News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Giménez, το τελευταίο σενάριο της έντασης Ρεάλ Μαδρίτης- Atlético

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Του José Félix Díaz 

Αποξένωση μεταξύ των ηγετών των δύο οντοτήτων



Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης τίθενται αντιμέτωπες και πάλι μετά τον τελικό του Μιλάνου. Η αντιπαλότητα παραμένει άθικτη. Είναι γείτονες, αλλά ο καθένας υπερασπίζεται τα ενδιαφέροντά του τόσο στο γήπεδο όσο και στα γραφεία, μέρος όπου η επικοινωνία δεν περνάει τα καλύτερά της.

Η ψυχρή εγκαρδιότητα που διέπει τις σχέσεις μεταξύ των ηγετών των δύο ομάδων θα ξεχαστεί για λίγο στο γεύμα που θα’χουν πριν απ’το παιχνίδι, αλλά μετά ο καθένας στην πλευρά του. Λίγος διάλογος, όπως αποδείχθηκε το περασμένο καλοκαίρι ενώπιον του ενδιαφέροντος της Ρεάλ Μαδρίτης για τον José María Giménez.

Miguel Ángel Gil και Florentino Pérez έχουν δύο πολύ διαφορετικούς τρόπους κατανόησης της διαχείρισης μιας αθλητικής οντότητας. Σε θεσμικό επίπεδο, η Ατλέτικο έχει ανακηρυχθεί κοντά τόσο στην Ομοσπονδία όσο και στην Laliga, οντότητες με τις οποίες η Ρεάλ Μαδρίτης δεν διατηρεί ούτε καλή ούτε κακή σχέση, απλά δεν διατηρεί.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα υπήρξαν ένα απ’τα τελευταία επεισόδια στα οποία ο διευθύνων rojiblanco σύμβουλος κι ο λευκός πρόεδρος έχουν διατηρήσει εντελώς αντίθετες θέσεις, αντιτιθέμενοι σε διάφορες συναντήσεις των αφεντικών του ποδοσφαίρου και φτάνοντας στο μέγιστο βαθμό τους στο γεύμα που έλαβε χώρα το περασμένο έτος πριν απ’το ντέρμπι του Καλντερόν.

Η τηλεόραση και η μετέπειτα διανομή των οπτικοακουστικών δικαιωμάτων δεν υπήρξε το τελευταίο σενάριο αυτών των διαφορών. Έχει αθλητικό χαρακτήρα και είχε ως αναφορά τον José María Giménez. Η Ρεάλ Μαδρίτης παρακολουθούσε τον Ουρουγουανό. Οι αθλητικές εκθέσεις έδειχναν τον στόπερ ως τον τέλειο αντικαταστάτη του Pepe λόγω των παρόμοιων συνθηκών τους στο γήπεδο: γενναίος και γρήγορος.

Οι διαπραγματεύσεις ήταν κοντά στο να ολοκληρωθούν τις μέρες πριν απ’τον τελικό του Μιλάνου, αλλά τελικά συνέβη και πάλι κάτι πολύ παρόμοιο μ’αυτό που συνέβη με τον Kun Agüero και η Ατλέτικο έκλεισε την πόρτα μιας μεταγραφής που ήταν ήδη σε εξέλιξη. Μάλιστα έφτασε να σκεφτεί έναν σύλλογο γέφυρα για τη μεταγραφή, αλλά η επιλογή σταμάτησε.

Η πραγματικότητα λέει ότι πέρα ​​απ’τις ψευδείς συμφωνίες μη επίθεσης, η Ατλέτικο δεν θέλει να πουλήσει κάποιον παίκτη στη Ρεάλ Μαδρίτης και το απέδειξε για άλλη μια φορά με τον Ουρουγουανό διεθνή, όταν μετά το άνοιγμα της πόρτας, την έκλεισε δυνατά, με ένα σημάδι που δικαιολογούσε τα πάντα. Ανοιχτή μόνο σε περίπτωση πληρωμής της ρήτρας ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Florentino Pérez δεν έχει κρύψει ποτέ ότι ο προτιμώμενος αντίπαλός του στην εποχή του ως μέλος ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης. Ήταν το παιχνίδι που του άρεσε περισσότερο να απολαμβάνει, γεγονός που έχει επαναληφθεί κατά τις τελευταίες δύο νίκες στους τελικούς του Champions League. Τη νύχτα του Σαββάτου θα’ναι στα επίσημα του Καλντερόν, μέρος όπου οι τελευταίες του αναμνήσεις δεν είναι όλες καλές. Ο Gil Marin, εν τω μεταξύ, απολαμβάνει με τον ίδιο τρόπο, αλλά από απόσταση επειδή δεν μπορεί να βλέπει τα παιχνίδια, όπως αποδεικνύεται απ’τη Μ-30. Ο Enrique Cerezo είναι πιο διπλωμάτης και κρατά πιο εύκολα τα προσχήματα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.