News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Αλλαγή στον CR7: κάποιος έπρεπε να την κάνει

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Του Roberto Palomar, αρχισυντάκτη της Marca


Μία απ’τις αρετές του Ζιντάν είναι ότι έχει γυρισμένη την πλάτη στα επίσημα. Πράγμα που σημαίνει ότι έχει γυρισμένο το πρόσωπο στο ρόστερ. Δεν χρειάζεται να παριστάνει τη μπάλα σε κανέναν για ένα πιάτο φακές. Είναι ο Ζιντάν, αυτός του βολέ της Γλασκώβης. Αυτός του ενδέκατου. Κι αυτό του δίνει μια ηθική και ποδοσφαιρική εξουσία για να κάνει αλλαγές όπως του Κριστιάνο στην Λας Πάλμας. Κάποιος έπρεπε να την κάνει. Και γι’αυτό το θέμα, ο Πορτογάλος θα πρέπει να’ναι ευγνώμων που αυτός που αναλαμβάνει την απόφαση είναι ένας μύθος κι όχι οποιοσδήποτε.

Η αλλαγή του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν πολύ καλά καμωμένη. Ζητούνταν με κραυγές. Όπως ζητείται με κραυγές να ξεκινήσει κάποιο παιχνίδι απ’τον πάγκο. Αλλά εδώ ο Ζιντάν υπήρξε πιο συγκρατημένος κι έδωσε στο BBC ένα καθεστώς βασικού εφ’όρου ζωής, διότι πρέπει να μετρήσει πολύ καλά τα βήματά του. Πρέπει να’ναι δίκαιος μ’αυτούς που παίζουν λίγο αλλά επίσης και μ’αυτούς που, αργά ή γρήγορα θα βγάλουν τα κάστανα απ’τη φωτιά. Και το BBC ανήκει σ’αυτούς που καταλήγουν να κερδίζουν την ψηφοφορία επειδή είναι καλοί. Πολύ καλοί.

Οι μουτρωμένοι

Ο Cristiano έφυγε μουτρωμένος, επειδή δεν είναι σε θέση να δεχτεί κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου: αυτός που δεν παίζει καλά, γίνεται αλλαγή. Το ότι έχει έρθει η σειρά του δεν σημαίνει ότι πλησιάζει το τέλος του, ούτε ότι έχει τελειώσει, ούτε ότι έχει χάσει το κύρος, ούτε ότι θα συμβαίνει συχνά. Σημαίνει, απλά, ότι υπάρχουν παιχνίδια στα οποία δεν παίζει καλά. Μόνο αυτό. Δεν ήταν πουθενά, κρύφτηκε, δεν ήταν ακριβής, δεν δουλεύει στην άμυνα και καταλήγει να’ναι επιβλαβής για την ομάδα, η οποία καταλήγει να παίζει σε μειονεκτική θέση. Του έχει συμβεί κι άλλες φορές, αλλά δεν υπήρχε ικανός τεχνικός να τον βγάλει, βασιζόμενος στη θεωρία -πολλές φορές αληθινή- ότι ο Cristiano εμφανίζεται πάντα. Ο Ζιντάν είναι της θεωρίας ότι αν ο Cristiano δεν εμφανιστεί, θα το κάνει κάποιος άλλος.

Αυτό κι ότι στο σημερινό ποδόσφαιρο πρέπει να τελειώνει με τις ιερές αγελάδες επειδή δεν υπάρχει παίκτης που αντέχει εξήντα ή τόσα παιχνίδια στο ίδιο επίπεδο και, επιπλέον, εμπαίζοντας τον κίνδυνο τραυματισμού. Εκείνες οι παραστάσεις του Cristiano να σπάσει ρεκόρ και να παίζει μέχρι και τα τελευταία λεπτά ήταν πολύ ωραίες στη μεγαλύτερη προσωπική δόξα, αλλά δεν έχουν νόημα στη σημερινή πραγματικότητα. Θα πρέπει να το συνηθίσει, να σταματήσει να στραβομουτσουνιάζει και πετάει πράγματα στον πάγκο. Ή αυτό ή να επιστρέψει στην πληρότητα. Επειδή αναμένεται... δεν είναι.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.