News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η δυσπιστία του Simeone

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Του Antonio Sanz

Ο προπονητής της Ατλέτικο αισθάνεται ότι η ομάδα δεν τον ακολουθεί όπως θα ήθελε. Φυσικά, αν κερδίσει τη Μαδρίτη, θα θάψει τη λύπη. Θα του είναι το ίδιο αν έγινε με την ιδέα του ή με της ομάδας



Ο ένας είναι της Atleti, ο Koke. Ο άλλος είναι της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Nacho. Οι δύο τους είναι καλά παραδείγματα των χρωμάτων τους και των γενιών τους, οι οποίοι έχουν μεγαλώσει περισσότερο ισότιμα από προηγούμενες άλλες. Οι δύο τους υπερασπίζονται με τον ίδιο ενθουσιασμό τη la Roja παρά το σακάκι που φοράνε κάθε Κυριακή. Η σκηνή έλαβε χώρα στο πιο καυτό σημείο των διακυμάνσεων μεταξύ των συμπαικτών: στον κύκλο της προθέρμανσης. Και πως όχι, σε εβδομάδα ντέρμπι, στο κορόιδο διαφάνηκε... το ντέρμπι. Atleti και Real συναντιούνται και πάλι σε ένα νέο ματς, μετά του Μιλάνου με περισσότερες rojiblancas ανάγκες. Αυτή τη φορά, μια ήττα θα φέρει εννιά βαθμούς μακριά τις ομάδες, πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει ένα πρόωρο αντίο στον τίτλο ... τώρα που ο Simeone παραδέχεται ότι παλεύουν γι 'αυτόν, αν και γι’αυτό έχει αναγκαστεί να βάλει μέσα στον αγώνα επίσης και την Σεβίλλη. Η αναμέτρηση φαίνεται κλειδί για τους γηπεδούχους, με σκοπό να μην χάσουν το λευκό μονοπάτι. Μια Μαδρίτη που, ικανοποιημένη χωρίς να καυχιέται, όπως θα’λεγε ο Λουίς Αραγονές, είναι πρώτη στο πρωτάθλημα, διατηρεί ένα εξαιρετικό σερί 16 αήττητων αγώνων πρωταθλήματος ως φιλοξενούμενη και 28 επίσημων αγώνων χωρίς να ηττηθεί -δεν έχει γονατίσει απ’τη Βόλφσμπουργκ, περισσότερο από επτά μήνες πριν-.

Η Atleti αντιμετωπίζει το ντέρμπι σε πλήρη ποδοσφαιρική συζήτηση. Εκείνη η φράση του Menotti για την εθνική -"Η Ισπανία έχει να επιλέξει ανάμεσα στο να’ναι ταύρος ή ταυρομάχος"- μπορεί να εφαρμοστεί τώρα στην ομάδα του Simeone. Είναι μέχρι κι αρκετά κοινό, γι 'αυτό δεν είναι παράξενο, ότι ο προπονητής επεκτείνεται σε ατομικές συνομιλίες με μερικούς απ’τους παίκτες σε καθοριστικά θέματα τακτικής του παιχνιδιού. Αυτές οι σκηνές εμφανίζονται κυρίως όταν τα πράγματα δεν κυλούν καλά. Και τώρα η ομάδα του Manzanares έχει υποστεί δύο σκληρές οπισθοδρομήσεις πρωταθλήματος. Οι διαδοχικές ήττες σε Σεβίλλη και Σαν Σεμπαστιάν έχουν ξεσηκώσει μια ομάδα λίγο συνηθισμένη να χάνει. Αυτή είναι η μεγάλη αξία και η μεγάλη κληρονομιά του Cholo, και για το οποίο η colchonera παροικία θα πρέπει να του είναι αιώνια ευγνώμων: η αλλαγή της νοοτροπίας των παικτών -αυτών που υπήρχαν ήδη κι αυτών που ήρθαν για να σχηματίσουν μια νικήτρια ομάδα-. Αλλά νικάει με διαφορετικούς τρόπους, και πρόκειται για την επιλογή του καλύτερου που διαθέτει. Μέχρι αυτή τη σεζόν, η Atleti έχτιζε την επιτυχία από μια ατσάλινη και σπαρτιατική αμυντική πειθαρχία. Στη συνέχεια, σκότωνε στην αντίπαλη περιοχή με επίμονο ρυθμό. Ωστόσο, ο προπονητής έχει θελήσει να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Το προσπάθησε ήδη πέρυσι και υπαναχώρησε. Φέτος, το έχει επανεξετάσει υπό το θολό βλέμμα μερικών απ’τους πιο πιστούς του στ’αποδυτήρια.



Gabi και Godin είναι δύο απ’τους ηγέτες αυτής της ομάδας. Δύο παίκτες θεμελιώδεις και κλειδιά στην αμυντική μηχανή της 11άδας. Δύο καθοριστικά κομμάτια στα οποία στηρίζεται η ισορροπία της ομάδας. Δύο προμαχώνες με εμπειρία κι αντίληψη του παιχνιδιού που παρατηρούν με κάψα όλα όσα συμβαίνουν στην οντότητα. Ως εκ τούτου, ο πρώτος αρχηγός παραδέχτηκε δημοσίως ένα απ’τα κλειδιά που διαχειρίζονται στο εσωτερικό της κι έχουν προκαλέσει ορισμένες παρεκκλίσεις της ομάδας οδηγώντας σε ήττες. "Με τον Koke στο κέντρο, παράγεται πολύ παιχνίδι, έχουμε τη μπάλα περισσότερο, αλλά όταν αμυνόμαστε, είμαστε πολύ πιο εύθραυστοι. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνουμε και πάλι μια ισχυρή ομάδα, μια ομάδα στην οποία δουλεύουν όλοι για το ίδιο". Ξεκάθαρος σαν νερό. Με προσωπικότητα και θάρρος, ο Gabi ανέλυσε την κατάσταση. Ειλικρινά, τίποτα καλύτερο από μια καλή αυτοκριτική για να εξελιχθεί και να επαναληφθεί η πορεία της νίκης. Αλλά αυτό δεν είναι μια αποκλειστική σκέψη του «14». Πρόκειται για ένα κοινό προβληματισμό και συμμεριζόμενο από πολλούς στ’αποδυτήρια.

Να αναστατώνεσαι, σύμφωνα με το λεξικό της Ακαδημίας, σημαίνει, επιπλέον με το να θυμώνεις, αιτία δυσπιστίας. Ο Simeone δεν είναι θυμωμένος, αλλά αισθάνεται ότι η ομάδα δεν τον ακολουθεί όπως θα ήθελε. Υπάρχουν αμφιβολίες σ’αυτή την εξελικτική διαδικασία που θέλει να συμβάλλει στο επιτυχές μοντέλο που έχει δώσει τόσα στην Atleti. Σ’αυτή τη δημόσια συζήτηση που προσέφεραν προπονητής κι αρχηγός, ανοιχτά στο γήπεδο προπόνησης στο Majadahonda, μόνο αυτοί ξέρουν πραγματικά τον αληθινό διάλογο. Ωστόσο, έχει αποκαλυφθεί ότι και οι δύο μίλησαν για το πώς να κερδίσουν την Ρεάλ Μαδρίτης. Επειδή ας μην γελιόμαστε, οι δύο τους επιδιώκουν το ίδιο. Δεν έχει σημασία αν δεν άρεσαν στον τεχνικό τα λόγια του παίκτη ή εάν το μήνυμα ήταν κατάλληλο ή όχι για να προσφερθεί στα μέσα ενημέρωσης. Η πραγματικότητα είναι ότι οι δύο atléticos θέλουν να κερδίσουν το ντέρμπι όπως και να’χει. Πώς; Εδώ υπάρχει η διαφορά. Ο ένας πιστεύει ότι ο Koke θα πρέπει να βρίσκεται στον άξονα για να παράγει περισσότερο παιχνίδι κι ο άλλος ότι σ’αυτή τη θέση το αμυντικό σύστημα χάνει την προστασία του. Οι αμφιβολίες έχουν έρθει με τις τελευταίες δύο ήττες. Αλλά οι παίκτες μηρυκάζανε αυτή την κατάσταση πριν ακόμη κι απ’το Sánchez Pizjuán.



Τι εποχές στις οποίες στην Atleti μιλούσε για ποδοσφαιρική διαμάχη απ’τον προβληματισμό και το διάλογο. Από τότε που ήταν παίκτης και συλλογίζονταν να γίνει προπονητής, ο Simeone φιλοδοξούσε πάντα να παίξει με το σύστημα των τεσσάρων αμυντικών, των δύο μέσων εργασίας κι αναχαίτισης και των τεσσάρων επιθετικών. Η ιταλική επιρροή στη διαμόρφωσή του τον καλούσε να προστατεύει τον άξονα. Ωστόσο, η εξέλιξη του ως προπονητή τον οδηγεί να ποντάρει σε ορισμένες πιο επιθετικές τακτικές παραλλαγές, όπως σκέφτονταν στα πρώτα χρόνια της προηγούμενης δεκαετίας. Αλλά ο Cholo γνωρίζει επίσης ότι για να ικανοποιήσει την ομάδα, του λείπει ένας φορμαρισμένος Tiago ή ένας αποκατεστημένος Augusto. Τον ένα μπορεί να τον υπολογίζει κατά το ήμισυ και τον άλλο καθόλου. Ως εκ τούτου, αναζητά λύσεις για να μην εγκαταλείψει την εξέλιξη του μοντέλου του και για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του ρόστερ σ’αυτήν την φόρμουλα. Φυσικά, αν κερδίσει τη Μαδρίτη, θα θάψει τη λύπη. Θα του είναι το ίδιο αν έγινε με την ιδέα του ή με της ομάδας. Υπάρχουν μέρες στις οποίες η νίκη είναι τόσο νόστιμη που κάποιος κάνει στην άκρη αυτό που θέλει περισσότερο.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.