News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Sporting Portugal Real 1-2

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Κακή εμφάνιση απ’την Ρεάλ, δεν άξιζε τη νίκη βάση της εικόνας του αγώνα, καθώς η Σπόρτινγκ άξιζε σίγουρα την ισοπαλία. Ωστόσο συμβαίνουν κι αυτά στο ποδόσφαιρο, και ειδικά όταν αντίπαλός σου είναι αυτή η Ρεάλ του ΖΖ, συμβαίνουν πολύ συχνά, με την Ρεάλ να σκοράρει απ΄το πουθενά, κι άλλοτε να παίρνει νίκες που κάνουν τον αντίπαλο να νιώθει ξενερωμένος για την προσπάθεια που κατέβαλλε, κι άλλοτε να φτάνει σε πλασματικά σκορ. Να δούμε για πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Άλλωστε στο πρωτάθλημα, την έχουμε πληρώσει ήδη, όσο κι αν βαθμολογικά είμαστε σε καλή κατάσταση. Η νίκη ήρθε, η πρόκριση ήρθε, και την τελευταία αγωνιστική η ομάδα παίζει την πολύ σημαντική πρώτη θέση του ομίλου στη Μαδρίτη, ενάντια στη Ντόρτμουντ, μόλις 4 μέρες μετά το κλάσικο.



Ο ΖΖ έκανε το σωστό, και δεν άλλαξε, ουσιαστικά, την 11άδα η οποία έφερε τον θρίαμβο στο Καλντερόν. Έτσι, μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η Ρεάλ πήρε τον έλεγχο και την κατοχή, γυρνώντας με υπομονή τη μπάλα, ψάχνοντας το γκολ. Όμως η  Σπόρτινγκ του Ζορζ Ζέσους δεν είναι τυχαία ομάδα, όπως άλλωστε έδειξε και στο Μπερναμπέου. Αμύνονταν αποτελεσματικά, πρέσαρε σωστά, και η Μαδρίτη δεν έβρισκε το δρόμο προς το τέρμα. Φτάσαμε στο 28’ χωρίς υποψία φάσης, όταν ο Ρονάλντο ελίχθηκε από δεξιά και κέρδισε το φάουλ. Ο Μόντριτς ανέλαβε την εκτέλεση, η οποία αν και κακή, κατέληξε στον Πορτογάλο, ο οποίος έκανε ένα κακό σουτ που κατέληξε σε ασίστ στον Βαράν για το 0-1. Η Σπόρτινγκ έψαξε ν’απαντήσει άμεσα, και τρία λεπτά αργότερα, ο Μαρσέλο βρέθηκε εκτός θέσης, ο Gelson Martins πλαγιοκόπησε, γύρισε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, ο Bruno Cesar έπιασε αμαρκάριστος το σουτ, με τον Ράμος να σώζει από βέβαιο γκολ, διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 40’, και πάλι ο Μαρσέλο, δυσκολεύτηκε απέναντι στον Gelson Martins, του έκανε φάουλ έξω απ’την περιοχή, -παίρνοντας και κάρτα- η εκτέλεση του οποίου απ’τον Bruno Cesar πέρασε μόλις άουτ. Στο 43’ αψυχολόγητο πούλημα της μπάλας έξω απ’την περιοχή απ’τον Ράμος, ενώ ήταν μόνος του, με τη φάση, ευτυχώς για τη λευκή ομάδα, να καταλήγει σε οφσάιντ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, και πάλι ο Gelson Martins, οποίος αποτέλεσε έναν εφιάλτη για τον Μαρσέλο, έφυγε στην κόντρα, ο Μαρσέλο παραπάτησε κι έπεσε, δείχνοντας προς στιγμή να’χει πάθει διάστρεμμα, αν και τελικά δεν είχε τίποτα, κι ο Martins πλαγιοκόπησε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, με τον Ράμος να διώχνει τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Το παιχνίδι συνέχιζε στο ίδιο κλειστό τέμπο, μια παρτίδα σκάκι, όταν στο 65 η Σπόρτινγκ έμεινε με 10. Ο Joao Pereira φάνηκε να χτυπάει τον Κόβασιτς στο σημαιάκι του κόρνερ, με τους επόπτες γραμμών να’ναι ακριβώς δίπλα, και τον Πορτογάλο ν’αποβάλλεται. Η Ρεάλ, ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα, και μάλιστα αποφάσισε να το επιστρέψει. Στο 79’, ο Κοεντράο, εν μέσω εξέλιξης της φάσης, σήκωσε τα χέρια μέσα στην περιοχή, για να ζητήσει χέρι του αντιπάλου, η μπάλα βρήκε στο δικό του και η Σπόρτινγκ έκανε το 1-1 με πέναλτι.

Φτάνοντας στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, η Ρεάλ απείλησε μόλις για δεύτερη φορά, όταν στο 84, μετά από κόρνερ του Μόντριτς, η μπάλα πέρασε, έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Λούκας με κακό τελείωμα την έστειλε άουτ. Αμέσως η Σπόρτινγκ έψαξε για το 2-1, όταν ο Βαράν έκανε λάθος πάσα, επέτρεψε τη δεύτερη επίθεση στη Σπόρτινγκ, που πίεζε με 10 παίκτες, έγινε το γύρισμα απ’τον Gelson Martins μέσα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του Κάμπελ δεν βρήκε στόχο. Κι αφού δεν έγινε το 2-1, στο επόμενο λεπτό, ο Ράμος έκανε τη σέντρα, ο Μπενζεμά έπιασε την ωραία κεφαλιά απ’το ύψος του πέναλτι, δίνοντας τη νίκη στην Ρεάλ.

Ο Ρονάλντο δεν είχε καλό ματς. Εγκλωβίστηκε ως φορ, στο καλό πρέσινγκ της Σπόρτινγκ, και δεν τροφοδοτήθηκε όπως έπρεπε. Ο Μπέιλ πήγε καλύτερα, χωρίς πάντως να καταφέρει να γίνει ουσιαστικός και δεν βοήθησε και πολύ τον Μαρσέλο στην δύσκολη αποστολή του. Αποχώρησε και τραυματίας χωρίς να φαίνεται κάτι σοβαρό. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για χτύπημα στον αστράγαλο, αύριο θα κάνει εξετάσεις. Λίγα πράγματα απ’τον Λούκας, δεν κατάφερε να κάνει την άμυνα των Πορτογάλων να τον νιώσει. Αν και δεν επέτρεψε ρήγματα απ’την πλευρά του. Ούτε κι ο Ίσκο φάνηκε ιδιαίτερα, εγκλωβισμένος ανάμεσα στα χαφ των Πορτογάλων, και με την Ρεάλ να ψάχνει περισσότερο το παιχνίδι απ’τα πλάγια.

Μόντριτς και Κόβασιτς έκαναν όλο το παιχνίδι για την Ρεάλ, ήταν ο λόγος για την κατοχή της, η οποία τέλειωσε στο 59-41. Ο Ματέο κέρδισε και την κόκκινη.

Ο Ράμος είχε το χοντρό λάθος στο 43, που τον εκθέτει. Σαφώς, είχε και καίρια κοψίματα που προαναφέρθηκαν, είχε την ασίστ στο νικητήριο, αλλά δε αναφέρει πουθενά στο συμβόλαιό του ότι δικαιούται σε κάθε ματς να’χει από ένα χοντρό λάθος, επειδή στη συνέχεια το διορθώνει. Δυστυχώς, δεν θ’αλλάξει ποτέ. Καλό παιχνίδι σε γενικές γραμμές απ’τον Βαράν, μ’ένα ακόμα γκολ. Ο Καρβαχάλ σταθερός, δεν επέτρεψε ρήγματα απ’την πλευρά του, δεν μπόρεσε όμως να βοηθήσει δημιουργικά. Ο Μαρσέλο είχε πολύ άσχημο βράδυ, ο Gelson Martins ήταν πραγματικός εφιάλτης που τον ταλαιπώρησε αφάνταστα. Ο Μπέιλ έπρεπε να τον έχει βοηθήσει περισσότερο. Ο Νάβας, πλην του πέναλτι δεν είχε ν’αντιμετωπίσει καμία ουσιαστική φάση, καθώς όλα περνούσαν λίγο έξω απ’τα δοκάρια.


Ο Μπενζεμά μπήκε, κι όπως συνηθίζει, περιφέρονταν. Κατάφερε ωστόσο να σκοράρει το νικητήριο και να τραβήξει τα φώτα, μετατρεπόμενος στην χρυσή αλλαγή. Σε αντίθεση με τον Κοεντράο, που μετατράπηκε στην αλλαγή του άνθρακα, σε μια ενέργεια απίστευτης φελλάδας. Λίγα πράγματα απ’τον Ασένσιο στα 30 λεπτά που έπαιξε, δεν μπόρεσε να φανεί.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.