News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Keylor ή Casilla, το επόμενο rotation του Zidane

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Του José Félix Díaz

Ο Navas είναι πλέον σε άριστη κατάσταση, όπως έχει πει στον τεχνικό



Ο Keylor Navas είναι πίσω. Ο τερματοφύλακας επέστρεψε ήδη στην ομάδα στην Λας Πάλμας, έχοντας πείσει τον Ζινεντίν Ζιντάν ότι ξεπέρασε πλέον το διπλό πλήγμα που υπέστη απ’τις 28 Μαΐου. Πρώτα ήταν η αριστερή φτέρνα και στη συνέχεια ένα πρόβλημα στο γόνατο στο ίδιο πόδι, που τον έχουν κρατήσει στο περιθώριο κατά τους πρώτους οκτώ επίσημους αγώνες. Τώρα είναι πλέον σε άριστη κατάσταση και πρόθυμος να κάνει το βήμα της επιστροφής ως βασικός στο madridista τέρμα.

Τα σχέδια του διεθνή της Κόστα Ρίκα, όταν αποφάσισε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, προέβλεπαν, στο ξεκίνημα της la Liga ή τουλάχιστον στο Σεπτέμβριο, να’ταν ήδη έτοιμος. Τα πάντα έχουν καθυστερήσει, αλλά τώρα είναι πλέον έτοιμος να παίξει όταν το αποφασίσει ο προπονητής. Έτσι γνωστοποίησε στον Γάλλο προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αποστολή το περασμένο Σάββατο.

Εμπειρία κι εμπιστοσύνη

Τώρα μένει να μάθουμε πότε θα’ρθει η ώρα, στην οποίa ο λευκός προπονητής θ’αποφασίσει να ξαναβάλει τον Keylor στο τέρμα κι όχι στον πάγκο. Η λογική υποδεικνύει ότι αυτή η επιστροφή θα πρέπει να περιμένει περισσότερο λόγω της περισσότερο από καλής απόδοσης του Kiko Casilla, αλλά ο πρώην της Λεβάντε έχει πλέον αναρρώσει κι αισθάνεται έτοιμος ν’ανακτήσει το καθεστώς βασικού, το οποίο ήταν δικό του την περασμένη σεζόν. Πλέον είναι τέσσερις μήνες χωρίς να παίζει. Πολύς καιρό για έναν τέτοιο τερματοφύλακα.

Ο ίδιος ο Ζιντάν άνοιξε την πόρτα στη συζήτηση δηλώνοντας πριν τον αγώνα εναντίον της Λας Πάλμας, ότι δεν αποκλείει να κάνει rotations επίσης και στο τέρμα. Δεν είπε πότε θ’αρχίσουν οι αλλαγές, αλλά κατέστησε σαφές ότι εμπιστεύεται και τους δύο.

Η επόμενη δοκιμασία των λευκών είναι αύριο κατά της Μπορούσια Ντόρτμουντ, αγώνας μέγιστης απαίτησης. Είναι η στιγμή της ανάλυσης για τον Γάλλο. Απ’τη μία πλευρά, η εμπειρία του Keylor Navas με την απουσία αυτών των 120 ημερών απ’την δράση. Απ’την άλλη, η εμπιστοσύνη που έχει στον Casilla, αλλά χωρίς την πρόσθετη εμπειρία αναμετρήσεων τόσης πίεσης, στην ίσως πιο καυτή έδρα στην Ευρώπη όσον αφορά την ώθηση της κερκίδας.


Ο Ζιντάν το σκέφτεται κι αισθάνεται σίγουρος και με τους δύο τερματοφύλακες που έχει, συν την βοήθεια του Yanez. Ο προπονητής θέλει να τους έχει συνδεδεμένους όλους, συμπεριλαμβανομένων των τερματοφυλάκων, αλλά γνωρίζει επίσης ότι κατά τη στιγμή την οποία θα μπορέσει ο Navas να παίξει δύο συνεχόμενα παιχνίδια, θα’ναι πολύ περίπλοκο το να τον βγάλει απ΄την 11άδα. Κι ο Keylor του έχει ήδη πει ότι είναι έτοιμος. Ζήτημα rotation.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.