News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μηδενικό madridista χρέος

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Του José Félix Díaz

Έσοδα ρεκόρ στην λευκή ιστορία

Στις 23 Οκτωβρίου οι λευκοί αντιπρόσωποι θα δώσουν το «ναι» στον διορισμό του Gento ως επίτιμο πρόεδρο



Η Ρεάλ Μαδρίτης θα διεξάγει στις 23 Οκτωβρίου τη Συνέλευση των αντιπροσώπων των μελών στην οποία θα επικυρώσει το διορισμό του Francisco Gento ως επίτιμο πρόεδρο της madridista οντότητας, διαδεχόμενος τον Alfredo di Stefano.

Ο Florentino Perez πρότεινε κατά τη στιγμή της παράδοσης των εμβλημάτων στα μέλη με τη μεγαλύτερη παλαιότητα στο club, το διορισμό του Gento, του μόνου παίκτη με έξι Ευρωπαϊκά Κύπελλα, στο ύψος του αείμνηστου Alfredo Di Stefano, αλλά το καταστατικό του λευκού club απαιτεί αυτό το βήμα να μπορεί να γίνει μόνο μετά το ναι της Συνέλευσης, κάτι που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Επιπλέον, όπως συνηθίζεται, θα τεθούν προς έγκριση οι λογαριασμοί της περασμένης σεζόν και το εκτιμώμενο ισοζύγιο της παρούσας. Ο προϋπολογισμός της προηγούμενης περιόδου ανήλθε σε 581.000.000 € και το όφελος ξεπερνά για λίγο τα 40 εκατομμύρια €, με συνολικά 625 εκατομμύρια στον διακανονισμό της σεζόν.

Συνήθη έσοδα

Το Λευκό club δεν περιλαμβάνει σ’αυτό το κεφάλαιο τις πωλήσεις παικτών, έσοδα που θεωρούνται εξτρά, κάτι που χρησιμοποιεί η Barcelona, όταν μιλά για τα έσοδα των 679.000.000 €.

Αυτά τα δεδομένα που θα φτάσουν σύντομα στα χέρια των λευκών αντιπροσώπων, μιλάνε για μια σεζόν ρεκόρ στα έσοδα, κάτι το οποίο οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης να μειώσει το καθαρό χρέος της στο μηδέν, δηλαδή, ότι έχει ισορροπήσει τα χρήματα που οφείλει έναντι αυτών που οφείλουν τρίτοι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το οικονομικό χρέος έχει αναχρηματοδοτηθεί απ’το λευκό club μέχρι το 2021.

Όσον αφορά την εν αναμονή πληρωμή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μαδρίτης για την λήψη παράτυπων δημόσιων ενισχύσεων, το λευκό club θα αντιμετωπίσει τις πληρωμές εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, χρήματα που δεν θα συνεπάγονται μια παραβίαση στους αριθμούς που θα παρουσιάσει στα μέλη της στις 23 Οκτωβρίου, έχοντας προβλέψει το ποσό των 18,4 απ’το 2014.

Προβλεπόμενες πληρωμές

Αυτή η λογιστική κίνηση απ’το madridista θησαυροφυλάκιο δεν σημαίνει ότι το λευκό club έχει μείνει άπραγο, καθώς έχει παρουσιάσει διάφορους πόρους στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναζητώντας μια αντιστροφή της απόφασης με την οποία η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να πληρώσει τα προαναφερθέντα 18.400.000 €.

Στα τέλη του 2015, οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι το οικόπεδο για το οποίο ο Δήμος της πρωτεύουσας πλήρωσε 22.700.000 € στο σύλλογο το 2011 είχε μια μέγιστη αντικειμενική αξία των 12.200.000 €. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποστήριξε ότι η επιχείρηση με το Δήμο δεν συνιστά μια παράνομη κρατική ενίσχυση, διότι οι συναλλαγές γης έγιναν σύμφωνα με την κτηματολογική τους αξία, ισχυρισμοί που απορρίφθηκαν και είναι τώρα στα χέρια των εν λόγω δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που δεν θα αποφανθούν πριν διευθετήσει τις πληρωμές το λευκό club.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.