News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Δρ Ripoll: «Αν ο τραυματισμός είναι μεγέθους, το ενδεδειγμένο είναι το χειρουργείο, κι ο χρόνος απουσίας 2.5 μήνες»

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Για να αποτρέψει την επανεμφάνιση της εξάρθρωσης



Ο διάσημος ορθοπεδικός Pedro Luis Ripoll έχει αποφανθεί ότι αν ο τραυματισμός του Ουαλού Gareth Bale ήταν «ορισμένου μεγέθους», το πιο ενδεδειγμένο θα’ταν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αποφυγή της επανεμφάνισης της πάθησης στο μέλλον.

Έτσι ανέφερε σε δηλώσεις στο Efe, ο διευθυντής της Ripoll και De Prado Sport Clinic, διαπιστευμένο κέντρο απ’την FIFA, ο οποίος είπε ότι «σε αθλητές ενός ορισμένου επίπεδου, όταν ο τραυματισμός είναι ορισμένου μεγέθους, είναι πιο ενδεδειγμένο να περάσει από χειρουργική επέμβαση για την αποφυγή της επανεμφάνισης της εξάρθρωσης».

Ο Ripoll διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει αν ο Ουαλός θα εγχειριστεί ή όχι και πρόσθεσε ότι η αυτή η απόφαση εξαρτάται «απ’την εκτίμηση» του χειρουργού που τον παρακολουθεί.

Ωστόσο, έχει προειδοποιήσει ότι "εάν η ρήξη του περιβλήματος είναι σημαντική, αυτό δημιουργεί αστάθεια στον αστράγαλο", έτσι ώστε να’ναι «ενδεδειγμένη σε πολλές περιπτώσεις η σταθεροποίηση, ανοικοδομώντας τη δομή».

Κατά την άποψη αυτού του χειρουργού με 35 χρόνια εμπειρίας, ο ελάχιστος χρόνος για να επιστρέψει στα γήπεδα σε περίπτωση που χειρουργηθεί θα τοποθετηθεί περίπου σε δυόμιση μήνες.

Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι η πρόγνωση των ιατρικών υπηρεσιών της Ρεάλ Μαδρίτης υπήρξε "εξαιρετική" καθώς ήταν «πρόωρη στο να ανιχνεύσει ότι πρόκειται για έναν τραυματισμό ρήξης του περιβλήματος του περονιαίου, κι αυτό κάνει η θεραπεία να μπορεί να γίνει άμεσα και να βελτιώσει πολύ τις προσδοκίες, οι οποίες μπορεί να’ναι σε δυόμισι μήνες».

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.