News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Pepe πετυχαίνει αυτό που θέλει: η Ρεάλ Μαδρίτης θα ανταμείψει την πίστη του με συμβόλαιο δύο ετών

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Του Jose Manuel Garcia

Το κλαμπ πόνταρε πάντα να του προσφέρει ένα

Οι πλευρές δεν το έχουν ανακοινώσει ακόμη, αλλά θα γίνει επίσημο σύντομα. Ο Pepe έχει εκφράσει πάντα τη βαθιά επιθυμία του να συνεχίσει περισσότερα χρόνια στα λευκά



Ο Πέπε (33 ετών) ήταν καχύποπτος περισσότερο διάστημα απ’όσο θα έπρεπε. Κοιτούσε το ημερολόγιο, οι μήνες κιτρίνιζαν με τον καιρό κι αυτός χωρίς να γνωρίζει αν στις 30 Ιουνίου του 2017 θα πρέπει να πάρει το σακίδιο και να φορέσει μια άλλη φανέλα που δεν ήταν της Ρεάλ Μαδρίτης «του». Επειδή μετά από σχεδόν 10 χρόνια, ο αμυντικός θεωρεί ότι αυτό το έμβλημα / βασιλικό είναι έμβλημα χαραγμένο στο σπίτι του. Κι ο Πέπε (Képler Laverán Lima Ferreira, είναι το όνομά του) δεν διανοείται πλέον μια φανέλα που δεν είναι λευκή. Έτσι, περπατούσε προβληματισμένος. Τώρα, όχι τόσο πολύ.

Ο Πέπε, ο οποίος είναι ένας φυλετικός τύπος στο γήπεδο και των σπιτικών συνηθειών, γίνεται σοβαρός μόνο όταν ένας τραυματισμός του ρίχνει το ηθικό. Διαφορετικά, τ’αποδυτήρια είναι γεμάτα χαρά απ’τα περιστατικά του αμυντικού, έναν τύπο απλής ζωής, που αγοράζει ψωμί στο κατάστημα του χωριού και ποτέ δεν τον βλέπεις μόνο του, χωρίς την συντροφιά της οικογένειάς του. Ο Πέπε, του ύψους σχεδόν ένα ενενήντα, είναι ένας γίγαντας με χαμόγελο παιδιού.

Πολλοί έπιαναν με τα χέρια τα κεφάλια τους, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης, μέσω του τότε αθλητικού διευθυντή της, Pedja Mijatovic, αποκτούσε το μαργαριτάρι της Πόρτο, το κλαμπ προέλευσής του, για 30 εκατομμύρια ευρώ, ένα υπέρογκο ποσό για έναν αμυντικό. Ο χρόνος θα δικαίωνε τον Μαυροβούνιο πρώην παίκτη. «Με τη μεταγραφή του Pepe έπαιξα το λαιμό μου», διαβεβαίωσε χρόνια αργότερα.



Αιώνια σιωπή

Το’χει πει ο Pepe αρκετές φορές στις τελευταίες σεζόν: "Το καλύτερο που μου συνέβη στη ζωή ήταν να υπογράψω για Ρεάλ Μαδρίτης", και στα 33 του (κλείνει τα 34 τον επόμενο Φεβρουάριο), θέλει να κατέβει απ’το επαγγελματικό λεωφορείο στα 36. Στα λευκά. Αλλά τους τελευταίους μήνες, μετά από ένα «τέλειο καλοκαίρι» (κατακτητής του Champions League και πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία), ο Pepe ανέμενε μια μεγαλύτερη ψυχαγωγία στην ευγενή περιοχή του συλλόγου. Αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης, όταν κάλεσε τον πράκτορά του (Jorge Mendes) για να προβεί σε διαπραγματεύσεις και να πραγματοποιήσει το πρωτόκολλο της ανανέωσης, έδειξε ότι είχε άλλες ιδέες, διαφορετικές απ’του Pepe: του προσέφερε μόνο ένα έτος συμβολαίου. Ο παίκτης ήθελε δύο.

Ο Πορτογάλος, ο οποίος έχει κερδίσει τα πάντα (εκτός απ’το Mundial), είναι ένα απ’τα προπύργια αποδυτηρίων που έζησαν πέρυσι στιγμές επιληπτικών κρίσεων και τώρα, με το χέρι του Ζιντάν, επιστρέφουν τα γέλια. Πολλή ευθύνη την έχει το δικτατορικό πέρασμα της Ρεάλ Μαδρίτης στην Laliga και το καλό παιχνίδι που εμφανίζει η ομάδα. Αλλά ο Pepe, ένας απ’τους τενόρους του madridista «άβατου», φαινόταν λυπημένος. Κατηγορούσαν ένα επώδυνο τραυματισμό, που του ήρθε άσχημα, αλλά ο λόγος ήταν άλλος: η σιωπή του εκτελεστικού τομέα του συλλόγου, ο οποίος δεν μετακινούνταν ούτε ένα εκατοστό απ’την αρχική προσφορά του.


Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες, έχει έρθει στον Pepe αεράκι ηρεμίας. Ο πράκτοράς του, Jorge Mendes, έχει ηρεμήσει τον παίκτη και τον έχει προτρέψει να εστιάσει στον στόχο του να ανακάμψει απ’τον τραυματισμό, διότι η πρόθεση της Ρεάλ Μαδρίτης έχει αλλάξει. Ο σύλλογος θα του προσφέρει συμβόλαιο δύο ετών: μέχρι τον Ιούνιο του 2019. Είναι το βραβείο που ο Florentino Pérez και τα στελέχη του, θεωρούν ότι αξίζει ο Pepe "ένας παίκτης που έχει βγει πάντα μπροστά για το club μας", ομολόγησε στην El Confidencial ένας διοικητικός. Ο αμυντικός σκότωσε τη μύγα που βούιζε στο αυτί του. Τώρα μπορεί να συνεχίσει τη ρουτίνα του, να ζει με την οικογένεια στο Las Rozas, να πηγαίνει στο πολύκεντρο, να αγοράζει ψωμί ... και να κερδίζει τίτλους.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.