News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης του Zidane κάνει κουμάντο στο Game of Thrones της Laliga

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Του José Félix Díaz 

Παραμένει ο πρώτος και μεγάλος madridista στόχος



Ξεκίνησαν τη σεζόν με χαραγμένο το στόχο της la Liga. Ο Ζινεντίν Ζιντάν τη θέλει, οι παίκτες την επιθυμούν κι ο Florentino Pérez ψάχνει να δώσει ένα χτύπημα εξουσίας και ονειρεύεται αυτό το νταμπλ που δεν έχει ακόμη πετύχει με Liga και Champions League. Και με χτυπήματα όπως το Σάββατο το βράδυ που αποδεικνύει ότι αυτό που ήταν μια λαχτάρα το καλοκαίρι είναι μια πραγματικότητα το φθινόπωρο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έρχονταν ως εξιλαστήριο θύμα στο ντέρμπι και το χτύπημα εξουσίας που έχουν δώσει οι madridistas στο Vicente Calderón έχει αφήσει χωρίς απάντηση τους rojiblancos γείτονες κι έχει τρομάξει τους azulgrana, ο οποίοι είδαν, απ’το να ήθελαν να περάσουν πρώτοι, να μένουν τέσσερις βαθμούς μακριά με το Clásico σε δύο εβδομάδες.

Ο θρόνος της la Liga για την ώρα έχει ιδιοκτήτη. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει χάσει κανένα παιχνίδι και φαίνεται να’χει ξεπεράσει τις κακές στιγμές που βίωσε μ’εκείνες τις τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες. Οι αμφιβολίες έχουν εξαφανιστεί εντελώς. Υπάρχουν επιθυμίες εκεί, ένταση και το ποδόσφαιρο έχει επιστρέψει στα πόδια της.

Εβδομάδες πριν άφησε να ξεφύγει το πλεονέκτημα που της είχαν δώσει οι αρχικές ισοπαλίες της Ατλέτικο και η ήττα της Μπαρτσελόνα εναντίον Αλαβές, αλλά το πλεονέκτημα είναι και πάλι λευκό. Εννέα βαθμοί απ’τους rojiblancos, έναντι τεσσάρων εναντίον των azulgrana, πολλή απόσταση όταν οι λευκοί έχουν κάνει τρεις ισοπαλίες χωρίς διάλειμμα, αλλά που έχουν ακολουθηθεί από πέντε συνεχόμενες νίκες, ιδανικό διαβατήριο γι’αυτό το στερεό προβάδισμα που δείχνουν σ’αυτή τη σκληρή μάχη στην οποία έχει μετατραπεί η Ισπανική Λίγκα.

Ο Ζιντάν δεν ήταν παρά ένας διεκδικητής του θρόνου του πρωταθλήματος που οι Simeone και Luis Enrique είχαν ήδη στην κατοχή τους. Ο Γάλλος απέδειξε ήδη στο παρελθόν ότι η μάχη δεν του πέφτει μεγάλη. Ενώ είναι αλήθεια ότι η τελευταία ήττα του στο εγχώριο πρωτάθλημα ήρθε εναντίον της Ατλέτικο, η νίκη στο Καμπ Νόου, χρησίμευσε για να κλείσει στόματα και να φυτέψει το σπόρο του μέλλοντος. Και είναι ότι κάτι μεγάλο είναι στο δρόμο υπό τη μορφή προπονητή. Έχει ήδη δείξει ότι μπορεί να αγωνιστεί επί ίσοις όροις κι ότι δεν είναι πίσω από κανέναν απ’τους δύο.

Μπαρτσελόνα κι Ατλέτικο, πέμπτη στην βαθμολογία που σήμερα το απόγευμα μπορεί να υποχωρήσει στην έκτη θέση, φαίνεται να κατηγορούν το χτύπημα εξουσίας που έχουν δώσει οι madridistas. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν φαίνεται να βρίσκει τον απαραίτητο ρυθμό έτσι ώστε το ποδόσφαιρό της να μην παραλύει όταν είναι ή δεν εμφανίζεται ο Μέσι. Κι αυτό που συνέβη κατά της Μάλαγα είναι το καλύτερο παράδειγμα.

Περνούν οι αγωνιστικές και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν τα παρατάει. Θέλει το θρόνο, αυτόν που απ’το δεύτερο έτος του Μουρίνιο δεν ακουμπά, αυτόν της Liga. Πέντε συνεχόμενες νίκες, μηδέν ήττες και 30 βαθμοί κοσμούν τα πρώτα δώδεκα παιχνίδια ενός πρωταθλήματος που θέλουν κι έχουν θέσει ως προτεραιότητα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.