News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ancelotti: "Όποιος σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να προπονήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης"

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Του José Félix Díaz

Ο προπονητής της Μπάγερν αναλύει στη MARCA την εποχή του στο λευκό club

Καθορίζει το πέρασμά του απ’την Ρεάλ: «Είναι το μεγαλύτερο πράγμα στον κόσμο»



Ο Carlo Ancelotti είναι ένας προνομιούχος του ποδοσφαίρου. Το λένε οι τίτλοι που κοσμούν την ιστορία του και το επιβεβαιώνει ο ιδιαίτερος τρόπος του να κατανοεί ένα άθλημα που παραμένει δραματικό και στο οποίο προσπαθεί να επιβάλει μια λογική καθόλου φιλική του υπεροπτικού χαρακτήρα πολλών άλλων πρωταγωνιστών στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Με την επιστροφή στους πάγκους μετά από διάλειμμα ενός έτους για πρώτη φορά στην καριέρα σου, πως αισθάνθηκες;

Μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο. Επέστρεψα σε μια πολύ καλή ομάδα. Είμαι ικανοποιημένος κι επιπλέον έχουμε αρχίσει κερδίζοντας. Το έτος που έμεινα εκτός με έχει χαλαρώσει πολύ. Έζησα καλά στον Καναδά.

Γιατί αποφάσισες ν’ανοίξεις μια παρένθεση;

Επειδή μετά από 20 χρόνια νομίζω ότι ήταν καιρός. Επίσης είχα μια χειρουργική επέμβαση στον αυχένα κι έπρεπε να’μαι ήσυχος δύο ή τρεις μήνες. Έψαχνα την στιγμή και ήταν αυτή. Θα μπορούσα να πάω στη Milan, αλλά νομίζω ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψω.

Αυτό το έτος που έμεινες εκτός δεν θα μπορούσε να παραχωρούσε τη θέση του στην παραμονή στη Ρεάλ Μαδρίτης, έτσι δεν είναι;

Όχι, φυσικά όχι. Φυσικά και όχι. Είχα τελειώσει με τη Μαδρίτη και σκέφτηκα ότι ήταν καιρός να σταματήσω.

Είναι τόσο διαφορετική η Μαδρίτη απ’τους υπόλοιπους, όπως λένε;

Η εμπειρία μου λέει ότι κάθε προπονητής που σέβεται τον εαυτό πρέπει να προπονήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης κάποια στιγμή στη ζωή του. Είναι το μεγαλύτερο πράγμα στον κόσμο. Είναι μια πολύ ωραία, σχεδόν μοναδική εμπειρία. Αυτό που συμβαίνει στη Μαδρίτη δεν συμβαίνει σε καμία άλλη ομάδα. Οι οπαδοί που έχει σ’όλο τον κόσμο είναι τεράστιοι. Σε περιμένουν κι εμφανίζονται οπουδήποτε. Στο ξενοδοχείο, στο αεροδρόμιο ... είναι μια μοναδική εμπειρία και αξίζει τον κόπο να τη ζήσεις. Επίσης κι όταν σε απολύουν. (Γελάει)

Μου εξηγείς λίγο περισσότερο το τελευταίο, παρακαλώ.

Όταν υπέγραψα είχα αποδεχθεί ότι θα’φτανε επίσης στο τέλος του. Αυτά τα δύο χρόνια ήταν πολύ έντονα, αλλά πολύ ωραία.

Που είναι η διαφορά με τις άλλες ομάδες;

Στην ιστορία, στην παράδοση, στους οπαδούς... υπάρχει μια άνευ όρων αγάπη σ’όλον τον κόσμο προς την Ρεάλ Μαδρίτης.

Όλα όσα συμβαίνουν στη Ρεάλ Μαδρίτης σε κάνουν madridista;

Φυσικά. Είμαι madridista. Της έχω πολύ αγάπη όπως έχω στη Milan. Επίσης στην PSG ή στην Τσέλσι. Είμαι madridista.

Στους οπαδούς άρεσε ότι στο γραφείο σου κυριαρχεί η φωτογραφία του Δέκατου.

Μου αρέσει πολύ λόγω αυτού που αντιπροσωπεύει. Το Δέκατο το’χω ως μία απ’τις καλύτερες αναμνήσεις της καριέρας μου, στο ύψος του πρώτου μου με τη Milan. Έχουν την ίδια αξία. Παλέψαμε σκληρά για να το πάρουμε.

Πώς μπορείς να είσαι προπονητής και ταυτόχρονα σύντροφος ή φίλος των παικτών;

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο σεβασμός, αυτόν που πρέπει να’χω προς τους παίκτες μου κι αυτοί σε μένα και στους ανθρώπους που εργάζονται μαζί μου. Όταν αυτό είναι κατανοητό δεν αποτελεί πρόβλημα το να’χεις καλή σχέση με τους παίκτες. Η φιλία έρχεται αργότερα, όταν τελειώνεις τη δουλειά μαζί τους. Τώρα μπορώ να πω ότι είμαι φίλος του Cristiano και των άλλων. Έχω πολύ αγάπη για την ομάδα που είχα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ένιωσα πολύ καλά δουλεύοντας μαζί τους και γι 'αυτό την θεωρώ μια πολύ ωραία εμπειρία.
Η ώθηση της τύχης άνοιξε το δρόμο για το Δέκατο, η ίδια που σου έκανε ανηφορικό το δεύτερο έτος σου ως προπονητή της Μαδρίτης.

Εντάξει, αλλά στη δεύτερη σεζόν αλλάξαμε ένα πολύ σημαντικό παίκτη όπως τον Ντι Μαρία. Ήρθαν δύο άλλοι παίκτες, όπως οι Kroos και James, οι οποίοι τα πήγαν πολύ καλά. Στη δεύτερη σεζόν η ομάδα ήταν πιο σταθερή. Στο τέλος ήταν ζωτικής σημασίας το ότι χάσαμε σημαντικούς παίκτες, μέχρι πέντε βασικούς όπως την αγωνιστική του Καλντερόν. Καταλήξαμε να το πληρώσουμε. Παλέψαμε μέχρι το τέλος, αλλά κάθε ομάδα είναι ελεύθερη να επιλέξει τι θέλει στο τέλος της κάθε σεζόν. η Μαδρίτη αποφάσισε ν’αλλάξει και είναι δικαίωμά της. Η αποχώρησή μου δεν θα αλλάξει αυτό που πιστεύω για τα δύο μου χρόνια στο σύλλογο. Το αντίο μου στην PSG ήταν διαφορετικό, διότι ήθελα να φύγω.

Πόσος καιρός είναι το ιδανικό για να’σαι στον ίδιο πάγκο;

Το φάσμα είναι πολύ μικρό. Πιστεύω ότι ο ιδανικός χρόνος είναι δύο. Θα μου άρεσε να’ταν περισσότερο, αλλά όταν μια μεγάλη ομάδα πρέπει να κερδίζει τα πάντα δεν είναι εφικτό πάντα. Υπάρχει πίεση και είναι φυσιολογικό σε μια δουλειά σαν αυτή. Την απολαμβάνω. Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Σχετίζομαι με τους παίκτες, σκέφτομαι την επόμενη προπόνηση, τον αγώνα ... δεν υπάρχει χρόνος να σκεφτείς την πίεση. Χωρίς αυτή όλα θα’ταν βαρετά.

Πώς είναι η Μπάγερν;

Ένας σπουδαίος σύλλογος με μεγάλη ιστορία, καλά οργανωμένος, με έναν πρόεδρο ο οποίος υπήρξε ένας παίκτης. Η ραχοκοκαλιά της ομάδας είναι πολύ σαφής: Neuer, Lahm, Müller ... παίκτες που γνωρίζουν καλά τον σύλλογο κι άλλοι που έχουν βγει απ’την cantera και βρίσκονται πολύ καιρό μαζί.

Διαδεχόμενος τον Pep Guardiola, πώς βρήκες την ομάδα;

Μια ομάδα με μια τεράστια ποιότητα στην κατοχή και στη μετάβαση. Όταν δεν έχει τη μπάλα είναι πολύ επιθετική. Όταν έφτασα είπα ότι δεν επρόκειτο να κάνω μια επανάσταση, γιατί δεν χρειάζονταν. Είναι πολύ ανταγωνιστικοί και πρέπει απλά να σκεφτώ κάτι περισσότερο για να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό το βήμα στο Champions League.

Μόνο η νίκη έχει αξία;

Φυσικά. Έχει τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα και το μόνο που λείπει είναι να κάνει λίγα περισσότερα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία. Θέλω απλά να ζήσω μια νέα εμπειρία, σε μια διαφορετική χώρα, με μια περιπλοκή γλώσσα και να κάνω το παν έτσι ώστε να μπορέσει η Μπάγερν να κερδίσει τα πάντα. Η Bundesliga πρέπει να κατακτηθεί, προσοχή. Πρέπει να παίξουμε, να τα πάμε καλά και να κερδίσουμε.

Ας μιλήσουμε για το Champions League...

Είναι το να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στην καλύτερη στιγμή, διότι έχουμε τρεις ημιτελικούς. Η δουλειά προγραμματίζεται και προσπαθείς να μην έχεις τραυματισμούς στην αποφασιστική στιγμή, αλλά δεν μπορείς να το ελέγξεις.

Ποια ομάδα είναι το φαβορί για να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ;

Υπάρχουν επτά που μπορούν να τον κερδίσουν. Τρεις ισπανικές, η Juve, η Μάντσεστερ Σίτι, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπάγερν. Μπορούμε να ανταγωνιστούμε και να κερδίσουμε.

Και η la Liga;

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το φαβορί. Είναι μια ομάδα που είναι πάντα ανταγωνιστική. Πέρασαν τέσσερα χρόνια χωρίς να κερδίσει το πρωτάθλημα και το κίνητρο θα’ναι υψηλότερο. Λίγες μεταγραφές; Επιστρέφει ο Morata και η ενίσχυση του Asensio είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Νομίζω ότι οι στόχοι θα αλλάξουν. Εύχομαι η Μαδρίτη να επικεντρωθεί περισσότερο στην Λίγκα και να αφήσει λίγο στην άκρη το Champions League κι έτσι η Μπάγερν θα’χει περισσότερες πιθανότητες. (Γελάει)

Πώς βλέπεις έναν Cristiano που φαίνεται να μην έχει όριο;

Θα σκοράρει τα ίδια γκολ με τις τελευταίες σεζόν. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κάτι καλό, αλλά ο τραυματισμός θα του κάνει καλό, διότι έχει προετοιμαστεί καλά και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Δεν έχει όριο, γιατί δεν το θέτει στην προπόνησή του, στην αποκατάστασή του...

Πώς λες σ’έναν παίκτη όπως ο Ρονάλντο να σταματήσει, να μην παίξει αύριο;

Μια μέρα του είπα «αύριο δεν παίζεις, πρέπει να ξεκουραστείς». Είπε ότι ήταν καλά, ότι ξεκουράστηκε ήδη μέχρι τις οκτώμιση και στη συνέχεια έπαιξε. Τον Cristiano δεν τον βλέπεις κουρασμένο ποτέ. Έχει σαφές ότι η αποκατάσταση είναι εξίσου σημαντική με την προπόνηση. Στο σημερινό ποδόσφαιρο είναι σχεδόν τόσο καθοριστική η αποκατάσταση με την προπόνηση. Η ξεκούραση, ο καλός ύπνος, το καλό φαγητό. Σήμερα δεν μπορείς να προπονηθείς πάρα πολύ. Μία μέρα ο Ramos μου είπε μετά από μια προπόνηση ότι: «Στην Ισπανία λένε ότι το πάρα πολύ νερό σκοτώνει τα φυτά». Πρέπει να’σαι προσεκτικός. Δεν μπορείς να σκοτώσεις τους παίκτες με τις προπονήσεις, γι’αυτό υπάρχουν οι αγώνες. Τώρα υπάρχουν 60 αγώνες, οι διπλάσιοι από πριν. Οι παίκτες δεν είναι συνηθισμένοι, δεν υπάρχουν προετοιμασίες. Θα πρέπει να προετοιμάζεσαι με τους αγώνες.

CR7 ή Μέσι; Έλεγες πάντα ότι ο καλύτερος που έχεις προπονήσει είναι ο Πορτογάλος.

Άνθρωπε, δεν έχω προπονήσει τον Μέσι. Δεν μπορώ να πω αν είναι ο ένας ή ο άλλος. Ένα χρόνο είναι καλύτερος ο Cristiano και τον επόμενο ο Μέσι. Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους βοηθά και τους δύο και το ποδόσφαιρο. Είναι οι καλύτεροι κι έχουν μια τέλεια εικόνα. Άλλοι είχαν την ποιότητά τους, αλλά όχι την εικόνα τους. Είναι πολύ σημαντικοί για το ποδόσφαιρο.

Γιατί η Γερμανία;

Πλέον ο κύκλος είναι πλήρης. Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία και Γερμανία. Ιταλία; Μπορεί. Είμαι Ιταλός αλλά όχι στην εθνική. Μου αρέσει η καθημερινή εργασία.

Και θα επέστρεφες στην Ρεάλ Μαδρίτης;


Φυσικά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην το κάνω. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Οφείλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο που με προσέλαβε, που μου έδωσε την ευκαιρία να προπονήσω τη Μαδρίτη. Μπορώ να πω ότι την προπόνησα χάρη στον πρόεδρο, ο οποίος με ήθελε γι'αυτό το χρονικό διάστημα.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.