News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Modric, η εμμονή της Atlético

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Του David G. Medina

Ο Κροάτης επιστρέφει στην 11άδα του ντέρμπι για να οδηγήσει το κέντρο

Ο Cholo τον θεωρεί το κλειδί της madridista μηχανής



Με τον Toni Kroos έξω λόγω τραυματισμού, το τιμόνι του madridista κέντρου στο επόμενο ντέρμπι έχει όνομα κι επίθετο: Luka Modric. Ο Κροάτης θα πάρει τη μπαγκέτα του αγώνα, θα ηγηθεί του κέντρου της Ρεάλ Μαδρίτης και θα’ναι ο υπεύθυνος ν’ανταγωνιστεί με τη μπάλα στα πόδια την υποτιθέμενη αριθμητική υπεροχή της Ατλέτικο στο μηχανοστάσιο.

Οι αλλαγές του στον ρυθμό, η αξιοπιστία όταν συνδυάζεται με τους επιθετικούς και η προνοητικότητά του να επιλέγει πάντα την καλύτερη επιλογή είναι μερικές απ’τις ιδιότητες που κοσμούν το 19 της Μαδρίτης και τον καθιστούν μια απ’τις κύριες rojiblancas ανησυχίες για να κερδίσει ένα ντέρμπι ζωτικής σημασίας. Λόγω του ότι είναι το τελευταίο στο πρωτάθλημα στο Calderón και, πάνω απ'όλα, γιατί μια ήττα θ’αφήσει την ομάδα του Cholo εννέα βαθμούς πίσω απ’την αντίπαλό της. Τεράστια διαφορά, ένα εμπόδιο δύσκολο να ξεπεραστεί, όταν έχουν παιχθεί μόλις 12 αγώνες πρωταθλήματος.

Μια σημασία που η Ρεάλ Μαδρίτης αναγνωρίζει (μόλις τον ανανέωσε μέχρι το 2020), ο madridismo ανταμείβει (θεαματική επευφημία στην επιστροφή του στο Μπερναμπέου κατά την τελευταία αγωνιστική ενάντια στην Leganés) ... Και η οποία δεν είναι ξένη στην Ατλέτικο.

Το παραδέχτηκε αυτή την εβδομάδα ο Gabi, ο rojiblanco αρχηγός κι ένας από εκείνους που θα υποφέρει το ταλέντο του Κροάτη στο χόρτο του Καλντερόν: "Με τον Modric, η Ρεάλ Μαδρίτης ανακτά τον καλύτερο παίκτη της". Μια σκέψη που συμμερίζεται μεγάλο μέρος των αποδυτηρίων του και, επίσης, ο άνθρωπος που άλλαξε την πρόσφατη ιστορία της Ατλέτικο, ο Diego Pablo Simeone. Κι αυτό γιατί ο Αργεντινός γνωρίζει ότι φρενάροντας τον Modric θα’χει κερδίσει τον μισό αγώνα, καθώς σημαίνει την απενεργοποίηση του λευκού παιχνιδιού.

Επιστροφή δύο μήνες μετά

Η επιστροφή του Λούκα είναι η καλύτερη είδηση ​​ που έχει λάβει ο Zidane τον τελευταίο καιρό. Με τους Casemiro και Kroos εκτός, ο Modric έπαιξε την τελευταία μισή ώρα ενάντια στην Leganes για να φτάσει στο μέγιστο σ’αυτό το παιχνίδι. Σ’ένα ντέρμπι στο οποίο οι πιθανότητες της Μαδρίτης περνάνε, σε μεγάλο βαθμό, απ’την καλύτερη έκδοση του Κροάτη.

Θα’ναι το δέκατο έκτο ντέρμπι του 19 από τότε που ήρθε στο Chamartin. Το ισοζύγιο είναι ισορροπημένο (πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες), με εξαιρετικές αναμνήσεις για τον Κροάτη στο Champions League (δύο κερδισμένοι τελικοί) κι όχι τόσο καλές στο πρωτάθλημα (έξι συνεχόμενα ντέρμπι στο πρωτάθλημα χωρίς νίκη).

Ο Modric έχει ξεκινήσει σε 12 απ’αυτά τα παιχνίδια και σ’όλα αυτά έχει αφήσει το στίγμα του τι αντιπροσωπεύει και του τι φοβούνται οι rojiblancos αντίπαλοί του, την εξαιρετική αξιοπιστία του στην πάσα. Κι αυτό γιατί ο Κροάτης έχει ένα μέσο όρο 88,31% επιτυχημένων πασών. Ή, μ’άλλα λόγια, έχει ολοκληρώσει επιτυχώς 741 απ’τις 839 πάσες του.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100003201501304

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.