News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η ανατροπή του Kovacic

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Της Laura Rubio

Ο Κροάτης έχει παίξει βασικός στα ίδια παιχνίδια με όσα όλη την περσινή χρονιά



Από περιττός, απαραίτητος. Η κατάσταση του Kovacic έχει αλλάξει ριζικά. Το καλοκαίρι γίνονταν λόγος για την αποχώρησή του και τώρα είναι ένας θεμελιώδης παίκτης για τον Ζιντάν.

Ο Κροάτης προσγειώθηκε στον Λευκό Οίκο την περασμένη σεζόν μετά από ρητή απαίτηση του Μπενίτεθ. Ο Mateo -ένας παίκτης ελάχιστα γνωστός στους madridista οπαδούς- ήρθε στο Μπερναμπέου απ’την Ίντερ για 31.000.000 €. Ένα ποσό χρημάτων που δεν τον βοήθησε στα πρώτα στάδια του στη Μαδρίτη.

Ο Kovacic ξεκίνησε καλά τη σεζόν στο ντεμπούτο του. Έπαιξε λεπτά στα πρώτα οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος και μετατράπηκε στον «12ο» παίκτη, μέχρι που ένας μυϊκός τραυματισμός σταμάτησε απότομα την εξέλιξή του. Ο παίκτης έμεινε μακριά απ’το γήπεδο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ακριβώς όταν άρχιζε να στοχοποιείται ο Μπενίτεθ. Η απόλυση του μεγάλου υποστηρικτή του, οδήγησε σε μια στροφή 180 μοιρών στην κατάσταση του Kovacic στην ομάδα.

Με την άφιξη του Ζιντάν, ο Κροάτης ξεχάστηκε. Μια απόφαση, εν μέρει, δικαιολογημένη λόγω της απόδοσης του Ματέο στην Λας Πάλμας. Ένα κακώς εκτελεσμένο φάουλ απ’τον παίκτη οδήγησε στο γκολ της ισοφάρισης των canarios.

Αυτή η παρέμβαση σηματοδοτεί ένα πριν και μετά στις αποφάσεις του Γάλλου: ο Kovacic δεν μπαίνει στην αποστολή για το Clásico και παίζει μόλις πάνω από 40 λεπτά σε μια αναμέτρηση. Η κατάσταση του Κροάτη φτάνει σε ένα τέτοιο σημείο που ο Kovacic κοιτάει έξω απ’τη Μαδρίτη.

Αυτή τη σεζόν τα πάντα έχουν αλλάξει. Ο παίκτης έχει περάσει απ’τις κερκίδες στο χόρτο σε μόλις τρεις μήνες. Απόδειξη αυτού είναι ότι σήμερα, -όταν ακόμα δεν έχουμε φτάσει στη μέση της σεζόν- έχει ήδη τα ίδια παιχνίδια ως βασικός στο πρωτάθλημα σε σχέση με πέρυσι: οκτώ. Κι αυτό γιατί ο Κροάτης έχει μετατραπεί σε μια λύση για όλα τα δεινά, υπό τη μορφή τραυματισμών, που πλήττουν τη Μαδρίτη.

Απ’τον πάγκο στο χόρτο

Ο Kovacic είναι ειδικός στο να καλύπτει οποιαδήποτε απουσία στο κέντρο. Δεν έχει σημασία αν πρέπει να καλύψει την απουσία του Casemiro, του Modric ή του Kroos, ανταποκρίνεται πάντα, κι αυτό πείθει τον Ζιντάν. Τόσο, που τόσο ο Γάλλος όσο και το club έχουν αλλάξει την προοπτική όταν μιλάνε για τον παίκτη. Υποστηριζόμενος πάντα απ’τον Modric, τον θεωρούν ως έναν απ’τους παίκτες με τη μεγαλύτερη εξέλιξη.


Όλα δείχνουν ότι θα’ναι και πάλι στην 11άδα στο ντέρμπι. Σήμερα συνεχίζει να δουλεύει στο γυμναστήριο, αλλά ο Zizou ελπίζει να’χει τις υπηρεσίες του για την αποφασιστική μονομαχία του Καλντερόν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.