News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Atletico Real 0-3

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Τρεισήμισι χρόνια χωρίς νίκη της Ρεάλ επί της Ατλέτικο στο πρωτάθλημα, ήταν πάρα πολλά. Και 4 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα για την Ρεάλ, είναι εξίσου πάρα πολλά. Τεράστιο αποτέλεσμα για την Ρεάλ, δεδομένων των συνθηκών με τις οποίες κατέβηκε στο ματς. Τεράστιο αποτέλεσμα για τη σημασία του και τη νέα κατάσταση που φέρνει στη βαθμολογία. Διπλό τίτλου. Ο ΖΖ έχει επικριθεί δικαίως για πολλά, αλλά σήμερα, έστησε την ομάδα, με το μόνο τρόπο που θα μπορούσε να το κάνει μπροστά στις απουσίες, και δικαιώθηκε. Πανηγυρικά. Συγχαρητήρια σ’αυτόν και στους παίκτες που έφεραν εις πέρας το πλάνο στην εντέλεια και ξέπλυναν τη ντροπή του 4-0 του Φεβρουαρίου του 15, κάνοντας μια παλικαρίσια και σπουδαία εμφάνιση, φτάνοντας σ’ένα δίκαιο 0-3.



Στο πρώτο μέρος, η Ατλέτικο μπήκε ψάχνοντας την πρωτοβουλία στα πρώτα λεπτά, χωρίς να μπορεί ν’απειλήσει ουσιαστικά, και την Ρεάλ να περιμένει, όπως αναμένονταν. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η Ρεάλ προσαρμόστηκε και μόλις στο 11’, ο Ίσκο πήρε τη μπάλα έξω απ’την περιοχή, κατέβασε ωραία, έδωσε κάτω αριστερά για τον Μαρσέλο, ο οποίος έκανε τη σέντρα με τη μία για τον Ρονάλντο, μέσα στην μικρή περιοχή. Ο Πορτογάλος έπιασε την πολύ ωραία κεφαλιά, αλλά ο Ομπλάκ έπεσε κι έβγαλε με μια μεγάλη επέμβαση, με το ριμπάουντ να το προλαβαίνει η άμυνα της Ατλέτικο. Η Ρεάλ συνέχισε στο ίδιο πνεύμα, και στο 20’, Μπέιλ και Μόντριτς κέρδισαν τις κόντρες έξω απ’την περιοχή των rojiblancos, με τον Κροάτη να κάνει το συρτό σουτ από αριστερά και τον Ομπλάκ να μπλοκάρει εύκολα.

Κι αφού η Ρεάλ προειδοποίησε, ήρθε η ώρα να κάνει και τη ζημιά. Στο 22’, ο Ρονάλντο εκτέλεσε το φάουλ απ’τον άξονα, η μπάλα κόντραρε στον Σάβιτς στο τοίχος, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου Ομπλάκ. Οι blancos συνέχισαν πιστοί στο πλάνο, οι colchoneros ήταν μπλοκαρισμένοι, και στο 30’ ο Ίσκο έκανε την κάθετη στον Ρονάλντο μέσα στην περιοχή, ο Πορτογάλος έκανε ωραία το τακουνάκι αδειάζοντας τον αντίπαλο, αλλά τετ α τετ με τον Ομπλάκ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 0-2, πλασάροντας αναιμικά στην αγκαλιά του Σλοβένου. Μέχρι την ανάπαυλα δεν υπήρξε άλλη φάση, με την ομάδα του Τσόλο να’ναι ακίνδυνη και τον Νάβας θεατή.

Όπως αναμένονταν, η Ατλέτικο μπήκε στο δεύτερο μέρος πιο δυνατά. Ήδη στο πρώτο λεπτό, ο Καράσκο έπιασε το φαλτσαριστό αριστερά απ’το ύψος της περιοχής, με τη μπάλα να περνάει μόλις δίπλα απ’τη συμβολή. Στο 50’ ο Μόντριτς έκανε το λάθος, έχασε τη μπάλα, ο Γκριζμάν έφυγε στην κόντρα έκανε το σουτ, το οποίο όμως κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Κέιλορ. Περνώντας το πρώτο 10λεπτο του δεύτερου μέρους -το πιο απειλητικό κομμάτι της Ατλέτικο στο ματς- η Ρεάλ κέρδισε ένα φάουλ από δεξιά, ο Μόντριτς έκανε τη σέντρα ο Μπέιλ πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα πάνω απ’τα δοκάρια.

Μετά το πρώτο τέταρτο, η Ρεάλ είχε ήδη κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη νίκη: είχε κρατήσει το 0, αναγκάζοντας πλέον τον Τσόλο, να τα παίξει όλα για όλα, καθώς δεν μπορούσε να μείνει στο -9 στον πίνακα. Ο Αργεντινός, έκανε διπλή αλλαγή στο 60’. Γκαμειρό στον Τόρες και Κορέα στον Γκάμπι, αφήνοντας πλέον την ομάδα του χωρίς καθαρό αμυντικό χαφ, απέναντι στη Μαδρίτη των αντεπιθέσεων. Εκεί έγειρε η πλάστιγγα. Πολύ σύντομα. Καθώς, αφού η Ρεάλ προειδοποίησε με το συρτό σουτ του Ίσκο στο 67’, το οποίο ο Ομπλάκ έδιωξε σε κόρνερ με μεγάλη επέμβαση, στο 69’, μετά από πάρα πολύ δυνατή κεφαλιά-διώξιμο της μπάλας του Βαράν, πίσω απ’τη σέντρα, ο Ρονάλντο έφυγε στην κόντρα, ανατράπηκε απ’τον Σάβιτς, ο οποίος εξελίσσονταν σε μοιραίο κι έκανε το 0-2.

Πλέον οι παίκτες του Τσόλο είχαν ν’ανέβουν ένα βουνό. Ο Καράσκο προσπάθησε να τους ξαναβάλει άμεσα στο ματς, αλλά το πλασέ του απ’το ημικύκλιο στο 72’, δεν ήταν καλό με τον Νάβας να μπλοκάρει άνετα. Και στο 76’, διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, όταν η Ρεάλ βρέθηκε και πάλι σε αντεπίθεση. Ο Ίσκο έδωσε με τη μία στον Μπέιλ, ο Ουαλός πήρε ωραία τη μπάλα μπροστά του κι έφυγε στον ανοιχτό χώρο έφτασε στην περιοχή κι έδωσε την κατάλληλη στιγμή δεξιά στον Ρονάλντο, που έκανε το 0-3 με τον Ομπλάκ στην άλλη γωνία.

Από’κει και πέρα, η Ατλέτικο έψαξε το γκολ της τιμής, με το μακρινό σουτ του Καράσκο στο 86’, με τον Νάβας να διώχνει σε κόρνερ, και με την μεγαλύτερη ευκαιρία της στον αγώνα, στις καθυστερήσεις, όταν ο Νάβας σταμάτησε σε τετ α τετ τον Κορέα. Ενδιάμεσα (88), ο Καρβαχάλ έκανε τη σέντρα από δεξιά, με την κεφαλιά του Μόντριτς να περνάει πάνω απ’τα δοκάρια.

Υστερήσαντες δεν υπήρξαν. Ο καθένας έπαιξε το ρόλο του τέλεια. Mvp προφανώς και βγαίνει ο Πορτογάλος. Ήταν η αιχμή του δόρατος. Είναι ο ρόλος που μπορεί να παίξει πλέον καλύτερα απ’οποιονδήποτε άλλον, και που σήμερα έπαιξε λόγω των συνθηκών. Όσο θα περιφέρεται αριστερά, βγάζοντας από’κει τον Μπέιλ, που είναι, επίσης, για τον Ουαλό, η θέση που μπορεί να πάει καλύτερα απ’οπουδήποτε αλλού, η ομάδα θα ζημιώνεται. Είναι λυπηρό, ότι για να γίνει το σωστό, έπρεπε να υπάρξουν τραυματισμοί κι αναγκαστικές συνθήκες.

Το σημερινό ματς, με άξονα ερωτηματικό, με αμυντικά χαφ τους Κροάτες, και δίδυμο πίσω τους του Νάτσο, Βαράν, προκαλούσε πολλές αμφιβολίες κι ανησυχίες. Προσωπικά δεν περίμενα τη νίκη, κι ακόμα και την ισοπαλία την έβλεπα να’ρχεται δύσκολα. Πόσο μάλλον ένα 0-3. Η, μόλις τέταρτη ανέπαφη εστία της χρονιάς, ήρθε στο Καλντερόν, μ’αυτά τα πρόσωπα στον άξονα. Το αποτέλεσμα αλλάζει τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα, που έχει όμως ακόμα πολύ δρόμο, και τα δύσκολα μόλις άρχισαν για την Ρεάλ. Γι’αυτό και η συνέχεια επιβάλλεται να’ναι ανάλογη.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.