News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane ακυρώνει τον Simeone

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Του José Félix Díaz 

Λευκή παράσταση με μια λογική 11άδα με κάθε παίκτη στη θέση του



Χτύπημα εξουσίας μιας Ρεάλ Μαδρίτης που έφθανε στο Vicente Calderón με τραυματίες, πληγωμένους κι εκπλήξεις στον πάγκο, όπως τους Sergio Ramos και Μπενζεμά. Ο Ζιντάν λειτούργησε ως προπονητής και μπροστά στις απουσίες και στις αμφιβολίες χρησιμοποίησε τη λογική κι έβαλε κάθε παίκτη στη θέση του, μια λογική ενδεκάδα και το αποτέλεσμα ήρθε υπό τη μορφή της τάξης και του νοήματος σε ό, τι έκανε η λευκή ομάδα σ’αυτό που λένε ότι θα’ναι το τελευταίο ντέρμπι πρωταθλήματος στο ακόμα rojiblanco στάδιο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν το φαβορί για την περίσταση, αλλά οι αποφάσεις του Ζιντάν γύρισαν την κατάσταση. Εν τη απουσία των ονομάτων, καλοί είναι οι άνθρωποι, πρέπει να σκέφτηκε ο Γάλλος για να τοποθετήσει κάθε παίκτη στην θέση του και σύμφωνα με τη λογική.

Ο Ρονάλντο, όπως αναμενόταν εδώ, έπαιξε όπως στην Πορτογαλία, δηλαδή, στην κορυφή, εννέα, σ’αυτήν που θα πρέπει να’ναι η θέση από τώρα και στο εξής. Το ποδόσφαιρό του, το ζητάει κραυγάζοντας και μετά απ’ότι φάνηκε το βράδυ του Σαββάτου, το αποτέλεσμα είναι στο πλευρό του. Τρεις βαθμοί και τρία γκολ.

Ο Bale έπαιξε απ’τα αριστερά κι έβαλε δουλειά, κίνδυνο, κι έδωσε την τέλεια ασίστ σε κάποια απ’τις εμφανίσεις του. Ο Isco, επιτέλους, έπαιξε στη θέση του, πίσω απ’τον φορ, με τον Lucas Vázquez στα δεξιά και τους Kovacic και Modric μπροστά απ’την άμυνα, δίνοντας κριτήριο στο ποδόσφαιρο της ομάδας τους και καλύπτοντας τρύπες παντού.

Πίσω έπαιξαν αυτοί που είναι στην καλύτερη κατάσταση. Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Ο Ramos επιθυμούσε να παίξει, αλλά ο Ζιντάν προτίμησε να περιμένει. Varane και Nacho άξιζαν την ευκαιρία να εκδικηθούν το 4-0 πριν από δύο χρόνια και καλά που το έκαναν.

Η Ατλέτικο έκανε λίγα. Εκτός από δεκαπέντε λεπτά στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Simeone κι ο προπονητής επίσης, δεν ήξεραν πώς να επιτεθούν σε μια Ρεάλ Μαδρίτης που έβαλε τάξη και νόημα σε ό, τι έκανε, ξεπερνώντας μια rojiblanco  ομάδα ανίκανη να επωφεληθούν απ’αυτή που στην θεωρία ήταν madridista αδυναμία, λόγω των απουσιών.

Ο Zidane συνέχισε να κάνει βήματα σ’αυτό το διδακτορικό. Στο Καλντερόν αποφάσισε να γράψει άλλη μια σελίδα ενός τεχνικού που φαίνεται να προορίζεται να’ναι απ’τους μεγαλύτερους. Δέκα μήνες στον πάγκο του έφταναν για να δείξει ξύλο μεγάλου.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.