News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η διαχείριση μιας ομαδάρας

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Του David G. Medina

Ο Ζιντάν αντιμετωπίζει ένα δύσκολο μήνα με την ομάδα σχεδόν ολοκληρωμένη

23 ημέρες, 7 παιχνίδια: Η Real θα παίξει πέντε στο πρωτάθλημα και δύο στο Τσάμπιονς Λινγκ

17 παίκτες έχουν πάρει ήδη λεπτά σ’αυτό τα ξεκίνημα της σεζόν



Το Σάββατο, με αντίπαλο την Οσασούνα, ξεκινά η ιδιαίτερη επανεπικύρωση για την Ρεάλ Μαδρίτης. Συμπληρώνεται ένας μήνα απ’την έναρξη της σεζόν και, μέχρι στιγμής, ο βαθμός για τον Ζιντάν και τους παίκτες του είναι εξαιρετικός. Ένας τίτλος όπως το Ευρωπαϊκό Super Cup κι όλοι οι βαθμοί στο πρωτάθλημα είναι ο απολογισμός μιας ομάδας που, ας μην το ξεχνάμε, δεν έχει μπορέσει ακόμη να’χει το μεγάλο αστέρι της, τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το παρελθόν αφορά τρία παιχνίδια σε σχεδόν ένα μήνα, καμία σχέση μ’αυτό που έχει τώρα μπροστά της η Μαδρίτη. 18 μέρες, στις οποίες οι λευκοί θα αντιμετωπίσουν τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος (Οσασούνα, Εσπανιόλ, Βιγιαρεάλ και Λας Πάλμας) και τις δύο πρώτες αγωνιστικές στην υπεράσπιση του τίτλου τους στο Τσάμπιονς Λινγκ (η Sporting και η επίσκεψη στη Μπορούσια Ντόρτμουντ).

Έξι παιχνίδια, 540 λεπτά, στα οποία θα μπορέσει να αξιολογηθεί το έργο του νέου προπονητή φυσικής κατάστασης, Antonio Pintus, και το βάθος της ντουλάπας για το οποίο καυχήθηκε τόσο ο Florentino Perez μόλις πριν από μια εβδομάδα: «Έχουμε ένα θεαματικό ρόστερ κι αδύνατο να βελτιωθεί».

Η διαχείριση αυτών των πόρων, άπειρων στον επιθετικό τομέα, είναι μία απ’τις προκλήσεις ενός Ζιντάν, στον οποίο δεν θα’ναι εύκολο να δώσει αρκετά λεπτά σ’όλους τους παίκτες. Κι αυτό γιατί επιστρέφουν οι Κριστιάνο και Μπενζεμά, το 66% μιας επίθεσης την οποία ο Ζιντάν θεώρησε "αδιαπραγμάτευτη" στην παρουσίασή του στις 4 Ιανουαρίου. Το πέρασμα του καιρού απέδειξε ότι δεν ήταν απλά μια δήλωση. Πάνω σ’αυτούς τους δύο και με τον Bale ως τον τρίτο καβαλάρη, ο Γάλλος κατέληξε να κατακτήσει το ενδέκατο στο Μιλάνο.

Ενάντια στην Οσασούνα, ο Γάλλος θα μπορέσει να’χει όλο το οπλοστάσιό του. Με τον Κριστιάνο, όπως ενημέρωσε χθες αυτή την εφημερίδα, έχει συμφωνήσει να’ναι βασικός και να παίξει 60 λεπτά. Με τον Μπενζεμά, έναν απ’αυτούς που έχει ξεχωρίσει περισσότερο στις τελευταίες προπονήσεις, υπάρχει η αμφιβολία του αν θα’ναι βασικός ή αν η επιστροφή θα’ρθει στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης του Μπερναμπέου.

Ένας πάγκος πολυτελείας

Κι εδώ είναι όπου εμφανίζονται οι αμφιβολίες που μπορεί να’χει ο Ζινεντίν. Να ποντάρει πλέον στο αδιαπραγμάτευτό του BBC ή να συνεχίσει με δύο απ’τους παίκτες που έχουν αποδώσει καλύτερα σ’αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, τους Álvaro Morata και Marco Asensio.

Ότι και να γίνει, οι παραλλαγές είναι τεράστιες, παρά την απουσία λόγω τραυματισμού ενός άλλου άξιου, του Isco. Κι αυτό γιατί το βάθος της ντουλάπα που έχει ο Zizou αυτή τη σεζόν περιλαμβάνει επίσης δύο άμεσους και ποιοτικούς παίκτες όπως ο James κι ο Lucas.

Ο Κολομβιανός αποφάσισε να παραμείνει στη Μαδρίτη, ακόμα κι αν είναι ένας συνήθης αναπληρωματικός στην εποχή Ζιντάν και δεν κουράζεται να αποδεικνύει με την εθνική του ότι το αριστερό του παραμένει εξωτικό. Ο Ισπανός, απ’τη μεριά του, συνηθίζει να’ναι ένας παίκτης των δευτέρων ημιχρόνων.


Με επτά επιθετικούς παίκτες για τρεις θέσεις, ο Ζιντάν πρέπει να επιλέξει τρεις. Ο αγώνας εναντίον της Οσασούνα στο Santiago Bernabeu, είναι αλήθεια, δεν θα πρέπει να αποτελέσει μεγάλη δυσκολία για μια Ρεάλ Μαδρίτης η οποία, φυσικά, έχει από πάνω το πρώτο βουνό της σεζόν. Αυτός ο μήνας θα κορυφωθεί με την αναμέτρηση της Ντόρτμουντ, στο τέλος των έξι αγώνων σε 18 ημέρες, την κλίμακα που θα χρησιμεύσει για να μετρηθεί το δεύτερο πρότζεκτ του Ζιντάν. Η ιδιαίτερή εξέτασή της στον Σεπτέμβριο.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.