News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Florentino, Zidane, Casemiro, Simeone, Gabi, Godín και το τελευταίο ντέρμπι στο Calderón

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Του Javier Gomez Matallanas

Αυτός ο αγώνας της μέγιστης αντιπαλότητας έχει ανακτήσει την έλξη του απ’την άφιξη του Simeone, ο οποίος έχει χτίσει μια Atlético που ανταγωνίζεται με την πλούσια και πολύ ισχυρή γειτόνισσά της



Το Σάββατο γίνεται το τελευταίο ντέρμπι πρωταθλήματος στο Calderón. Ο αγώνας της μέγιστης αντιπαλότητας μεταξύ των δύο Μαδριλένικων ομάδων έχει ανακτήσει την έλξη του απ’την άφιξη του Diego Pablo Simeone, ο οποίος έχει χτίσει μια Atlético ικανή να ανταγωνίζεται με την πλούσια και πολύ ισχυρή γειτόνισσά της. Η Ατλέτικο πέρασε 13 χρόνια χωρίς ούτε μια νίκη στο ντέρμπι επί της Μαδρίτης, σε όλες τις διοργανώσεις. Και ξαφνικά, με την άφιξη του Cholo στον πάγκο, στάθηκε και πάλι απέναντι στην αιώνια αντίπαλό της, παίρνοντάς της ένα Copa del Rey μέσα στην έδρα της το 2013, και την διέλυσε ακόμα και στη Liga. Εκεί όπου δεν κατάφερε να την νικήσει είναι σ’έναν τελικό του Champions League, στους δύο που έχουν παίξει το 2014 και το 2016, στη Λισαβόνα και το Μιλάνο, αλλά, απ’την άλλη πλευρά, κανείς δεν θα’χε στοιχηματίσει ούτε στο όνειρό του ότι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ατλέτικο επρόκειτο να παίξουν δύο τελικούς Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Στο ντέρμπι του Σαββάτου οι ομάδες φτάνουν με διαφορετικές έκτακτες ανάγκες. Η Ατλέτικο παρουσιάζεται στη μέση μιας συζήτησης για το αν θα πρέπει να παίξει ένα πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο ή να επιστρέψει στο, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χαλύβδινο παιχνίδι της. Μια συζήτηση που ενθαρρύνεται απ’τις δηλώσεις του Γκάμπι, στις οποίες αναγνωρίζει ότι με τον Koke στο κέντρο παίζουν καλά, αλλά παραμελούν περισσότερο την άμυνα. Η Ατλέτικο έχει αλλάξει τους στόχους της κι ο Simeone άλλαξε την ομιλία του, όταν την παραμονή του αγώνα εναντίον της Σεβίλλης έβαλε το hispalense σύνολο στο υποψήφιο για τον τίτλο μαζί με την Ατλέτικο, και φυσικά τη Μαδρίτη και τη Barça. Εκείνα τα λόγια  του Cholo πέρασαν απαρατήρητα, αλλά είναι η πρώτη φορά που είπε ότι η Ατλέτικο είχε πιθανότητες να κερδίσει το πρωτάθλημα. Όπως και οι δηλώσεις του Godin στα εγκαίνια ενός συνδέσμου με το όνομά του, στις οποίες ο Ουρουγουανός παραδέχτηκε απερίφραστα ότι το Champions League, επιπλέον μ’ένα όνειρο, είναι «ένας στόχος».



Η Μαδρίτη επισκέπτεται το Καλντερόν, με στόχο ν’απομακρυθεί απ’την γειτόνισσά της εννέα βαθμούς. Ο Ζιντάν, ανάλογα με τους παίκτες που θ’ανακτήσει, θα κάνει μια διαφορετική μεσαία γραμμή κι άμυνα, επειδή μπροστά το BBC είναι αδιαπραγμάτευτο και, εκτός από τραυματισμό της τελευταίας ώρας, οι Bale, Μπενζεμά και Κριστιάνο θα’ναι σταθεροί. Η επιστροφή του Casemiro μπορεί να’ναι μία απ’τις εκπλήξεις στην 11άδα του Ζιντάν. Φαίνεται ότι ο Sergio Ramos θα μπορούσε επίσης να επανεμφανιστεί και θα’ναι ένας ακόμα σημαντικός. Εάν δεν παίξει ο Casemiro, ως αμυντικός χαφ θα μπορούσε ακόμη και να παίξει ο Ramos, με στόπερ τους Varane και Nacho. Αλλά αν παίξει ο Casemiro, θα’ναι ένας απ’τους παίκτες που θα δώσουν αμυντική συνοχή στη Μαδρίτη

Υπάρχει η αμφιβολία αν θα κάνει ο Ζιντάν ένα πείραμα όπως έκανε ενάντια στη Λέγκια Βαρσοβίας. Φαίνεται ν’αποκλείεται ότι στο Calderón θα γίνει μια εκκεντρικότητα όπως εκείνη την ημέρα. Γιατί το να βάλει τον Morata μαζί με το BBC, επιστρέφοντας σ’ένα 4-2-4 της δεκαετίας του 50, ακουγόταν περισσότερο μια υπόδειξη του Florentino του στιλ "βάζεις τον Morata, αλλά δεν βγάζεις τον Μπενζεμά" για να σιωπήσουν αυτοί που ζητούσαν βασικό τον canterano, παρά μια απόφαση του προπονητή, σε αναζήτηση κάποιας εξήγησης σ’αυτή την ακατανόητη 11άδα και προσέγγιση.

Σίγουρα θα δούμε μια Ατλέτικο περισσότερο προστατευτική στο κέντρο σε σχέση με το τι έχει υπάρξει στο Καλντερόν στην πλειοψηφία των παιχνιδιών αυτή τη σεζόν. Ο Koke θα συνεχίσει στη μέση με τον Γκάμπι, και θα’ναι ο Σαούλ που θα πάρει τη μια πλευρά με τον Carrasco στην άλλη, με τους Griezmann και Gameiro μπροστά, εν μέσω του «ιού της FIFA». Και το μεγάλο αίνιγμα της Μαδρίτης θα’ναι ο αντικαταστάτης του τραυματία Kroos. Αν επιστρέψει ο Casemiro, θα παίξει με τον Modric και τον Isco (ο James φαίνεται αποκλεισμένος, εκτός κι αν υπάρξει υπόδειξη). Μένουν πέντε μέρες για να δούμε τι θ’αποφασίσουν Ζιντάν και Simeone.




Η Ατλέτικο δεν μπορεί να αντέξει μια ολίσθηση για ν’αποχαιρετήσει το ντέρμπι στο πρωτάθλημα. Γι’αυτό, ο Cholo θα μιλήσει με τους Gabi, Godin και Κόκε για να αναδιοργανώσει την ομιλία του και να ορίσει τους στόχους του, που ξεκινάνε, παιχνίδι με παιχνίδι, απ’την επίσκεψη της Μαδρίτης. Εν τω μεταξύ, ο Ζιντάν θα παραταχθεί με το BBC, εν αναμονή των Casemiro και Ράμος. Όλα υπό την εποπτεία του Florentino, στον οποίο δεν υπάρχει νίκη που του δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση απ’αυτήν ενάντια στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.