News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Oblak είναι ο εφιάλτης του Cristiano

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Του Luis Aznar

Έχει καταφέρει να κρατήσει άσφαιρο τον λευκό επιθετικό σε έξι απ’τις επτά φορές που έχουν τεθεί αντιμέτωποι



Ο Oblak φοράει τα rojiblanca απ’το καλοκαίρι του 2014 κι από τότε που το κάνει είχε τον χρόνο να αναμετρηθεί επτά φορές  με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έναν από τους παίκτες που θα πρέπει κρατήσει άσφαιρους στο ντέρμπι του Σαββάτου στο Vicente Calderón. Πέρα απ’την διαδικασία των πέναλτι, ο Σλοβένος μπορεί να καυχηθεί ότι είναι ένας απ’τους χειρότερους εφιάλτες του Πορτογάλου επιθετικού.

Το 7 της Ρεάλ Μαδρίτης έχει καταφέρει να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ατλέτικο μόνο σε έναν από τους επτά αγώνες τους. Συγκεκριμένα, στον επαναληπτικό των 16 του Copa del Rey του 14-15. Ο Simeone προσέγγισε εκείνη τη διπλή αναμέτρηση με τους λιγότερο συνήθεις και πήρε το πρώτο ματς (2-0), ενώ στο Santiago Bernabeu η ομάδα, τότε με επικεφαλής τον Carlo Ancelotti, έφερε μια ισοπαλία (2-2) που δεν της χρησίμευσε σε τίποτα για να συνεχίσει στη διοργάνωση. Εκείνη τη νύχτα ο Κριστιάνο σκόραρε ένα απ’τα δύο γκολ των λευκών, αλλά η ντομπλέτα απ’τον Fernando Torres ήταν περισσότερο από αρκετή για να τα εξουδετερώσει.

Εκείνο το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου του 2015 είναι, μέχρι στιγμής, η μόνη φορά που ένα τελείωμα απ’τον Ronaldo έχει νικήσει τον Jan. Το υπόλοιπο των αναμετρήσεων στις οποίες έχουν τεθεί αντιμέτωποι, ένας απ’τους καλύτερους σκόρερ στον κόσμο μ’έναν απ’τους καλύτερους τερματοφύλακες του ποδοσφαιρικού στερεώματος, η αναμέτρηση έχει πάει στην πλευρά του rojiblanco.

Ισοπαλία και νίκη στο πρωτάθλημα

Η ιστορία αφηγείται δύο αγώνες πρωταθλήματος και τρεις ακόμα του Champions League, πέρα ​​απ’τους δύο του Copa del Rey που αναφέρθηκαν ήδη. Στη Liga και οι δύο αγώνες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη σεζόν και τέλειωσαν με μια ισοπαλία (1-1) στο Calderón, όπου για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Μπενζεμά, και μια νίκη στο όριο, της Ατλέτικο στο Μπερναμπέου (1-0 ), όπου ο Oblak κατάφερε να διατηρήσει την εστία του ανέπαφη.

Στο Champions League οι αριθμοί του Jan έρχονται σε αντίθεση με ό, τι τελικά σημαίνουν σε αθλητικό επίπεδο. Στους 8 της σεζόν 14-15 η Ατλέτικο αποκλείστηκε, παρά το γεγονός ότι το 13 της Ατλέτικο δέχτηκε μόνο ένα γκολ στις δύο αναμετρήσεις. Ήταν στο Chamartin (1-0) και, καθώς ο πρώτος αγώνας δεν είχε γκολ, το γκολ του Chicharito ήταν περισσότερο από αρκετό για ν’αποχαιρετήσει η ομάδα του Cholo τη διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου. Σε κάθε περίπτωση, στη συγκεκριμένη αναμέτρηση μεταξύ Κριστιάνο κι Oblak, ο Σλοβένος κράτησε και πάλι άσφαιρο τον Πορτογάλο.

Ακριβώς όπως σ’εκείνη την διπλή αναμέτρηση, ο τερματοφύλακας κατάφερε να αποτρέψει τον CR να σκοράρει και στον τελικό της τελευταίας έκδοσης του Champions League, στο San Siro. Η αναμέτρηση, είναι αλήθεια, επιλύθηκε τελικά απ’το σημείο του πέναλτι και, από εκεί ναι, ο Πορτογάλος έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα, σ’αυτό που ήταν το πέμπτο και τελευταίο πέναλτι της διαδικασίας.

Το Σάββατο ο Oblak θα πρέπει να αντιμετωπίσει και πάλι έναν Cristiano που έρχεται μετά από μια ντομπλέτα με την Πορτογαλία ενάντια στη Λετονία την Κυριακή.

Επιπλέον, ο Πορτογάλος αστέρας φαίνεται επίσης να’χει ανακατευθύνει τους αριθμούς του στο πρωταθλήματα με το χατ τρικ που σκόραρε εναντίον της Αλαβές, στην τελευταία έξοδο των λευκών στο πρωτάθλημα. Συνολικά έχει πέντε γκολ, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν δύο ακόμα που σκόραρε στην Ευρώπη (εναντίον των Σπόρτινγκ και Μπορούσια).

Τέσσερα στη σειρά


Απ’τη μεριά του, ο Oblak θα φτάσει στο ντέρμπι με την παράξενη αίσθηση του να’χει δεχτεί γκολ στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ, από τότε που τέθηκε υπό τις εντολές του Diego Pablo Simeone. Γρανάδα, Σεβίλλη, Μάλαγα και Ρεάλ Σοσιεδάδ του έχουν βάλει γκολ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.