News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano ντύνεται Ronaldo κι επιστρέφει το derbi στο όταν κέρδιζε πάντα η Μαδρίτη

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Του Jesús Garrido

Άλλο ένα «χατ-τρικ» του Πορτογάλου στο Καλντερόν

Η Ρεάλ Μαδρίτης καθάρισε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην ίδια της την έδρα με τη φερεγγυότητα και την τεράστια γροθιά του Κριστιάνο Ρονάλντο, συγγραφέα των τριών γκολ της, ναι, ομάδας



Σ’αυτό το σημείο της ταινίας, με τόσα πολλά ντέρμπι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, κάποιος περιμένει πλέον ορισμένα πράγματα απ’αυτά τα ματς. Μπορεί να διαισθανθεί ότι η Atleti θα παίξει όπως παίζει τα παιχνίδια στα οποία δεν διακυβεύεται ένας άμεσος αποκλεισμός, δηλαδή, με την επιθετικότητα που την έχει καταστήσει ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα έναντι των μεγάλων, μετά από μιάμιση δεκαετία χωρίς να’ναι. Η Ρεάλ Μαδρίτης, απ’την πλευρά της, θα παίξει με την πρόθεση να ενισχύσει τις αρετές της, υπό τις περιστάσεις της, δηλαδή, την ταχύτητα. Όπως λένε ότι θα’ναι το τελευταίο ντέρμπι στο Calderón, και οι δύο ομάδες δεν επρόκειτο να απογοητεύσουν το κοινό στο γήπεδο κι έτσι έπαιξαν για λίγο. Αλλά απ’τον Modric και τον Isco οι προσωπικές επιθυμίες των κερκίδων ήταν αρκετά αδιάφορες, αυτοί ήθελαν να παίξουν και να κάνουν τη Μαδρίτη να παίξει, που φαίνεται πως όχι, αλλά όταν τίθεται, ξέρει κομματάκι απ’αυτήν την τέχνη.

Ο Isco ξεκίνησε βασικός εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης. Η απουσία του Kroos τον ανάγκαζε, αλλά χωρίς τον Γερμανό, ταίριαζε η δυνατότητα του να υπήρχαν περισσότεροι υποψήφιοι για τη θέση. Κι όχι, δεν υπάρχουν πλέον, γιατί ο Isco έχει ανταποκριθεί ευρέως τον καιρό που δεν υπήρχαν ούτε ο Modric ούτε ο Casemiro, κι ο Ζιντάν με των μεσαίων βαρών του ρόστερ εφαρμόζει τη δικαιοσύνη. Θα έφταναν να το πουν στο παιδί στα τέλη Αυγούστου, όταν είχε σχεδόν κλεισμένη την επιστροφή του στο La Rosaleda και θα γελούσε. Υπάρχουν αυτοί που λένε ότι ο Isco δεν έχει επίσης λόγους να διαμαρτύρεται για τα λίγα λεπτά του στην ομάδα επειδή, μεταξύ του ενός και του άλλου πράγματος, παίζει πάντα. Κι όταν παίζει καλά, είναι σκανδαλώδες.



Ο Isco δεν φέρνει τα εξώφυλλα

Ο Ζιντάν αυτή τη φορά δεν είχε ούτε τον Casemiro, έτσι παρέταξε την ομάδα του σ’ένα 4-2-3-1 μ’ενα διπλό κροατικό άξονα και τον Isco πιο κοντά στις κορυφές. Ο Ανδαλουσιανός βρίσκονταν στο χώρο που κυριαρχεί, όπου ήθελε να παίζει πάντα και, λόγω των περιστάσεων, δεν έχει μπορέσει σχεδόν σε καμία ομάδα. Σ’αυτή τη θέση έδωσε θαυμάσιες κινήσεις, όπως ένα κοντρόλ κι ένα σκάψιμο πάνω από αντίπαλο, εντυπωσιακά, που οδήγησαν σ’ένα γκολ φάντασμα (δεν που δεν μπήκε) του Κριστιάνο, ή μια πάσα με τη μία στην κούρσα του Μπέιλ που έφερε το χατ-τρικ του Πορτογάλου. Τα εξώφυλλα θα τα φέρει ο Ρονάλντο, αλλά το αγόρι της Μάλαγα έλαμψε όπως είχε να κάνει εδώ και πολύ καιρό.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, η Μαδρίτη καταβρόχθισε την Atleti. Από τότε που είναι ο Simeone στον πάγκο, τα ντέρμπι του παρελθόντος, αυτά που ότι κι αν συνέβαινε τα κέρδιζε η Μαδρίτη, πέρασαν στο μπαούλο των αναμνήσεων, του οποίου το κλειδί οι λευκοί δεν έβρισκαν. Κατά κάποιον τρόπο, ο Ζιντάν άνοιξε το στήθος κι εμφανίστηκε ένας πολύ πολύτιμος θησαυρός, εκείνος που έλειπε τόσο απ’τον madridista οπαδό. Να νικήσει την Atleti και να την νικήσει καλά, όπως όταν έπαιζαν οι «Galacticos» και βολτάραν κατά μήκος του Manzanares με δόλο και προμελετημένα. Γιατί είναι αλήθεια ότι η Μαδρίτη έπαιξε καλά το πρώτο ημίχρονο κι ότι η Ατλέτικο βελτιώθηκε στο δεύτερο, αλλά το παγωμένο αεράκι του Καλντερόν, συνόδευε η αίσθηση του κινδύνου κάθε φορά που έτρεχαν οι merengues.



Ιστορικοί σκόρερ των ντέρμπι

Ο Cristiano δεν είχε ένα εύκολο ξεκίνημα στη σεζόν. Η φυσική του κατάσταση είναι προφανές ότι δεν του φτάνει πλέον για να’ναι τόσο ανώτερος απ’τους αντιπάλους στις άμεσες αντιπαραθέσεις του και είχε χάσει την ουσία του στο γκολ, κάτι το οποίο τον έχει διατηρήσει στην κορυφή του κόσμου σ’αυτά τα τελευταία χρόνια στα οποία έδειχνε πλέον σημάδια αδυναμίας. Αλλά είναι εκεί, σκοράροντας τρία γκολ στο Calderón για δεύτερη φορά (ο Di Stefano το έκανε, αλλά στο Metropolitano), επιστρέφοντας την υπεροχή της πόλης στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ποιος ξέρει, ίσως να’χει αλλάξει το τσιπ, να’χει συνειδητοποιήσει ότι αξίζει περισσότερο τον κόπο να παίζει στο μέγιστο ενάντια στους μεγάλους παρά ενάντια στις ομάδες που καταλαμβάνουν τις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης. Η εκμάθηση της κατανομής των προσπαθειών είναι επίσης των σοφών. Όπως και να’χει, ο Ρονάλντο έμοιαζε Ρονάλντο, ένα απ’τα μεγαλύτερα τέρατα της Ατλέτικο κι ανάκτησε την ουσία των ντέρμπι εκείνης της εποχής, μετατρεπόμενος, επιπλέον, στον πρώτο ιστορικό σκόρερ με 18 γκολ στα ντέρμπι.

Πρόδωσε τον εαυτό του ο Cholo; Όπως είπαμε αυτή την εβδομάδα, στην Ατλέτικο υπάρχει μια σημαντική εσωτερική συζήτηση που διερωτάται κατά πόσον, με την ποδοσφαιρική εξέλιξη του Simeone προς ένα πιο ελκυστικό παιχνίδι, έχει γίνει πιο εύθραυστη η ομάδα. Αυτή τη σεζόν, ο Αργεντινός έχει παίξει πολλές φορές με τέσσερις επιθετικούς με αποτελέσματα ως επί το πλείστον θετικά, αλλά με δύο πρόσφατες γκέλες που έκαναν τους βαρέων βαρών του ρόστερ ν’αμφιβάλουν. Ο Simeone, μπροστά σ’αυτό, παρέταξε τους τρεις canteranos μέσους: Γκάμπι, Κόκε και Σαούλ. Άφησε τον Κορέα στον πάγκο. Αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι έπαιζε με τρεις πίβοτ, αλλά ότι διατήρησε το 4-4-2 που είναι σύνηθες και του βγήκε εξίσου άσχημα (χειρότερα στην πραγματικότητα) με το Pizjuán και το Anoeta.



Η Ατλέτικο, 9 βαθμούς πίσω απ’τον πρωτοπόρο

Η θέση του Koke στη μέση είναι μια πολύ παλιά επιθυμία του Cholo και φέτος την έχει κάνει τελικά πραγματικότητα, αλλά αντιμετωπίζει μια δυσκολία που δεν ξέρει πώς να λύσει: ποιος κάνει τον Tiago χωρίς τον Tiago; Η Μαδρίτη απόλαυσε ένα στρωμένο δρόμο προς το τέρμα του Oblak, ο οποίος παρίστανε μερικές φορές τον μάγο του Οζ. Κι αντ'αυτού, η Atleti δεν πήρε, εκτός από φάσεις κυριαρχίας λόγω της ίδια της αναγκαιότητας της κατάστασης, το αντάλλαγμα της ρευστότητας του παιχνιδιού του Koke. Η Μαδρίτη, τοποθετημένη καλά πίσω με τον Kovacic και τον Modric να καλύπτουν καλά την άμυνά της, δεν είχε σημαντικές επιπλοκές απ’τις πλευρικές σέντρες και τις δεύτερες φάσεις, καλά σταματημένες απ’τους Varane και Nacho.


Η Atleti ούτε καν εκμεταλλεύτηκε ένα πολύ κακό ξεκίνημα της Μαδρίτης στο δεύτερο μέρος, με περιττές απώλειες μπροστά απ’την δική της περιοχή. Η καλύτερη απόκρουση του Keylor Navas ήρθε στο 92ο λεπτό, στο όριο του τέλους, όταν η Μαδρίτη πανηγύριζε ήδη τη νίκη. Οι παίκτες, νευρικοί και ξεπερασμένοι απ’τον αντίπαλο, χάθηκαν, ενώ οι κερκίδες χάθηκαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στον διαιτητή που μερικές φορές είχαν δίκιο και μερικές φορές, με σημαντικές αποφάσεις, όπως το πέναλτι, δεν είχαν. Είναι επίσης ατυχία ότι ο Κριστιάνο σκοράρει δύο γκολ το χρόνο από απευθείας φάουλ κι ένα απ’αυτά το βάζει σε σένα. Η Atleti δεν ήξερε να διαχειριστεί το μειονέκτημα, ούτε είχε υπομονή για να δημιουργήσει και θα μπορούσε να διαλυθεί ταπεινωτικά με μια μεγαλύτερη ευστοχία του φιλοξενούμενου. Εννέα βαθμούς πίσω απ’τον πρώτο τον Νοέμβριο, έχει πει ήδη αντίο στη Liga;

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.