News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο νέος Florentino: ένα ρόστερ "αδύνατο να βελτιωθεί" με 4,5 εκατομμύρια κέρδος

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Του Enrique Marin

Ο Florentino Perez αλλάζει τη στρατηγική

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης άλλαξε ριζικά την πολιτική του στις μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι κι έχει ξοδέψει μόλις 10 εκατομμύρια για ν’ανακτήσει τον Morata, ενώ πούλησε τον Jesé για 25



«Έχουμε ένα θεαματικό ρόστερ αδύνατο να βελτιωθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Florentino Perez, κατά την υπογραφή μιας συμφωνίας συνεργασίας με μια εταιρεία, που έλαβε χώρα στα επίσημα του Santiago Bernabeu και την ημέρα που έκλεισε η μεταγραφική αγορά. Το πιο περίεργο είναι ότι ο madridista ηγέτης το είπε αυτό μετά από ένα καλοκαίρι στο οποίο, σε αντίθεση με ό, τι συνηθίζει, ξόδεψε μόνο 30 εκατομμύρια για να επαναγοράσει τον Álvaro Morata, για τον οποίο η Γιουβέντους κατέβαλε 20 στη Ρεάλ Μαδρίτης πριν από δύο σεζόν. Δηλαδή, ότι στην πραγματικότητα κατέβαλε μόνο 10, συν του ότι εισέπραξε 34,5 εκατομμύρια απ’τις πωλήσεις των Jesé στην Παρί Σεν Ζερμέν (25), Cheryshev στην Βιγιαρεάλ (7) κι Álvaro Medrán στην Βαλένθια (1.5).

Σε αντίθεση με ό, τι θα πίστευε κανείς λόγω του ότι η ποινή της FIFA εξακολουθεί να εξετάζεται για την Ρεάλ Μαδρίτης και την Ατλέτικο, οFlorentino Perez έχει αλλάξει ριζικά τη στρατηγική κι έχει αρνηθεί να βγει σε μια αγορά στην οποία, πέραν του ότι υπήρχαν λίγοι να αποκτηθούν για να βελτιώσουν ό, τι υπάρχει ήδη στο ρόστερ, διακινήθηκαν αστρονομικά ποσά τα οποία στον πρόεδρο της Μαδρίτης φάνηκαν μέχρι κι ανήθικα να πληρώσει. Ειδικά τα 120 εκατομμύρια € που πλήρωσε τελικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Πολ Πογκμπά, τον ποδοσφαιριστή στον οποίο αποσκοπούσε ο Ζινεντίν Ζιντάν μαζί με τον Βέλγο Hazard, για τον οποίο η Τσέλσι δεν ήθελε ούτε καν ν’ακούσει προσφορές. Είναι αλήθεια ότι ο Florentino πρόσφερε στη Μπάγερν 100 για τον Lewandowski και 60 για τον Alaba, παρόλο που η γερμανική ομάδα απέρριψε και τα δύο κι αυτό ήταν όλο.

Τα δεδομένα της Ρεάλ Μαδρίτης γίνονται ακόμη πιο εκπληκτικά αν συγκριθούν με τα 131 εκ. που έχει δαπανήσει η Μπαρτσελόνα για την ενίσχυση του ρόστερ της. Απ’τα 35 (συν 15 σε μεταβλητές) για τον André Gomes και τα 30 για τον Paco Alcacer, και οι δύο προερχόμενοι απ’την Βαλένθια, στα 25 για τους Γάλλους Umtiti (Λιόν) και Digne (PSG), τα 13 για τον Cillessen, τερματοφύλακα του Άγιαξ, και τα 3.25 που κατέβαλλε για την επαναγορά του Denis Suarez απ’την Βιγιαρεάλ. Σε αντίθεση, το καταλανικό club έχει εισπράξει 16 για τον Claudio Bravo (Μάντσεστερ Σίτι), 8 για τον Μαρκ Μπάρτρα (Μπορούσια Ντόρτμουντ), 5 για τον Χαλίλοβιτς (Αμβούργο) και 600.000 € για τον Αντριάνο (Μπεσίκτας).



«Μένω, μένω», είπε ο Isco στο τέλος της εν λόγω εκδήλωσης, ενώ την Τρίτη ήταν ο Jorge Mendes αυτός ο οποίος είπε το ίδιο για τον πελάτη του James Rodríguez. Λίγες ώρες πριν το κλείσιμο της αγοράς, ο Malagueño κι ο Κολομβιανός ήταν οι μόνοι δύο υποψήφιοι για να εγκαταλείψουν την Ρεάλ Μαδρίτης λόγω του ότι συνυπάρχουν στην ίδια θέση με τον Marco Asensio, ο οποίος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζιντάν μέχρι σημείου όχι μόνο να μείνει, αλλά ακόμη και να’ναι βασικός στα δύο πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος. «Έχω την τύχη να τον βλέπω να προπονείται κάθε μέρα», δήλωσε ο Sergio Ramos για τον balear. «Αισθάνομαι πολύ ταυτισμένος με τους canteranos που αγωνίζονται από χαμηλά, που ψάχνουν για την ευκαιρία τους και μια θέση στην Ρεάλ Μαδρίτης. Κανείς δεν του έχει δώσει τίποτα. Έχει ένα τεράστιο μέλλον. Είναι μια τεράστια εγγύηση να τον έχουμε», πρόσθεσε ο Σεβιγιάνος στόπερ.

Η Barca ξόδεψε 117 εκατομμύρια

Ποιος έχει καλύτερη ομάδα, η FC Barcelona που ξόδεψε 117 εκατομμύρια ή η Ρεάλ Μαδρίτης, με κέρδος 4,5; Αυτό είναι το ερώτημα που θα κάνουν πολλοί φίλαθλοι, αν κι ο Florentino Perez φαίνεται να το’χει ξεκάθαρο. Φυσικά, ένα στατιστικό που αποδεικνύεται επίσης αποκαλυπτικό είναι ότι, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ανακτήσει τα δύο τελευταία καλοκαίρια canteranos όπως τους Kiko Casilla, Lucas Vázquez, Morata και Mariano, στους οποίους πρέπει να προστεθούν οι Carvajal, Nacho, Casemiro και, -αν και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιος-, Marco Asensio, η Barça φαίνεται να έχει σταματήσει να εμπιστεύεται την La Masia.

Στους προαναφερθέντες Marc Bartra και Χαλίλοβιτς πρέπει να προστεθούν οι Munir (Βαλένθια), Samper (Γρανάδα) και Montoya (Βαλένθια), συν τους Pedro (Τσέλσι), Σάντρο (Μάλαγα), Adama Traoré (Μίντλεσμπρο), Aitor Cantalapiedra (Βιγιαρεάλ) ή Dongou (Σαραγόσα) που έφυγαν πριν. Όλοι έχουν εγκαταλείψει τη Barça μην έχοντας τις ευκαιρίες που είχαν οι canteranos, τουλάχιστον ερχόμενοι απ’τον πάγκο, στο στάδιο του Pep Guardiola. Ακριβώς, υπήρξε η προσπάθεια να θέλουν να διαγράψουν το όνομα του νυν προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, αυτή που επιφέρει μια αλλαγή στρατηγικής στη δουλειά της La Masia που, προφανώς, δεν υπήρξε καθόλου ευεργετική. Ο Florentino Perez ήταν επιτυχής ακόμη κι εδώ, αυτό το καλοκαίρι.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.