News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο «Δρ τέντωμα» και ο «σιδηρούν λοχίας» της Μαδρίτης δεν κάνουν θαύματα

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Του Jesús Garrido

7 μυϊκοί τραυματισμοί αυτή τη σεζόν

Αυτός του Morata είναι ο έβδομος μυϊκός τραυματισμός που υποφέρουν οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης σ’αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Η δουλειά του Antonio Pintus και του Δρ Olmo είναι υπό υποψία



Στους τελευταίους δύο μήνες, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ουσιαστικά μια ή δύο τρομάρες την εβδομάδα, φαίνεται ότι στο Valdebebas είναι πάντα Halloween. Συνολικά 14 παίκτες απ’τους 24 που απαρτίζουν το ρόστερ της πρώτης ομάδας είχαν κάποιου είδους σωματικό πρόβλημα κι έχασαν επίσημους αγώνες εξαιτίας του. Μερικοί εντάχθηκαν στην προετοιμασία ήδη με προηγούμενους τραυματισμούς, όπως οι Keylor Navas, Κριστιάνο Ρονάλντο και Coentrao. Το υπόλοιπο, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων βαρών του ρόστερ, όπως οι Sergio Ramos, Pepe και Μπενζεμά, έχουν περάσει σταδιακά απ’τα χέρια του Δρ Jesús Olmo. Στην περίπτωση του Γάλλου επιθετικού, περισσότερες από μία φορές. Ο τελευταίος είναι ο Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος έχει επιστρέψει τραυματίας απ’την εθνική και θα χάσει το αυριανό ντέρμπι εναντίον της Ατλέτικο και το κλασικό στις 3 Δεκεμβρίου.

Η Μαδρίτη δεν έκανε καμία μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι. Παρουσιάστηκαν δύο παίκτες οι οποίοι δεν υπήρχαν την προηγούμενη σεζόν, αλλά, με κάποιο τρόπο ή άλλο, ήταν madridistas. Ο Marco Asensio ήταν δανεικός στην Εσπανιόλ, κι ο Morata επαναγοράστηκε απ’την Γιουβέντους. Δηλαδή, δεν εμφανίστηκε τίποτα εντελώς νέο στ’αποδυτήρια του Ζινεντίν Ζιντάν. Εκτός μίας εξαίρεσης. Δεν ήταν παίκτης, απ’αυτούς που προπονούνται με μοβ φανέλα ή φούτερ,αλλά ήταν των τεχνικών, λευκής φανέλας ή φούτερ. Ονομάζεται Antonio Pintus, και παραμένει σήμερα η μόνη ενσωμάτωση της Μαδρίτης και, ως εκ τούτου, είχε την λάμψη που απαιτείται σ’ένα νέο μέλος του «Λευκού Οίκου».

Ο Pintus έφτασε να συγκριθεί κάποτε με το «δάσκαλο» Oscar Ortega, τον διάσημο προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος έχει την ικανότητα να διατηρεί σε μια αξιοζήλευτη φυσική τακτικότητα τους παίκτες του, οι οποίοι έχουν σπάνιους μυϊκούς τραυματισμούς σε όλη τη σεζόν. Ο Pintus ξεκίνησε τη σεζόν εκτυπώνοντας ένα τεράστιο φόρτο καρδιαγγειακής και μυϊκής εργασίας για τους παίκτες, επειδή για τον Ζιντάν ήταν απαραίτητο να βρεθεί ένας βέλτιστος σωματικός τόνος για την αντιμετώπιση της μακράς σεζόν που έρχονταν. Όταν ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, ήταν το πρώτο που του έλειψε. Παρατήρησε ότι οι παίκτες δεν ήταν σε πληρότητα κι ο ίδιος ανέλαβε την καθοδήγηση των σωματικών προπονήσεων. Ως εκ τούτου, η πρώτη του απόφαση ενόψει της πρώτης πλήρης σεζόν του στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν να προσλάβει τον προπονητή φυσικής κατάστασης με τον οποίο δούλεψε στη Γιουβέντους όταν ήταν παίκτης των bianconeri.



Αναμένονταν ότι ο Ιταλός Pintus, ο οποίος καθορίστηκε ως «σιδηρούν λοχίας» μεταξύ των παικτών, ο οποίος έφτασε στο λευκό club με ρητή αίτηση του Ζιντάν (μόλις είχε προσγειωθεί στη Λιόν όταν έλαβε την προσφορά της Μαδρίτης και δεν δίστασε να ακυρώσει τη σύμβασή του με τους Γάλλους), επιπλέον με το να θέσει σ’έναν άριστο φυσικό τόνο τους λευκούς παίκτες, μπορούσε, με τις μεθόδους του, ν’αποτρέψει τους μυϊκούς τραυματισμούς που μάστιζαν τους παίκτες από τότε που το club απαλλάχθηκε απ’τις υπηρεσίες του φυσιοθεραπευτή Pedro Chueca πριν από περισσότερο από δύο χρόνια. Φαίνεται ότι αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς απ’αυτούς τους 14 τραυματισμούς που μιλήσαμε στην αρχή, επτά έχουν συσχετιστεί άμεσα με το μυϊκό ιστό.

Ο παράξενος τραυματισμός του Morata

Ο τελευταίος ήταν εκείνος που συνέβη στον Άλβαρο Μοράτα στο Wembley. Θλάση 2ου βαθμού στο δεξί δικέφαλο μηριαίο, περίπου ένα μήνα εκτός. Μια απουσία που έχει ενοχλήσει και πολύ την Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο παίκτης έφτασε στο ματς με την Αγγλία σε καλή κατάσταση, παρά το ότι δέχτηκε ένα χτύπημα ενάντια στα Σκόπια στη Γρανάδα, και στο οποίο τραυματίστηκε στο Wembley. Στη Μαδρίτη, αυτό ακούγεται άσχημα, και πιστεύουν ότι μπορεί να έπαιξε με ενοχλήσεις, οι οποίες θα εντάθηκαν σ’αυτό το λίγο που έπαιξε εναντίον των Άγγλων. Μάλιστα, ορισμένες πηγές δείχνουν ότι ήταν ο Morata αυτός που πίεσε να παίξει αυτό το παιχνίδι.

Πριν, λόγω μυϊκών λόγων, είχαν τραυματιστεί σε κάποια στιγμή της σεζόν οι Isco, James, Benzema, Pepe, Ramos και Marcelo. Όλοι με διάφορες επιπλοκές λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές που οι υπηρεσίες της σωματικής και ιατρικής προετοιμασίας της Ρεάλ Μαδρίτης απέτυχαν να σταματήσουν. Είναι γνωστό πλέον ότι οι παίκτες της Μαδρίτης δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στον «Δρ τέντωμα», όπως είναι γνωστός ο Δρ Olmo στ’αποδυτήρια. Είναι μια ιστορία που έρχεται από πολύ μακριά. Είναι πολλοί οι παίκτες που προτιμούν να φροντίζονται από γιατρούς της εμπιστοσύνης τους, ξένους με τη δομή του συλλόγου που έθεσε ο Florentino Pérez το καλοκαίρι του 2013. Ο αρχηγός Sergio Ramos έδειξε ήδη τη δυσαρέσκειά του με την άνοδο του Olmo ως επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών και συνέχισε τη θεραπεία των τραυματισμών του με τον Pedro Chueca, τον οποίο ο Olmo ανέλαβε να διώξει απ’την ομάδα, παρά το ότι έχει πλέον 20 χρόνια καριέρας στο κλαμπ και την πλήρη εμπιστοσύνη των παικτών. Ο Chueca, μάλιστα, έχει καταλήξει στην εθνική Ισπανίας, ωθούμενος μέχρι εκεί απ’την καλή γνώμη που έχει γι'αυτόν ο Ramos κι απ’το υπέροχο βιογραφικό του.



Πολλές περιπτώσεις δυσπιστίας προς τον Olmo

Περισσότερο από μία εβδομάδα πριν, ο Luka Modric, ο οποίος επέστρεψε ενάντια στην Leganes απ’την αρθροσκόπηση που υποβλήθηκε στις 2 Οκτωβρίου, παραδέχτηκε ότι όταν τραυματίζεται ειδοποιεί πάντα πρώτα τους Κροάτες γιατρούς πριν από εκείνους της Ρεάλ Μαδρίτης. Αν κοιτάξουμε πιο πίσω, στο καλοκαίρι, βρίσκουμε την περίπτωση του ισχίου του Καρίμ Μπενζεμά, το οποίο δεν φαίνονταν αρκετός λόγος για να βγάλουν μια ιατρική έκθεση, αλλά κράτησε μακριά τον φορ σχεδόν σ’όλη την προετοιμασία. Έπαιξε και πάλι στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ εναντίον της Σεβίλλης, αλλά μετά από αυτή την αναμέτρηση, τραυματίστηκε εκ νέου. Στις 20 Αυγούστου, 11 ημέρες μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι, η Μαδρίτη εξέδωσε μια δήλωση ανακοινώνοντας την ιερολαγονίτιδα απ’την οποία έπασχε ο Γάλλος. Δεν έπαιξε κανένα λεπτό για περισσότερο από ένα μήνα: έπαιξε τα τελευταία 24 λεπτά εναντίον της Οσασούνα στο Μπερναμπέου. Τον Μπενζεμά τον φρόντιζε ανέκαθεν ο Juan Muro, ένα άλλο απολυμένο μέλος του ιατρικού τμήματος απ’τον Olmo πριν από ένα χρόνο και που είναι τώρα επίσης με την εθνική ομάδα. Αλλά ο Karim έχει συνεχίσει να πηγαίνει στον γιατρό που εμπιστεύεται.


Αλλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μιας υπομονής ήδη αρκετά εξαντλημένης, ήταν την άνοιξη του τρέχοντος έτους. Διαγνώστηκε ένας μυϊκός τραυματισμός στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μέχρι εκεί όλα φυσιολογικά. Το πρόβλημα ήρθε όταν στον Cristiano ειπώθηκε απ’τις ιατρικές υπηρεσίες ότι θα μπορούσε να παίξει ενάντια στη Μάντσεστερ Σίτι στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Champions League. Ωστόσο, όταν ο Πορτογάλος δοκίμασε, συνειδητοποίησε ότι η ενόχληση του ήταν πιο σοβαρή από ό, τι του είχαν πει. Η διάγνωση και η θεραπεία του δεν ήταν επιτυχημένες κι ο Πορτογάλος δεν μπορούσε να παίξει, το οποίο προκάλεσε ένα μνημειώδη θυμό στον Ρονάλντο, που κουράστηκε απ’τις προχειρότητες του Δρ Olmo.Ο Cristiano πήγε στο Μάντσεστερ σ’ένα ιατρικό κέντρο που γνώριζε και του είπαν ότι υπέστη μια ρήξη ινών στο δικέφαλο μηριαίο. Στη συνέχεια, στη Μαδρίτη, δεν πήγε να θεραπευτεί στον «Δρ τέντωμα», αλλά στο Joaquín Juan, τον γιατρό του Πάου Γκασόλ, για να φθάσει έγκαιρα στον επαναληπτικό χωρίς ρίσκο θλάσης και να χάσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, και το πέτυχε.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.