News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Isco, ο επιτελικός μέσος που δεν παίζει επιτελικός μέσος

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Του Roberto Palomar, αρχισυντάκτη της Marca


Η Τεχνική Γραμματεία της Ρεάλ Μαδρίτης είχε πάντα την εμμονή να γεμίζει το ρόστερ με επιτελικούς μέσους. Συμβαίνει συχνά. Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, να αγοράζεις έναν επιτελικό μέσο. Στην τρέχουσα ομάδα υπάρχουν οι Kroos, James, Kovacic, Modric, Asensio και Isco. Μπροστά σ’ένα τέτοιο τερατούργημα, κάποιοι έπρεπε να μεταλλαχθούν και να προσαρμοστούν στην κατάσταση. Η ευφυΐα τους και η ευελιξία τους επέτρεψε στους Kroos, Modric και Kovacic να κάνουν περιουσία και καριέρα ως μέσοι. Στις περιπτώσεις των Toni και Λούκα, απ’τις καλύτερες στον κόσμο. Άλλοι δεν έχουν αυτή την αρετή. Γεννήθηκαν επιτελικοί μέσοι όπως γεννιέται κάποιος ταυρομάχος. Είναι επιτελικοί μέσοι από κούνια. Ο Isco είναι ένας απ’αυτούς.

Το ρεσιτάλ

Το ρεσιτάλ του Isco στο Καλντερόν είχε πολύ σχέση με τη θέση του και με το σύστημα. Ευρισκόμενος πίσω απ’τον Κριστιάνο Ρονάλντο, περιβαλλόμενος στα πλευρά από δύο παίκτες του πήγαινε έλα όπως οι Lucas Vázquez και Bale, ο Isco βρέθηκε με τις δίκαιες αμυντικές υποχρεώσεις: οπισθοχώρηση και τάξη. Καμία σχέση με το να τρέχει κυνηγώντας σκιές ή να καλύπτει μια πλευρά. Και, πάνω απ 'όλα, βρήκε τον αγαπημένο του βιότοπο του επιτελικού μέσου του εγχειριδίου: η απόσταση και η εγγύτητα της περιοχής. Του δίνει την περιστροφή κι αισθάνεται αμέσως ο ιδιοκτήτης ενός ναρκοπεδίου. Η ποιότητά του έκανε τα υπόλοιπα: επιτάχυνση, επιβράδυνση, έλεγχος, καθοδήγηση, το να παίζει με τη μία ή όχι -αναλόγως-, και να σπέρνει τον τρόμο κοντά στον Oblak.

Καταδικασμένοι

Το εύρος δράσης του Isco περιορίζεται στο 4-3-3, προς μεγαλύτερη δόξα του BBC. Πρέπει να παίζει ως πλέιμεικερ, το οποίο δεν είναι. Και τον έχουμε δει να απολαμβάνει και να υποφέρει εξίσου. Πολλές φορές μακριά απ’την περιοχή, προσπαθώντας να περισώσει δίνοντας μια χείρα βοηθείας στον Marcelo ή τραβώντας το χειρόφρενο για να μην καταλάβει χώρους που είναι του BBC. Έτσι που η συντριπτική νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης, αν και φαίνεται ένα παράδοξο, αφήνει κάποιον καταδικασμένο στην πορεία. Ο James, ο οποίος είχε από πάνω του μια φτυαριά χώμα, πλέον έχει δύο. Και, πάνω απ 'όλα, ο Μπενζεμά. Είναι αναπόφευκτο να σκεφτούμε ποια είναι τώρα η πραγματική θέση του στην κλίμακα.

Αν η κρούση του Morata τον έτρωγε κατά καιρούς, η αλλαγή του συστήματος και η εμφάνιση του Isco στη φυσική του θέση ανοίγει έναν κόσμο δυνατοτήτων για τον Ζιντάν. Δεν θα μάθουμε ποτέ αν ο Ζιντάν έφτασε στο σύστημα ή αν το σύστημα έφτασε στον Ζιντάν λόγω του τραυματισμού του Μπενζεμά. Αλλά ο τεχνικός, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του ως μύθος και με δημόσιες σχέσεις, είναι κάθε φορά και καλύτερος προπονητής.



Cristiano


Η σεζόν που ο Hugo Sánchez ισοφάρισε το ρεκόρ σκοραρίσματος του Zarra με 38 γκολ, έδωσε ένα μοναδικό γεγονός: τα 38 γκολ ήταν με μια επαφή. Κανένα με κουβάλημα της μπάλας ή με ντρίμπλα. Ένα άγγιγμα, ένα γκολ. Προς αυτό θα πρέπει να τείνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτό είναι ό, τι ακριβώς έκανε στο Calderon. Θα πρέπει να αντικαταστήσει τον πανικό με το δάγκωμα. Θα επεκτείνει την καριέρα του, θα απογοητεύεται λιγότερο και θα κάνει ό, τι έχει κάνει όλη του τη ζωή: θα φουσκώνει σκοράροντας γκολ. Να τρέχουν άλλοι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.