News Update :

powered by Agones.gr - livescore

De Gea, ο τερματοφύλακας των 60.000.000 €

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Του José Félix Díaz

Είναι η τιμή εκκίνησης που έχει θέσει η Manchester United



Η Ισπανία έχει τερματοφύλακα, έναν τερματοφύλακα 60 εκ. ευρώ. Και κανείς δεν αμφιβάλει για τον David de Gea, οι αποκρούσεις του έχουν καταφέρει να διώξουν κάθε σκιά που μπορεί να υπάρχει γύρω απ’τον τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γαλλία. Είναι ο τερματοφύλακας της La Roja και, όπως συμβαίνει και στην Premier League τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι αδιαμφισβήτητος κάτω απ’τα δοκάρια της εθνικής Ισπανίας.

Στο Old Trafford ξέρουν ότι έχουν ένα θησαυρό. Ο Μουρίνιο το επιβεβαίωσε με το που ήρθε χαρακτηρίζοντας αδιαπραγμάτευτο τον πρώην της Ατλέτικο. Τον θέλει στο πλευρό του όπως τον θέλει ο Julen Lopetegui, ο ίδιος που του έχει δώσει τη σκυτάλη απ’την άφιξή του. Είναι το ένα της Ισπανίας, όπως διαπιστώθηκε το βράδυ του Σαββάτου

Το επεισόδιο που συνέβη το καλοκαίρι του 2015, δεν έχει περάσει απαρατήρητο απ’τους ηγέτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Λίγες μέρες μετά την αποτυχημένη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο De Gea υπέγραψε νέα συμφωνία με τον αγγλικό σύλλογο που λήγει στις 30 Ιουνίου του 2019, όταν θα’ναι 28 ετών, ιδανική ηλικία για έναν τερματοφύλακα και για να διαμορφώσει το μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή και για ν’αποφευχθεί η εμφάνιση ενδιαφέροντος από άλλες ομάδες, παίκτης, κλαμπ κι αντιπρόσωπος συμφώνησαν να υπογράψουν μια ρήτρα των 60.000.000 €, που θωρακίζει το μέλλον του ως κόκκινο διάβολο, αλλά που δεν κλείνει επίσης την πόρτα στην άφιξη ενός club ικανού να θέσει τα χρήματα στο τραπέζι. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει πληρώσει αυτά τα χρήματα για ένα τερματοφύλακα, αλλά χρόνια πριν, Μπουφόν και Κασίγιας πλησίασαν πολύ σ’αυτή την τιμή εξόδου.

Έφτασε ο Μουρίνιο και το πρώτο που έκανε ήταν να ρωτήσει για την κατάσταση του τερματοφύλακα. Τον θέλει κοντά. Το απαιτεί και για να τον ευχαριστήσει πήρε τον Emilio Álvarez ως προπονητή τερματοφυλάκων, έτσι ώστε ο exrojiblanco να αισθάνεται άνετα. Ο Lopetegui δεν ρώτησε. Τον κάλεσε μέχρι σήμερα. Δεν τον έχει κουνήσει απ’το τέρμα κι αύριο έχει μπροστά του το ενδεχόμενο να βγει στο Wembley με τη φανέλα της εθνικής και να αποδείξει, όπως έκανε ενάντια στα Σκόπια, αν είναι μεταξύ των τριών καλύτερων τερματοφυλάκων στον κόσμο.

Ο De Gea έχει, με του Σαββάτου, 18 αγώνες με την εθνική ομάδα, εκ των οποίων έντεκα είναι επίσημοι. Με τον Lopetegui στον πάγκο έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ. Στα έντεκα επίσημα παιχνίδια που έχει παίξει, σε οκτώ από αυτά που έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία.

Μήνες πριν, συγκεκριμένα το Μάιο του 2016, σήκωσε το FA Cup στον ουρανό του Λονδίνου. Τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική, αλλά ο τερματοφύλακας και το υπόλοιπο των διεθνών βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή βιτρίνα, όπως είναι το να παίζεις εναντίον της Αγγλίας σε ένα διαφορετικό και μοναδικό γήπεδο.


Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει ξεχάσει τον De Gea. Στο Bernabeu εμπιστεύονται τον Keylor Navas, αλλά δεν αρνούνται επίσης ότι ο τερματοφύλακας της Manchester United είναι της αρεσκείας τους. 60 εκατομμύρια είναι πολλά, αλλά ξέρετε ήδη το αξίωμα που διαχειρίζεται η madridista οντότητα τα τελευταία χρόνια... κι ο De Gea αρχίζει να μπαίνει σ’αυτό των καλύτερων στον κόσμο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.