News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Derbi τιμής για τον Gento

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ο cántabro θα ζήσει το πρώτο ντέρμπι του ως επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης

Η Galerna del Cantábrico είναι ο λευκός παίκτης με τα περισσότερα ντέρμπι: 42



Ο Paco Gento θα ζήσει το πρώτο του και ίσως το τελευταίο του ντέρμπι ως επίτιμος πρόεδρος στο Calderón. Μετά από 18 σεζόν στην Ρεάλ Μαδρίτης, είναι ο παίκτης με τα περισσότερα χρόνια στην πρώτη ομάδα μαζί με τον Manolo Sanchis, κι έχει ζήσει περισσότερα ντέρμπι απ’οποιονδήποτε λευκό παίκτη. Συνολικά, αντιμετώπισε την αιώνια αντίπαλο 42 φορές, έναντι των 36 του Santillana. 29 εκ των οποίων στο πρωτάθλημα, 3 στην Ευρώπη και 10 στο κύπελλο. Ωστόσο, δεν είναι τόσα στο Vicente Calderón, επειδή η πλειοψηφία ήταν στο Metropolitano.

Εγκαινιάζοντας το Καλντερόν το 1966, η Galerna del Cantábrico έφυγε απ’τον Λευκό Οίκο ως ενεργός παίκτης το 1971. Στον Gento δόθηκε χρόνος να παίξει τα τέσσερα τελευταία ντέρμπι του στις όχθες του Manzanares, τρία απ’αυτά στην Liga κι ένα στο Κύπελλο, στο οποίο σκόραρε το μοναδικό γκολ του στο rojiblanco γήπεδο (2-1), στην φάση των 16. Στο πρωτάθλημα, πρόσθεσε μια ήττα (3-0), μια ισοπαλία (1-1) και μία νίκη (0-1).

Ωστόσο, ο Gento έχει καλές αναμνήσεις από όλα αυτά. "Πρέπει να δω τα βιβλία για να θυμηθώ τα παιχνίδια. Έχω παίξει τόσα ντέρμπι που δεν είναι εύκολο ... αλλά θα μας λείψει το Καλντερόν. Έχω γενικά καλές αναμνήσεις απ’αυτό το στάδιο", δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος του λευκού συλλόγου.

Ο Gento θυμάται ότι η ταλαιπωρία στα ντέρμπι δεν είναι κάτι νέο. Παραδέχεται ότι στην εποχή του υπήρχαν τα πάντα. "Ήταν πάντα δύσκολο να κερδίσεις εκεί, ήταν πάντα ένας σκληρός αντίπαλος. Αλλά το Σάββατο ελπίζω να κερδίσουμε. Να δούμε ένα καλό παιχνίδι κι ο κόσμος να περάσει καλά, αλλά να κερδίσει η Μαδρίτη", λέει ο μυθικός εξτρέμ, που τολμά να δώσει ένα αποτέλεσμα: «περιμένω ένα 1-2».

Αλλά δεν κρατά μόνο ο Gento μια καλή ανάμνηση του Καλντερόν. Ένας τακτικός στο rojiblanco γήπεδο ήταν ο Amancio, που κοντραρίζονταν πάντα με τους Μαδριλένους γείτονες.

Το ντέρμπι του Amancio

Όταν ρωτήθηκε ο gallego για την καλύτερη ανάμνησή του στο Calderón, δεν αμφέβαλλε. «Αυτή του τελικού του Copa del Generalísimo που κερδίσαμε στα πέναλτι. Δεν μπορώ να πω ότι το απόλαυσα γιατί υποφέραμε πολύ, αλλά κερδίσαμε», είπε ο Amancio στη MARCA.

Δεν έχει άδικο ο πρώην λευκός παίκτης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την άρση του Κυπέλλου ως αρχηγός. Ο Miguel Ángel έπιασε ένα πέναλτι του Irureta κι ο Salcedo έστειλε ένα άλλο στο οριζόντιο δοκάρι.


Ένας άλλος επιφανής των ντέρμπι στο Vicente Calderon είναι ο Emilio Butragueño. Τα έχει ζήσει όλα του στο Manzanares, αλλά διατηρεί ιδιαίτερη ανάμνηση της προτελευταίας αγωνιστικής της σεζόν 90-91. «Κερδίσαμε 0-3 και σκόραρα δύο γκολ που, επιπλέον, με βοήθησαν να κερδίσω το Pichichi». Ο Γύπας τελείωσε ως πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 γκολ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.