News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Filipe Luis και Marcelo: η Samba του ντέρμπι

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Των Santiago Siguero και Luis Aznar

Οι δύο αριστεροί μπακ καθοριστικοί στο επιθετικό παιχνίδι των Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης



Δεν συμπίπτουν συχνά στο γήπεδο. Καταλαμβάνουν πανομοιότυπες θέσεις, το οποίο κάνει να διασταυρώνονται ελάχιστα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά Filipe Luis και Μαρσέλο, Μαρσέλο και Luis Filipe, έχουν κρατημένο ένα σημαντικό ρόλο στο αποψινό ντέρμπι. Είναι δύο ονόματα που Ζιντάν και Simeone τόνισαν έντονα, τόσο στον πίνακά τους όσο και στον άλλο.

Επειδή, παρά το ότι είναι μπακ, και οι δύο είναι καθοριστικοί στο επιθετικό παιχνίδι των ομάδων τους. Έχουν πολύ βάρος στο επιθετικό ποδόσφαιρο των Μαδρίτη κι Ατλέτικο, κι ανοίγουν ως εκ τούτου ένα δρόμο στις αντίστοιχες άμυνες τους, οι οποίες πρέπει να’ναι πολύ προσεκτικές με τις περιηγήσεις των δύο Βραζιλιάνων για να κάνουν τις κατάλληλες καλύψεις στο πίσω μέρος. Ένας αυτοματισμός που θα πρέπει να’χει δουλευτεί καλά πριν από ένα ντέρμπι.

Ο Marcelo, ο οποίος γιόρτασε μόλις τη δέκατη επέτειο απ’την άφιξή του στο σύλλογο, εκπληρώνει ένα αδύνατο: αυτό του η σύγκριση με τον Roberto Carlos να μην είναι ένα αστείο. Η Μαδρίτη αρπάζει πνευμονία κάθε φορά που έχει πρόβλημα ο Carioca. Οι λευκοί αριθμοί με και χωρίς αυτόν αυτή τη σεζόν τα λένε όλα. Με τον Μαρσέλο, όλα νίκες -τραυματίστηκε στο ημίχρονο του αγώνα με την Βιγιαρεάλ, ο οποίος αποτέλεσε την έναρξη του κίτρινου πυρετού της Μαδρίτης-. Χωρίς τον Μαρσέλο, οι πέντε ισοπαλίες της σεζόν. Δεν έπαιξε μόνο σε μια νίκη της Ρεάλ με 5-2 εναντίον της Οσασούνα. Δεδομένα που μιλούν για τη σημασία του Μαρσέλο στο επιθετικό παιχνίδι μιας Μαδρίτης που έχει στον Βραζιλιάνο έναν μπακ, έναν εσωτερικό και, εάν είναι απαραίτητο, έναν εξτρέμ. Αυτή τη στιγμή, έχει ένα γκολ και τρεις ασίστ.

Πάντα παρών

Στη rojiblanco πλευρά, η συμμετοχή του Filipe έρχεται σε αντίθεση με την πλευρά του ομολόγου του στη γειτονική ομάδα. Το 3 της Ατλέτικο δεν έχει χάσει ούτε ένα δευτερόλεπτο επίσημης διοργάνωσης μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν. 15 παιχνίδια, 15 εκκινήσεις. Ούτε μια αλλαγή, ούτε μια ατυχία. Πάντα στο καθήκον.


Μια ασίστ στο πρωτάθλημα, αλλά η αξία του μέσα στο σύστημα του Cholo πηγαίνει πολύ πιο πέρα. Η παρουσία του και η επιτυχία του στις επιθέσεις στο αντίπαλο μισό είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ανωτερότητας στις επιθέσεις της Ατλέτικο. Κι ο συντονισμός του με τον Juanfran στην αντίθετη πλευρά για να μην πουλήσει την άμυνα, έχει φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Η Βραζιλιάνικη μονομαχία σερβίρεται.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.