News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Από Derbi σε Derbi χωρίς ήττα

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Του Pablo Polo

Οι λευκοί, αήττητοι και με μόλις τρεις ισοπαλίες απ’τον τελευταίο αγώνα εναντίον της Ατλέτικο στο Μπερναμπέου



Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται και πάλι στο δρόμο του Ζιντάν. Η πορεία του προπονητή στον λευκό πάγκο έχει ένα πριν και μετά το ντέρμπι που έγινε στο Μπερναμπέου στις 27 Φεβρουαρίου. Η Μαδρίτη τελείωσε εκεί την τελευταία της ήττα στο πρωτάθλημα. Από τότε, οι λευκοί δεν έχουν χάσει ξανά. Έχασαν μόνο μία φορά, αλλά ήταν στο Champions League, στη Γερμανία εναντίον της Βόλφσμπουργκ (η ομάδα το ανέτρεψε στον επαναληπτικό).

Πρέπει να το πούμε και πάλι. Ναι, η Μαδρίτη παραμένει αήττητη από τότε. Επιπλέον, στην περασμένη Liga, τα εναπομείναντα δώδεκα παιχνίδια ήταν όλα νίκες. Ένα εντυπωσιακό σερί που δεν βοήθησε ωστόσο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σ’αυτό το πρώτο μέρος της σεζόν, ο Ζιντάν δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα. Είναι 11 παιχνίδια, αλλά δεν είναι όλα νίκες. Οι τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες που έκανε η Μαδρίτη χτύπησαν συναγερμούς. Αλλά η Μαδρίτη ξαναχτίστηκε και τώρα είναι πρώτη, έξι βαθμούς μακριά απ’την Ατλέτικο, εν αναμονή του τι θα συμβεί στο Calderón. Ένα μαξιλάρι που, χωρίς αμφιβολία, υποχρεώνει πάνω απ 'όλα τους rojiblancos να μην παραχωρήσουν βαθμούς σ’αυτήν την πρώτη επίθεση.

Λιγότερο στερεή

Η επανάληψη των δώδεκα συνεχόμενων νικών της περασμένης σεζόν θα σήμαινε τον καθορισμό της Liga. Κι αυτό δεν είναι ένα πρωτάθλημα που τελειώνει στο πρώτο γύρο. Ναι, είναι αλήθεια, όπως ομολόγησε ο Zizou, ότι ούτε το παιχνίδι ούτε η ομάδα σε γενικές γραμμές είναι τόσο ισχυρή αυτή τη σεζόν. Εξ ου και η τρεις ισοπαλίες και το γεγονός ότι με ένα παιχνίδι λιγότερο (11) έχει δεχθεί ένα γκολ περισσότερο από ό, τι την περασμένη σεζόν (10). Επίσης, η ομάδα σκοράρει λιγότερο, 31 γκολ σε αυτό το πρωτάθλημα έναντι των 39 που είχε σε 12 παιχνίδια, απ’την ήττα εναντίον της Ατλέτικο μέχρι την τελευταία αγωνιστική εναντίον της Deportivo.

Η Ρεάλ Μαδρίτης του Ζιντάν ήταν λογικά η καλύτερη ομάδα στο δεύτερο γύρο. Ο Γάλλος πήρε την ομάδα στην 19η αγωνιστική, ολοκλήρωσε 20 παιχνίδια απ’τα οποία έφερε ισοπαλία μόνο στα δύο, και τα δύο μακριά απ’το Μπερναμπέου, ενάντια σε Μπέτις και Μάλαγα. Ωστόσο, οι γκέλες του Μπενίτεθ βάρυναν πάρα πολύ, ειδικά το 0-4 της Μπαρτσελόνα στο Μπερναμπέου, αλλά η ομάδα έχασε επίσης απ’την Σεβίλλη στο Sánchez Pizjuán κι απ’την Βιγιαρεάλ στο Ελ Μαδριγάλ. Είχε φέρει ισοπαλία την πρώτη αγωνιστική στο El Molinón, ενάντια στη Μάλαγα εντός έδρας, στο Καλντερόν κι εναντίον της Βαλένθια στο Mestalla. Στα 18 παιχνίδια που ήταν στον πάγκο, έχασε 13 βαθμούς.


Η Μαδρίτη του Ζιντάν πάει τώρα πρωτοπόρος στο ντέρμπι. Σ’αυτό του περασμένου Φεβρουαρίου, οι λευκοί ήταν τρίτοι, πίσω απ’την ίδια την Ατλέτικο και τη Barcelona. Παρά την ήττα, οι λευκοί επανήλθαν παίρνοντας τη δεύτερη θέση απ’την ομάδα του Cholo, αλλά όχι αρκετά για να πιάσουν τη Barca.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.