η Μαδρίτη διαλύθηκε (4-0) κι ο Αντσελότι επικρίθηκε για το ότι δεν έψαξε εναλλακτικές τακτικές στις βαριές απουσίες που είχε.  

Ο Ζιντάν ήταν επίσης μάρτυρας απ’τον πάγκο, του πειράματος του Carletto στο Καμπ Νόου με τον Ramos στη μεσαία γραμμή, κάτι που έκανε επίσης ο Μουρίνιο με τον Pepe στην εποχή του. Μια επιλογή, του να βάλει έναν στόπερ στη μεσαία γραμμή (στην περίπτωση που ο Ράμος, όπως φαίνεται, είναι έτοιμος για το ντέρμπι) που φαίνεται απομακρυσμένη.

Ο Ζιντάν πρέπει ν’ανακατέψει, να δει πως περνούν οι μέρες και να δει πώς εξελίσσονται οι πληγωμένοι για να μπει στο εργαστήριό του και να πάρει μια απόφαση. Απ’τις πιο σημαντικές της σεζόν…

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.