News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Laliga προετοιμάζεται για μια αγωνιστική αποπνικτικής ζέστης

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Του Sergio Fernández

Μαδρίτη-Οσασούνα, Μάλαγα-Βιγιαρεάλ και Σεβίλλη-Λας Πάλμας, οι αγώνες με τη χειρότερη πρόγνωση

Η Laliga ζητά απ΄τους διαιτητές να επιτραπεί στους παίκτες να ενυδατώνονται συνεχώς χωρίς άδεια κατά τη διάρκεια αυτών των παιχνιδιών



Η ζέστη θα’ναι η πρωταγωνίστρια σ’αυτήν την αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μάλιστα, υπάρχουν τρία παιχνίδια τα οποία θα’ναι υπό επίβλεψη έτσι ώστε, εφόσον συνεπάγεται κίνδυνος για την υγεία των παικτών ή των θεατών, να ληφθούν κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Η εστίαση είναι στα: Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα (Σάββατο στις 17.00), Μάλαγα-Βιγιαρεάλ και Σεβίλλη-Λας Πάλμας (και τα δύο το Σάββατο στις 19:15).

Κατ 'αρχήν, οι προβλέψεις που διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή στην Laliga δεν φθάνουν την ανάγκη λήψης μέτρων: οι θερμοκρασίες αναμένονται γύρω στους 32-33 βαθμούς. Η αναστολή των αγώνων και η αλλαγή της ημερομηνίας είναι σχεδόν αδύνατη λόγω του αυστηρού χρονοδιαγράμματος των συλλόγων. Η επιλογή θα’ναι, σε μια ακραία περίπτωση, να καθυστερήσει η ώρα έναρξης, αν κι αυτό είναι επίσης λίγο πιθανό.

"Έχουμε ένα καθιερωμένο πρωτόκολλο. Μπορούμε να κάνουμε καλές προβλέψεις κι αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρχουν τρεις αγώνες στους οποίους η θερμοκρασία μπορεί να υπερβεί τους 30 βαθμούς κι εξετάζουμε την τεχνική έννοια. Ζητήσαμε απ’τους διαιτητές να επιτρέπουν στους παίκτες να ενυδατώνονται συνεχώς, χωρίς άδεια, χωρίς διακοπή του αγώνα, αλλά εκμεταλλευόμενοι τα κενά που επιτρέπει το παιχνίδι", εξήγησε ο πρόεδρος της Laliga, Javier Tebas.

"Είναι δύσκολο να τους ακυρώσουμε. Στη Σεβίλλη θα’χει σχεδόν τη ίδια θερμοκρασία απ’τις 18.00 μέχρι τις 21.00 (ώρα Ισπανίας). Νομίζω ότι θα’ναι σε θέση να παίξουν. Δεν είναι ιδανικές θερμοκρασίες, αυτό είναι σαφές. Αν φτάσουμε στους 38 βαθμούς και σε κάποιες συνθήκες υγρασίας κι ανυπόφορης θερμικής αίσθησης, προφανώς δεν θα μπορούν να παίξουν. Με 32-33 μπορούν. Δεν είναι ιδανικό, αλλά μπορείς να παίξεις. Όλους αυτούς τους παράγοντες τους ελέγχουμε", πρόσθεσε ο Tebas.

Ο Φερνάντο Μοριέντες παρενέβη στο θέμα εξηγώντας ότι αυτή η ενόχληση είναι κάτι περισσότερο από αποδεκτή απ’τους επαγγελματίες και την υποβάθμισε: "Είναι δυσάρεστο, αλλά ξέρεις ήδη ότι σ’αυτές τις ημερομηνίες έχει ζέστη. Είναι όπως τον Ιανουάριο, όταν παίζεις στο Champions League εναντίον της Ρόζενμποργκ στους -15. Είναι ζωτικής σημασίας να επιτρέψουν στους παίκτες να ενυδατώνονται. Αλλά είναι λογικό και φυσιολογικό, δεν τρέχει τίποτα".


Τέλος ο Fernando Sanz αστειεύτηκε σχετικά με το θέμα, συνηθισμένος όπως είναι στη ζέστη: «Έζησα τέσσερα χρόνια στο Ντουμπάι, αυτές οι θερμοκρασίες δεν μου φαίνονται μεγάλες. Το πρόγραμμα πάει όπως πάει και πιστεύω ότι θα μπορέσουν να παίξουν χωρίς πρόβλημα».

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.