News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η μεγάλη αμφιβολία του Zidane

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Του José Félix Díaz 

Πρέπει να επιλέξει αν βάλει τον Μπενζεμά βασικό ή αν αλλάξει το σύστημα



Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν ξεχνά τι συνέβη πριν από ένα χρόνο. Ήρθε η Μπαρτσελόνα στο Μπερναμπέου και η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχτηκε την azulgrana ομάδα μ’εκείνη, που όλος ο κόσμος θεωρούσε την καλή 11άδα, αλλά με παίκτες όπως οι Μπενζεμά, Ράμος και James, φρέσκους ​​από έναν τραυματισμό. Δώδεκα μήνες αργότερα, η ιστορία επαναλαμβάνεται κι ο Γάλλος προπονητής δεν θέλει να πέσει στο λάθος που οδήγησε τον Rafa Benitez να βασιστεί σε τρεις παίκτες, χωρίς να’ναι σε πλήρεις συνθήκες σ’ένα παιχνίδι όπως του Σαββάτου εναντίον της Ατλέτικο.

Ο madridista προπονητής δεν βλέπει ακόμα τον Μπενζεμά ως έναν βασικό. Ξέρει ότι ο επιθετικός έχει βελτιωθεί, ότι η ετοιμασία του είναι καλή όπως του ομολόγησε χθες ο ίδιος ο Pintus έχοντας δουλέψει με τον φορ, αλλά η ιδέα του ήταν να ξεκινήσει το παιχνίδι απ’τον πάγκο. Το πρόβλημα εμφανίζεται με τον τραυματισμό του Morata, το οποίο αφήνει τον Ζιντάν με την ανάγκη να αλλάξει την τακτική διάταξη, ή να εμπιστευθεί τον Γάλλο απ’την αρχή. Αυτή είναι η κύρια αμφιβολία που διατηρεί.

Το αξίωμά του από τότε που ήρθε στον λευκό πάγκο είναι να μην βάζει βασικούς τους παίκτες που επιστρέφουν απ’τους τραυματισμούς. Δεν θέλει να τους πιέζει ούτε στο ελάχιστο. Δεν είναι της αρεσκείας του και περισσότερο βλέποντας τι ακολουθεί, μ’ένα παιχνίδι την Τρίτη με το Champions League να διακυβεύεται.

Ο Ζιντάν διαλογίζεται να βάλει στο εννέα τον Ρονάλντο, όπως στην Πορτογαλία. Θα ήταν ένας CR7 όπως παίζει με την εθνική του, πατώντας περιοχή αλλά με τον αέρα του.Είναι η κύρια επιλογή του, και να φέρει τον Bale στ’αριστερά, στην φυσική του θέση και στην οποία μπορεί να δώσει την καλύτερη απόδοσή του, τουλάχιστον στην Ρεάλ Μαδρίτης. Στην εθνική του παίζει ό, τι θέλει κι όπου θέλει. Έχει γαλόνια και απόδοση.

Χωρίς τον Casemiro και τον Pepe στο εκατό τοις εκατό και χωρίς πιθανότητες να μπουν στην αρχική ενδεκάδα, Kovacic και Modric θα αποτελέσουν δίδυμο στη μεσαία γραμμή τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Δεν υπάρχει άλλο. Οι τραυματισμοί κουμαντάρουν το σύστημα ενός Ζιντάν, που δεν έχει ακούσει κάποια μομφή από τότε που έχουν εμφανιστεί τα σωματικά προβλήματα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Το τελευταίο του Άλβαρο Μοράτα. Ο Isco θα συμπληρώσει τη μεσαία γραμμή, με αποστολή να δημιουργεί και να βοηθάει στην άμυνα, εξίσου.

Στην περίπτωση του επιθετικού, Ομοσπονδία και Ρεάλ Μαδρίτης διατηρούν διαφορετικές εκδοχές. Οι γιατροί της μιας και της άλλης μίλησαν το βράδυ της Τετάρτης κι απ’την Ciudad del Fútbol υποστηρίζουν ότι ο παίκτης δεν παραπονέθηκε για κανέναν πόνο στις ημέρες που βρίσκονταν με την Ισπανία. Απ’το Bernabeu δεν το’χουν τόσο ξεκάθαρο. Η αλήθεια είναι ότι ο Diego Costa παραπονέθηκε για πόνο κι επέστρεψε στο Λονδίνο πρόωρα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.