News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Cristiano Ronaldo το τέλειο «εννέα»

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Του J. L. Καλντερόν

Ο Ζιντάν παρατηρεί την παράσταση του 7 στην κορυφή της επίθεσης στο ντέρμπι



Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε μια αξέχαστη παράσταση στο Vicente Calderón. Υπό πολλές έννοιες. Με το χατ-τρικ του στο αντίο του ντέρμπι πρωταθλήματος στο μυθικό rojiblanco γήπεδο, αλλά και για την κατάληψη μιας θέσης, του φορ, όπου θα μπορούσε να φαίνεται πιο συχνά από εδώ και πέρα. Σ'ένα καρδιογράφημα του ιδανικού φορ, ο Πορτογάλος αγγίζει την τελειότητα.

Προνομιακή σωματική κατάσταση

Η σωματική κατάσταση συνοδεύει τον Cristiano κατά την κατάληψη μιας προωθημένης θέσης στην επίθεση. Χειρίζεται πολύ καλά τη μάχη σώμα με σώμα στο παιχνίδι με την πλάτη, έχει μια καταπληκτική δύναμη αέρος όταν επιβάλλεται στους αμυντικούς, τόσο στο τελείωμα όσο και σε μακρινές θέσεις στην περιοχή για να παρατείνει και να οδηγήσει σε μια δεύτερη φάση στις προσθήκες των Μπέιλ, Lucas Vázquez, Μπενζεμά, Asensio ... είναι σε θέση να νικά τανκς όπως οι Godin ή Σάβιτς και να βοηθά την ομάδα με το άμεσο παιχνίδι.

Τακτική νοημοσύνη

Ο Cristiano ερμηνεύει πολύ καλά το παιχνίδι. Συνηθισμένος να παίζει στο πλάι, είχε πολύ ωραία ξεμαρκαρίσματα στο ντέρμπι, απαγκιστρώθηκε πολύ καλά απ’το μαρκάρισμα των Godin και Σάβιτς και η κινητικότητά του δυσκόλεψε πολύ τη ζωή της rojiblanca άμυνας. Προσφέρθηκε στους συμπαίκτες του, άνοιξε χώρους, έπεσε και στις δύο πλευρές και ήταν πάντα στη θέση εκτέλεσης. Είναι το πιο κοντινό σ’ένα ψευτο9άρι, διότι πραγματικά η θέση του δεν είναι σταθερή στην κορυφή της επίθεσης. Εμφανίζεται κι εξαφανίζεται, αφήνοντας χωρίς αναφορές μαρκαρίσματος τους στόπερ, και δημιουργώντας ένα χάος στο αμυντικό δίκτυο του αντιπάλου.

Ένας εντυπωσιακός εκτελεστής

Την τύχη του γκολ την χειρίζεται όπως κανείς άλλος. Το ρεπερτόριό του μπροστά στο τέρμα έχει όλα όσα απαιτούνται από ένα μεγάλο εννέα: έχει και τα δύο πόδια, πηγαίνει περίφημα ψηλά, είναι οπορτουνιστής, έξυπνος και κινείται στην περιοχή σαν το ψάρι στο νερό. Παίζοντας ως εννέα είναι πολύ πιο κοντά στην περιοχή και με λιγότερη σωματική φθορά, που του επιτρέπει να’ναι πιο φρέσκος. Ως άνθρωπος της περιοχής, ο Cristiano είναι μια ασφάλεια ζωής. Γκολ έχει με το παραπάνω.

Περισσότεροι πόροι στην επίθεση


Κριστιάνο στο εννέα μ’ένα 4-2-3-1 του Καλντερόν θα επιτρέψουν στον Ζιντάν να’χει μεγαλύτερη ευχέρεια με την τρίαινα. Μπορεί να παίξει 10άρι ο Karim, μπορεί να το κάνει ο Isco σε μια πιο φυσική θέση γι’αυτόν και τον ίδιο τον James. Ταυτόχρονα, δίνει περισσότερες πτήσεις στους σπρίντερ του, όπως οι Μπέιλ, Lucas Vázquez ή Asensio, την ίδια στιγμή που θωρακίζει περισσότερο τις πλευρές, εξισορροπεί την ομάδα και συνδυάζει τους δύο πίβοτ για την ανάπτυξη του επιθετικού παιχνιδιού της ομάδας. Εν ολίγοις, έχει ένα εντυπωσιακό φάσμα επιλογών για την αντιμετώπιση των αγώνων.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.